Να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία στις συναδέλφισσες Δινοπούλου - Μαργαρίτη
Ανακοίνωση του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών νησιών του Αργοσαρωνικού

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ! ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΔΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ!

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Νησιών ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ  εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις συναδέλφους αναπληρώτριες Ευαγγελία (Βαγγελίτσα) Δινοπούλου και Ελεάννα Μαργαρίτη για την απόλυτα παράνομη και παράτυπη περικοπή της προϋπηρεσίας τους από την Δ/νση Π. Ε. Δυτ. Αττικής διότι έκαναν χρήση βραχυχρόνιων συνδικαλιστικών αδειών με βάση το νόμο η πρώτη ως μέλος του Δ. Σ. της Δ.ΟΕ. και η δεύτερη ως μέλος του Δ. Σ. του Συλ. Εκπ/κών Π. Ε. Άνω Λιοσίων –Ζεφυρίου – Φυλής και απαιτεί την άμεση αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα Διοίκηση της εκπ/σης και κυβέρνηση επιχειρούν, παράλληλα με το παζάρι ελπίδων, στο ίδιο πάντα μοτίβο αποδόμησης του δημόσιου σχολείου και κατάργησης της μόνιμης σταθερής εργασίας, και το παιχνίδι αποκλεισμού συναδέλφων και περιορισμού των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών. Στη προσπάθειά τους να κάμψουν τις αντιστάσεις και να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική – συλλογική δράση, προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να περικόψουν κεκτημένα συλλογικά δικαιώματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των δυο συναδελφισσών αναπληρωτριών, που είδαν την προϋπηρεσία τους πετσοκομμένη λόγω συνδικαλιστικών αδειών! Το ΥΠΑΙΘ θυμίζουμε πως υπό την ηγεσία του Κ. Γαβρόγλου είχε κόψει 1,5 μήνα προϋπηρεσία από την αναπληρώτρια Ευαγγελία (Βαγγελίτσα) Δινοπούλου, που ήταν εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τη συνδικαλιστική χρονιά 2018 – 2019, ενώ αυτή τη στιγμή επιδιώκεται να κοπούν επιπλέον 4 μήνες προϋπηρεσίας από την συναδέλφισσα, και 3 μέρες προϋπηρεσία από την αναπληρώτρια Μαργαρίτη Ελεάνα η οποία ως γραμματέας του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου  –  Φυλής έκανε χρήση συνδικαλιστικών αδειών!

Η παράνομη περικοπή από τη διδακτική υπηρεσία των βραχυχρόνιων συνδικαλιστικών αδειών (που προβλέπονται από τον νόμο 1264/82) των οποίων έκαναν χρήση οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους. Το νομικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο και ενιαίο για όλους τους εκπαιδευτικούς είτε αυτοί εργάζονται ως μόνιμοι είτε ως αναπληρωτές.

Δεν θα επιτρέψουμε τον αποκλεισμό και την τιμωρία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που επιλέγουν τη συλλογική δράση, τη συμμετοχή σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα ως εκλεγμένα μέλη, την ποινικοποίηση τελικά της συνδικαλιστικής και συλλογικής δράσης. Απαιτούμε από τον Δ/ντή εκπαίδευσης, με το άνοιγμα του συστήματος του ΟΠΣΥΔ για την καταμέτρηση των προϋπηρεσιών εντός του 2020, να προβεί σε άμεση επανόρθωση της ενέργειας του για μη προσμέτρησης του συνόλου της προϋπηρεσίας που αντιστοιχεί στις βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες των οποίων έκαναν χρήση οι αναπληρώτριες για το σχολικό έτος 2018-2019 (άλλωστε με έγγραφό του προς το υπουργείο ανέλαβε την ευθύνη του λάθος υπολογισμού).

Απαιτούμε:

• Καμία περικοπή προϋπηρεσίας στις συναδέλφισσες αναπληρώτριες  Δινοπούλου – Μαργαρίτη. Ετήσια συνδικαλιστική άδεια με προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στους εκλεγμένους συναδέλφους αναπληρωτές στα ΔΣ της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
  • Κατάργηση του νόμου 4589/19 – όχι στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
  • Να προσμετρηθεί και να υπολογιστεί ολόκληρη η προϋπηρεσία για τις φετινές προσλήψεις!Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών! Άμεσος διορισμός/ Μονιμοποίηση τώρα ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση, αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.
  • Πλήρη εξίσωση προς τα πάνω των  εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με αυτά των μονίμων – πλήρης προστασία της μητρότητας.

Καλούμε το Δ. Σ. της ΔΟΕ να στηρίξει έμπρακτα και αποφασιστικά τις συναδέλφους αναπληρώτριες.