Η Αγωνιστικη Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για τη συγκρότηση του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Στην 1η συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας με θέμα τη συγκρότησή του σε σώμα και εκλογή του προεδρείου, φάνηκε ποιον φοβάται και τι σχεδιάζει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ(ΝΔ) μαζί με την παράταξη της ΠΕΚ (ΠΑΣΟΚ), απέκλεισαν από το προεδρείο της ΕΛΜΕ την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), που είναι 2η δύναμη και μάλιστα με μεγάλη άνοδο στις τελευταίες εκλογές +45% (+44 ψήφοι, 141 ψήφοι συνολικά).

Η ΔΑΚΕ έφτασε στο σημείο να ζητά συνεργασία με όλους εκτός από εμάς (την ΑΣΕ). Είχαν το θράσος να μας πουν ότι θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε “μόνο υπό τους παρακάτω όρους”:

• Να πειθαρχούμε στις αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δ.Σ., όποιες και αν είναι, χωρίς να βγάζουμε προς τα έξω (δηλαδή προς τους συναδέλφους) τη διαφωνία μας.
  • Να πειθαρχούμε στις αποφάσεις των συνδικαλιστικών ηγεσιών (π.χ. να παρευρισκόμαστε υποχρεωτικά στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να χειροκροτούμε τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, αντί να παίρνουμε μέρος στις ταξικές συγκεντρώσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ).

Με θράσος μας κατηγορούν ότι δεν συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του σωματείου (εμάς που πρωτοστατούμε σε όλες τις δράσεις του σωματείου και της ομοσπονδίας, στις συνελεύσεις, στις απεργίες, στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις). Ενώ έφτασαν να μας κατηγορούν ότι παραβιάζουμε το καταστατικό αναφέροντας ως παράδειγμα ότι είχαμε “παρανόμως” υποψήφιους για το Δ.Σ. αναπληρωτές συναδέλφους.

Δε μας προκαλεί έκπληξη η συγκρότηση προεδρείου από τις πιο πάνω δυνάμεις. Αντίστοιχα γεγονότα εκτυλίσσονται σε όλη την Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας πριν από 1 μήνα. Εκεί οι δυνάμεις της ΝΔ μαζί με τις δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΕ απέκλεισαν από το προεδρείο του ΕΚ τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που είναι 2η δύναμη στο ΕΚ Καλαμάτας (και μάλιστα η μόνη δύναμη που ανέβηκε στις τελευταίες εκλογές).

Τους ενοχλούν η δράση μας, οι θέσεις μας και η άνοδός μας στις πρόσφατες εκλογές. Φοβούνται για αυτό παίρνουν τέτοια μέτρα!

Σήμερα είναι ώρα κάθε συνάδελφος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Στο συνδικαλιστικό κίνημα διαμορφώνονται 2 μπλοκ.

Από την μία οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που παρά τις όποιες διαφορές τους, έχουν κοινό έδαφος την στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής. Τους ενώνει η υπονόμευση των αγώνων (ανοιχτή και έμμεση απεργοσπασία), η καλλιέργεια της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας στους συναδέλφους, η λογική του εφικτού στο πλαίσιο της κυρίαρχης πολιτικής.

Από την άλλη οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που κάνουν συστηματικά την προσπάθεια ώστε ο λαός να οργανώσει τον αγώνα του, να αποκρούσει την αντιλαϊκή πολιτική, να διεκδικήσει ό,τι σήμερα έχει ανάγκη.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες και επιφυλάξεις που έχει, να δώσουμε από κοινού τον αγώνα ενάντια στο νέα λαίλαπα που έρχεται με την επίθεση στο ασφαλιστικό, στην αξιολόγηση, στο “νέο” σχολείο της αγοράς και σε όλα τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση για να θωρακίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου, υπό τις ευλογίες της Ε.Ε.. Να βάλουμε στην άκρη τα εμπόδια που δημιουργούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αυτοί μοιράζουν τις καρέκλες και τα προνόμια. Εμείς δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την αγωνιστική συσπείρωση των συναδέλφων, για την ενημέρωσή τους και την αποκάλυψη της αντιλαϊκής πολικής, για την οργάνωση των αγώνων και την συμμετοχή των συναδέλφων σε αυτούς.

Καλαμάτα, 21 Γενάρη 2020

Διαβάστε Επίσης: