ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών: Για τις συκοφαντίες και ψέματα της ΑΕΕΚΕ
Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (στηρίζει το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών) για όσα συνέβησαν στο ΔΣ της ΔΟΕ

Η ηγεσία της ΑΕΕΚΕ, αντί να βγάζει ανεκδιήγητες και παραπλανητικές ανακοινώσεις  καταγγελίας, οφείλει να απολογηθεί στους συναδέλφους γιατί με τη στάση της και την ψήφο της στο Δ.Σ. ΔΟΕ:

1ον ) Βάζει εμπόδια, καταψηφίζει (μαζί με ΔΑΚΕ, ΔΗ.ΣΥ και ΕΡΑ) και προσπαθεί να ακυρώσει την προσπάθεια δεκάδων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για την πραγματοποίηση πανελλαδικής κινητοποίηση στις 31/1, ως κλιμάκωση της δράσης του κλάδου απέναντι στην ένταση της κυβερνητικής επίθεσης (κολλέγια, τιμωρία νεοδιόριστων και αναπληρωτών, αξιολόγηση κ.α.).

2ον ) Δεν βγάζει άχνα για τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση της Ν.Δ. και αφοπλίζει τον κλάδο στην αναγκαία απάντηση που πρέπει να δώσει, προφανώς γιατί νιώθει άβολα που ο νόμος Βρούτση  αποτελεί θωρακισμένη version του νόμου Κατρούγκαλου. ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. – ΑΕΕΚΕ – ΕΡΑ δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την ενημέρωση των συναδέλφων σε σχέση με τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση.

3ον) Είναι πλήρως ταυτισμένη με ΔΑΚΕ, ΔΗ.ΣΥ. και ΕΡΑ στο ζήτημα της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Από κοινού έχουν θέση υπέρ της αξιολόγησης και κατά της απεργίας αποχής. Από κοινού γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την απόφαση 74 σωματείων (έως τώρα) για οργάνωση της απεργίας αποχής.

Είναι γνωστό στον κλάδο ότι, η ηγεσία της ΑΕΕΚΕ στήριξε την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του. Συγχωνεύτηκε με την επίσημη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, την ΕΡΑ, από το 2018 (κοινή εκλογική κάθοδος σε αιρετούς και ΑΔΕΔΥ) ώστε πιο αποτελεσματικά να στηρίξει την κυβέρνηση. Αλήθεια που πήγε ο μανδύας του «ανεξάρτητου» και «ακηδεμόνευτου»;

Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αντιπολίτευση η ηγεσία της ΑΕΕΚΕ θυμήθηκε ξανά το κίνημα (sic) και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεχνώντας (η κάνοντας γαργάρα) π.χ. ότι το νόμο ΣΥΡΙΖΑ - Γαβρόγλου (4589/19) που τσακίζει τους αναπληρωτές υλοποιεί σήμερα και η Ν.Δ., ή το ότι με το ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο δρόμος να έρθει το άρθρο 50, με σωρεία προκηρύξεων στο Δημόσιο που αναγνώριζε τα Κολέγια…

Έχουμε πια αρκετή εμπειρία από το ρόλο και τη στάση συνδικαλιστικών δυνάμεων που λειτουργούν ως «μπαστουνάκι» αντιλαϊκών κομμάτων και επιδιώκουν να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε σκαλοπάτι για να ανεβοκατεβαίνουν στην κυβέρνηση. Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και καιρό!

Τέλος δε μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι:

Η ΑΕΕΚΕ φαίνεται να αγνοεί ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για το θέμα των Κολεγίων, η παράταξη των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) δεν έκανε καμία πρόταση για 24ωρη απεργία στις 23/1… Ή μήπως δεν το αγνοεί και απλά επιδιώκει να εξαπατήσει;

Ο τυχοδιωκτισμός και η υποκρισία σε όλο τους το μεγαλείο!!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3