Η ΕΛΜΕ Ροδόπης για την διαδικασία διορισμών στην εκπαίδευση διαφόρων ειδικοτήτων
Ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Ροδόπης για τις ειδικότητες ΤΕ16 Μουσικής και εκπαιδευτικών ΠΕ 78 Κοινωνικών Επιστημών. Δείτε αναλυτικά παρακάτω

Διορισμοί των συναδέλφων ειδικότητας ΤΕ16

Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ16 Μουσικής υπηρετούνε εδώ και δεκαετίες τη δημόσια εκπαίδευση μέσα από το θεσμό του ωρομισθίου-αναπληρωτή, καλύπτοντας οργανικά κενά στα σχολεία όλης της χώρας (Μουσικά, Γενικά, Ειδικά).

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, στο Άρθρο 4, παράγραφος 2 αναφέρεται το εξής: "Στους Πίνακες Γ΄ και Δ3΄ κατατάσσονται οι υποψήφιοι για διορισμό ή πρόσληψη των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ79.01, ΠΕ86 και ΠΕ91". Αναφέρεται δηλαδή ο κλάδος ΠΕ79.01 (Μουσικής επιστήμης), χωρίς καμία αναφορά στον κλάδο ΤΕ16 (Μουσικής - Μη Ανωτάτων Ιδρυμάτων).

Για όσους δεν το γνωρίζουν, να αναφέρουμε ότι για την απόκτηση των τίτλων αυτών από τα Ωδεία, χρειάστηκαν τουλάχιστον 8-10 έτη σπουδών και εξετάσεις σε επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πώς λοιπόν τόσα χρόνια οι ΤΕ16 ήταν κατάλληλοι να υπηρετούν την εκπαίδευση, και τώρα ξαφνικά βλέπουν την πόρτα της ανεργίας;

Και για αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, δε ζητούν να πάρουν τη θέση κανενός ΠΕ μουσικού, αλλά αντιθέτως, αφού συμπεριληφθούν ως κλάδος, να γίνει μια δίκαιη ποσόστωση.

Πολλοί από αυτούς άλλωστε δεν έχουν μείνει μόνο στις ωδειακές σπουδές, αλλά είναι κάτοχοι (ή φοιτούν για την απόκτηση) προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων άλλων σχολών, συναφών με το αντικείμενο της εκπαίδευσης, τίτλων ξένων γλωσσών κλπ. με πολύχρονη προϋπηρεσία (πολλές φορές και με διασπορά αυτής σε δύο κλάδους λόγω διπλής εκπαιδευτικής ειδικότητας) και αγάπη για τη δουλειά τους.

Ως ΕΛΜΕ Ροδόπης ζητάμε:

  • να συμπεριληφθεί ο κλάδος ΤΕ16 στο ως άνω νομοσχέδιο. Είναι άδικο οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής για όλους αυτούς να καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων.
  • πρέπει και οι ΤΕ16 να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στον ΟΠΣΥΔ για να ενημερωθεί ο φάκελός τους, δεδομένο ότι αν εξαντληθεί ο πίνακας των ΠΕ79.01 δύναται να προσληφθούν σαν αναπληρωτές (Επικουρικός Πίνακας). Αν δεν καταθέσουν χαρτιά στον ΟΠΣΥΔ δεν θα ανήκουν στον νέο πίνακα αναπληρωτών που θα δημιουργηθεί.

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ


Κατάφωρη αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών ΠΕ 78 Κοινωνικών Επιστημών (πρώην ΠΕ10 Κοινωνιολόγων) 

