Για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Σάμου και τη συγκρότηση του προεδρείου
Στις 28 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Σάμου, καθώς και οι αρχαιρεσίες ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η αυξημένη συμμετοχή των εκπαιδευτικών τόσο στη Γενική Συνέλευση όσο και στις εκλογές αποτελεί ελπιδοφόρο γεγονός, καθώς και μια απάντηση στα «επιχειρήματα» ότι οι εκπαιδευτικοί, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι δεν ενδιαφέρονται για την κατάσταση, πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και άλλα παρόμοια που στόχο έχουν να στείλουν στην αποστρατεία τον κόσμο της δουλειάς.

Στέλνουμε, επίσης, αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό στους εκπαιδευτικούς που έκαναν το βήμα και ψήφισαν την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται απ’ το ΠΑΜΕ, δίνοντας παράλληλα και μια μικρή αύξηση τόσο σε ψήφους, όσο και σε ποσοστό στο ψηφοδέλτιό μας.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους συναδέλφους ότι θα παλέψουμε, όπως κάνουμε πάντα, με όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουν το δρόμο της λύσης και τα μικρά προβλήματα του κλάδου και του νησιού στο όποιο εργαζόμαστε και ζούμε, αλλά και τα γενικότερα που έχουν να κάνουν με την ίδια τη ζωή μας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Ο συσχετισμός που διαμορφώθηκε στο Δ.Σ. για μία ακόμη χρονιά θεωρούμε ότι είναι αρνητικός για την πορεία του σωματείου, την κατεύθυνσή του και την αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων. Αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο μετά και τη συγκρότηση του προεδρείου που έγινε σε «προγραμματική βάση» από τη Δημοκρατική Συσπείρωση (2η δύναμη) και τις Αγωνιστικές Κινήσεις (3η δύναμη), αποκλείοντας ουσιαστικά απ’ το προεδρείο τις άλλες δυνάμεις και μη λαμβάνοντας υπόψη τελικά ένα μεγάλο μέρος των επιλογών – όποιες κι αν ήταν αυτές – των συναδέλφων που ψήφισαν στις εκλογές. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που τέτοιου είδους προγραμματικές συμφωνίες ήταν ο κύριος λόγος απόσχισης των σημερινών Αγωνιστικών Κινήσεων από την Δημοκρατική Συσπείρωση, γιατί η δεύτερη επιδίωξεπρογραμματική συμφωνία με τις ΣΥΝΕΚ. Η πλειοψηφούσα παράταξη της ΔΑΚΕ, απ’ την άλλη, έπραξε το αδιανόητο, να προτείνει αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο, αλλά ο πρόεδρος να προέλθει απ’ τη δεύτερη δύναμη! Είναι αυτό αντιπροσωπευτικό προεδρείο;; Βγάλτε τα συμπεράσματά σας συνάδελφοι για τη στάση και τις επιλογές των παρατάξεων αυτών, που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την ψήφο των συναδέλφων και κάνουν «αλχημείες» μεταξύ τους για να πάρουν τις θέσεις όπως ακριβώς τους βολεύει.

Πάγια θέση μας σε όλα τα συνδικάτα πανελλαδικά είναι η συγκρότηση του προεδρείου, ιδιαίτερα σε ένα πρωτοβάθμιο σωματείο, να σέβεται την επιλογή και του τελευταίου συναδέλφου, που ξεκίνησε και ήρθε να ψηφίσει.

Θέλουμε να τονίσουμε επίσης ότι η επιλογή του ΠΑΜΕ για αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο βεβαίως δεν αποτελεί φάρμακο για πάσα νόσο, όμως βοηθά στη λειτουργικότητα του Δ.Σ., στη γρήγορη συγκρότηση του προεδρείου του και δείχνει στον κάθε συνάδελφο που συμμετείχε στις εκλογέςότι υπάρχει και ο ίδιοςωςενεργός ψηφοφόρος και μέλος, μέσα στο όργανο του Δ.Σ..

