ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Ευθύνες της πλειοψηφίας του ΣΕΠΕ Ρόδου για τη μη συμμέτοχη του πανελλαδική κινητοποίηση 23/11
Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Ρόδου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι με μεγάλη, μαχητική πορεία ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση εκπαιδευτικών Συλλόγων, ΕΛΜΕ, Επιτροπών Αναπληρωτών που έγινε στις 23/11/2019 στην Αθήνα στα Προπύλαια.

Κύριο θέμα ήταν το ζήτημα της σταθερής και μόνιμης εργασίας, των μόνιμων διορισμών  και  των δικαιωμάτων των αναπληρωτών, από κοινού με άλλα τμήματα των ελαστικά εργαζόμενων στο Δημόσιο.

Από αυτή την συγκέντρωση έλειπε αντιπροσωπεία του δικού μας συλλόγου, με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ), παρόλο που έγκαιρα τους είχε ενημερώσει ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ στο ΔΣ.

Συγκεκριμένα  τα μέλη του ΔΣ ήταν ενημερωμένα από τον εκπρόσωπο της ΑΣΕ ότι η ΔΟΕ θα πάρει απόφαση καλέσματος στην συγκεκριμένη κινητοποίηση  ήδη από την Πέμπτη  15 Νοεμβρίου και με αυτή την ενημέρωση τους καλέσαμε να πάρει μέτρα το ΔΣ για να επιτευχθεί η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση. Η πλειοψηφία του ΔΣ  (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ) απάντησε ότι πρέπει να περιμένουμε, όπως πάντα,  την ΔΟΕ να βγάλει ανακοίνωση.

Ανακοίνωση βγήκε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου καλώντας όσους συναδέλφους επιθυμούν  να πάνε στην Αθήνα και καλύπτοντας  μέρος του εισιτηρίου (132 ευρώ).

Αυτή όμως η ανακοίνωση ήταν «κενό γράμμα» αφού ο μοναδικός τρόπος για να φτάσεις έγκαιρα ήταν με το αεροπλάνο που όμως το κόστος ήταν δυσβάστακτο (226 ευρώ!) μόνο η μετάβαση, ενώ με το καράβι θα έφτανε κάποιος μετά την κινητοποίηση! Αποτέλεσμα λοιπόν ήταν ο σύλλογός μας να μην συμμετέχει στην μεγάλη αυτή κινητοποίηση. Τα εμπόδια που βάζει η πλειοψηφία ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ σε όλες τις προσπάθειες οργάνωσης του αγώνα δεν έχουν τελειωμό. Ξεκινώντας από την πρόσφατη ακύρωση των αποφάσεων της τακτικής γενικής συνέλευσης, με το πρόσχημα της μη απαρτίας, έως το σημερινό.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Δεν πάει άλλο. Βάζουμε φρένο .Ούτε λεπτό αναμονής.  Αυτές οι παρατάξεις δεν μπορούν και δε θέλουν να οργανώσουν αγώνες στην κατεύθυνση σύγκρουσης, γιατί απλά έχουν διαλέξει στρατόπεδο, αυτό της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Παίρνουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια, συμμετέχουμε μαζικά στο σύλλογό μας, οργανώνουμε τον αγώνα μας από τα κάτω με σκοπό την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.

Διέξοδος και λύση υπάρχει μόνο  στους μαζικούς, ταξικούς, ενωτικούς αγώνες!

ΡΟΔΟΣ ,24-11-2019

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3