Η κορύφωση του προβλήματος ήρθε με το Ν.4589/2019 που προέβλεπε τη μεταφορά προϋπηρεσίας από κλάδο σε κλάδο και από βαθμίδα σε βαθμίδα. Κατόπιν τούτου, οι απόφοιτοι του τμήματος Ε.Κ.Π. με κατεύθυνση Εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΠΕ71) μετέφεραν πολυετείς προϋπηρεσίες, που απέκτησαν ως εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια Ειδική Αγωγή στον κλάδο ΠΕ78, εξοστρακίζοντας τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ Κοινωνικούς Επιστήμονες δεκάδες έως και εκατοντάδες θέσεις κάτω στους αξιολογικούς πίνακες. Τονίζεται ότι οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου τμήματος και της συγκεκριμένης κατεύθυνσης δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ να εργαστούν στην Πρωτοβάθμια γενική εκπαίδευση. Με τη μεταφορά προϋπηρεσίας και με την ένταξη στον κλάδο ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών) τους δίδεται η δυνατότητα να εργαστούν στη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση και να διδάξουν εκτός των άλλων μαθημάτων και Κοινωνιολογία Γ Λυκείου, ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα! Με ποια ακαδημαϊκά εφόδια;Μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ένταξη των αποφοίτων του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (Ε.Κ.Π.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) στον κλάδο ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών (ΠΕ10 Κοινωνιολόγων). Με την παράγραφο 2γ, αρ. 39 του ν. 3794/2009 οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου τμήματος με ένα παράδοξο τρόπο χωρίς καμία λογική, χωρίς καμία επιστημονική συνάφεια του Προγράμματος Σπουδών τους με τις Κοινωνικές Επιστήμες, χωρίς καμία αιτιολογική έκθεση που να ακολουθεί το νόμο και χωρίς καμία γνωμοδότηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (αρμόδιος φορέας για τη γνωμοδότηση ένταξης ενός τμήματος σε έναν κλάδο) εντάχθηκαν στον κλάδο ΠΕ10 Κοινωνιολόγων, νυν ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών.

Ως ΕΛΜΕ Ροδόπης καλούμε το Υπουργείο Παιδείας: 

-Να καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία), που να αποκλείει τους αποφοίτους Ε.Κ.Π του ΠΑ.ΜΑΚ. από τον κλάδο ΠΕ78. Κατόπιν, άμεση ανακοινοποίηση του ΦΕΚ της Προκήρυξης με την αφαίρεση του συγκεκριμένου τμήματος από τον κλάδο ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών).

-Να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε στη διαδικασία διορισμών στην Ειδική Αγωγή της Προκήρυξης 3ΕΑ/2019 να ελαχιστοποιηθούν οι δυνατότητες διορισμού ή και πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών των αποφοίτων του τμήματος Ε.Κ.Π. του ΠΑ.ΜΑΚ. στον κλάδο ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών), εφόσον ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Νέοι 5.500 Διορισμοί Εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση - Πότε θα γίνουν

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές 2021: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις-δηλώσεις συμμετοχής
Πανελλαδικές 2021: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις-δηλώσεις συμμετοχής
Πανελλαδικές 2021: Υπουργική απόφαση καθορίζει τον χρόνο και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων – δηλώσεων των αποφοίτων ΓΕΛ-ΕΠΑΛ
Πανελλαδικές 2021: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις-δηλώσεις συμμετοχής
Βολιβία: Νεκροί 5 φοιτητές από κατάρρευση κιγκλιδώματος σε πανεπιστήμιο (Video)
Βολιβία: Νεκροί 5 φοιτητές από κατάρρευση κιγκλιδώματος σε πανεπιστήμιο (Video)
Βολιβία: Τραγικό θάνατο βρήκαν πέντε φοιτητές μετά από υποχώρηση του κιγκλιδώματος - Τρία άτομα στην εντατική
Βολιβία: Νεκροί 5 φοιτητές από κατάρρευση κιγκλιδώματος σε πανεπιστήμιο (Video)
ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαΐας: Δεν υπογράφουμε ψήφισμα της Α' ΕΛΜΕ για τον Κουφοντίνα
ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαΐας: Δεν υπογράφουμε ψήφισμα της Α' ΕΛΜΕ για τον Κουφοντίνα
Τους λόγους για τους οποίους αρνείται να υπογράψει ψήφισμα που εξέδωσε η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα εξηγεί η ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαΐας
ΔΑΚΕ ΔΕ Αχαΐας: Δεν υπογράφουμε ψήφισμα της Α' ΕΛΜΕ για τον Κουφοντίνα