Δυστυχώς οι παρατάξεις που ανέλαβαν την ευθύνη για συγκρότηση «προγραμματικού προεδρείου» και που με το καλημέρα δεν κατάφεραν ούτε καν Αντιπρόεδρο να εκλέξουνστην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. (μόνο αυτοί ξέρουν γιατί), αναλαμβάνουν όλο το βάρος για τη λειτουργία του Δ.Σ και τα πρώτα δείγματα δεν είναι καλά. Η θέση, που αναφέρθηκε από τις Αγωνιστικές Κινήσεις, ότι το σωματείο μπορεί να λειτουργήσει και χωρίςαντιπρόεδρο, είναι λανθασμένη και υπερβολική. Άλλωστε κάτι ανάλογο γράφουν και στην «προγραμματική τους συμφωνία», να γίνονται λέει εκλογές στην ΕΛΜΕ Σάμου χωρίς την παρουσία δικαστικού. Άραγε αυτή τη θέση την έχουν και στις υπόλοιπες ΕΛΜΕ και στις Ομοσπονδίες και στα Εργατικά Κέντρα; Αντί να έχουν σταθερή άποψη και ενιαία στάση σε όποιο συνδικάτο κι αν συμμετέχουν, παίρνουν απλά όποια θέση τους βολεύει καλύτερα κάθε φορά. Το ερώτημα είναι: στα όποια λίγα σωματεία ελέγχουν, κάνουν εκλογές χωρίς δικαστικό;; Και πώς πάνε οι αντιπρόσωποι τους στις ομοσπονδίες;; Και μη μας πουν ότι δεν πάνε… Επίσης είναι τουλάχιστον υποκρισία μέχρι εκφυλισμού να λένε ότι προτίθενται δήθεν να δωρίσουν την έδρα τους σε άλλη παράταξη.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Εμείς δεν ρίχνουμε το ανάθεμα στις προγραμματικές συγκλήσεις, άλλωστε τέτοιες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πολύ περισσότερες όταν το κίνημα θα «παίρνει τα πάνω του», αρκεί αυτές να στηρίζονται σε αρχές, σε κοινές διακηρύξεις, κοινούς αγώνες, χωρίς αλληλο-υπονόμευση και το κυριότερο να μπαίνουν στη κρίση των συναδέλφων πριν την ψηφοφορία και όχι να συγκροτούνται μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν πλειοψηφίες σε Δ.Σ..Οι συμφωνίες, οι αγώνες και η ενότητα, σφυρηλατούνται στη βάση της ταξικής πάλης και στη λογική της κατεύθυνσης που πραγματικά θίγει τα συμφέροντα της Ε.Ε., της πλουτοκρατίας, του ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό και δεν κάναμε ποτέ πίσω στο να υποστηρίξουμε ψηφίσματα, προτάσεις και πρωτοβουλίες αυτών των παρατάξεων, όταν αυτές βρίσκονταν στη σωστή κατεύθυνση. Στο δικό μας Σωματείο έγινε προγραμματική συμφωνία από δυο παρατάξεις που εκτός των άλλων αμέσως μετά τις εκλογές η μια κατηγόρησε την άλλη «ότι έχει σοβαρή ευθύνη για την άνοδο της συντηρητικής παράταξης» αλλά και πριν τις εκλογές, οι Αγωνιστικές Κινήσεις κατηγορούσαν τη Δημοκρατική Συσπείρωση (όπως και την ΑΣΕ-ΠΑΜΕ) ότι αποτελεί «συμβιβασμένη» δύναμη με μεγάλη ευθύνη για την αρνητική κατεύθυνση του σωματείου.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών θεωρώντας ότι αποτελεί μονόδρομο η οργάνωση της πάλης ιδιαίτερα στο πρωτοβάθμιο σωματείο, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και για να λειτουργήσει σωστά το Δ.Σ και για να κάνουμε μαζικότερες τις Γενικές Συνελεύσεις και για να συμμετέχει μαζικά ο κλάδος στις επερχόμενες κινητοποιήσεις.

·Για να μη περάσει ο νόμος Γαβρόγλου για το Νέο Λύκειο.

·Να μην περάσει η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

·Για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

·Για κάθε εκπαιδευτικό που έχει δικαίωμα στην αξιοπρεπή δουλειά και ζωή.

·Για κάθε μαθητή που έχει δικαίωμα για δωρεάν μόρφωση και αξιοπρεπές μέλλον.

 

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Παιδίατροι ζητούν συνταγογράφηση του τεστ - Δυσβάσταχτο κόστος για τη μέση ελληνική οικογένεια
Κορονοϊός: Παιδίατροι ζητούν συνταγογράφηση του τεστ - Δυσβάσταχτο κόστος για τη μέση ελληνική οικογένεια
Ερώτηση αναφορικά με το αίτημα παιδιάτρων για συνταγογράφηση του τεστ για κορονοϊό, λόγω δυσβάσταχτου κόστους για τη μέση ελληνική οικογένεια...
Κορονοϊός: Παιδίατροι ζητούν συνταγογράφηση του τεστ - Δυσβάσταχτο κόστος για τη μέση ελληνική οικογένεια
Συντονιστικό Αναπληρωτών: Όλοι στην κινητοποίηση στα Προπύλαια αύριο
Συντονιστικό Αναπληρωτών: Όλοι στην κινητοποίηση στα Προπύλαια αύριο
Μαθητική κινητοποίηση αύριο στα Προπύλαια, στις 12 - Κάλεσμα του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
Συντονιστικό Αναπληρωτών: Όλοι στην κινητοποίηση στα Προπύλαια αύριο
Κλειστό το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κέρκυρας έξι βδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων
Κλειστό το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κέρκυρας έξι βδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων
Η μεταστέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Κέρκυρας μετατέθηκε χρονικά αρκετές φορές, ενώ έξι βδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων...
Κλειστό το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κέρκυρας έξι βδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων
Α. Γεωργιάδης: Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο υπεύθυνο για τα κρούσματα
Α. Γεωργιάδης: Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο υπεύθυνο για τα κρούσματα
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Άδωνι Γεωργιάδη το αντιφασιστικό συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο Αθηνών αποτελεί την αιτία για τα αυξημένα κρούσματα...
Α. Γεωργιάδης: Το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο υπεύθυνο για τα κρούσματα