ΣΕΠΕ Πάτρας: Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση κατά συναδέλφου
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο τη σωματική και λεκτική βία, που δέχτηκε η συνάδελφος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κ. Αχαΐας κατά τη διάρκεια τέλεσης των καθηκόντων της.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κ. Αχαΐας και τη Διεύθυνση Π.Ε. Αχαΐας, στις 16/12/2019 γονέας μαθητή του σχολείου επιτέθηκε σε συνάδελφο από το ειδικό βοηθητικό προσωπικό του σχολείου, χτυπώντας την με γροθιά στο πρόσωπο και εφόσον είχε προηγηθεί λεκτική επίθεση τόσο από αυτόν όσο και από το γιο του σε εκπαιδευτικούς του σχολείου. Το περιστατικό, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε ταραχή στην εκπαιδευτική κοινότητα και κυρίως στους μαθητές. Η συνάδελφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειας και ο γονέας συνελήφθη από την αστυνομία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο τη σωματική και λεκτική βία, που δέχτηκε η συνάδελφος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κ. Αχαΐας κατά τη διάρκεια τέλεσης των καθηκόντων της.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κ. Αχαΐας, την οποία στηρίζουμε ηθικά, συνδικαλιστικά και νομικά. Δηλώνουμε επίσης τη συμπαράστασή μας στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου για την αναστάτωση που υπέστη και για κάθε ενέργεια στήριξης της συναδέλφου, που θα αποφασίσει.

Τονίζουμε πως τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να απομονώνονται από την εκπαιδευτική κοινότητα και δεν είναι ικανές να κάμψουν το ηθικό των εκπαιδευτικών, που ως επιστήμονες προσπαθούν να λύνουν τις κάθε είδους διαφορές που προκύπτουν στο σχολείο με παιδαγωγικό τρόπο και με σεβασμό προς όλους τους μαθητές και τους γονείς.

Ως εκπαιδευτικοί, υπερασπιζόμαστε με ήθος και πάθος το δημόσιο σχολείο, καθώς και το δικαίωμα όλων στην μόρφωση. Δεν ανεχόμαστε καμία είδους απειλή, καμία προσβολή της προσωπικότητάς μας και πολύ περισσότερο καμία σωματική και λεκτική βία. Το σχολείο είναι χώρος πολιτισμού, χαράς και δημιουργίας. Δε θα επιτρέψουμε καμιά είδους βία μέσα σε αυτό.

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάρης Δούκας
Το «μήνυμα» Δούκα μέσω Σάντσεθ για την εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: «Όχι χειροκρότημα σε όσους έβαλαν φωτιά στον κόσμο»
Παρέμβαση Δούκα για το Ιράν: Η υιοθέτηση της γραμμής Σάντσεθ απέναντι στις ΗΠΑ
Το «μήνυμα» Δούκα μέσω Σάντσεθ για την εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: «Όχι χειροκρότημα σε όσους έβαλαν φωτιά στον κόσμο»
ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ
«Σήμερα θα έκλεινες τα 26»: Το σπαρακτικό μήνυμα του Πάνου Ρούτσι για τον γιο του και η υπόσχεση για τιμωρία των ενόχων
Η συγκινητική ανάρτηση του Πάνου Ρούτσι για τα γενέθλια του γιου του
«Σήμερα θα έκλεινες τα 26»: Το σπαρακτικό μήνυμα του Πάνου Ρούτσι για τον γιο του και η υπόσχεση για τιμωρία των ενόχων