Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θέρμη: Γλυκό κολοκύθι από τον κήπο μας
Μια  γλυκιά και ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σήμερα στο σχολείο.

Οι κολοκύθες του σχολικού  κήπου, που τις φρόντισε ο κ. Άγγελος Σιδεράς  και τις  κόψαμε μέσα στο  καλοκαίρι έγιναν 15 βαζάκια νοστιμότατο γλυκό κουταλιού. 

...................................................................

Μας  το έφτιαξε και μας το έφερε σήμερα συσκευασμένο η «χρυσοχέρα» Βάσω, η μητέρα του μαθητή μας Δημήτρη Καραχαρίση.  Όλοι μείναμε κατενθουσιασμένοι με τη γεύση και ευχαριστήσαμε θερμά τη Βάσω, που πέτυχε να μας φτιάξει ένα τόσο νόστιμο και δύσκολο στην παρασκευή του γλυκό, αφού για να γίνει τραγανό χρησιμοποιείται ακόμα και ...ασβέστης!   

...................................................................

Με  το γλυκό θα τρατάρουμε τους επισκέπτες μας,  ενώ στα  βαζάκια θα μπουν ετικέτες με το λογότυπο  του σχολείου για να το στέλνουμε σαν δώρο σε όσους βοηθούν και στηρίζουν το σχολείο.

horis_titlo_-_antigrafo_2.jpg

> Η πορτοκαλί κολοκύθα είναι γνωστή από την αρχαιότητα στην Ελλάδα  και  χρήσιμη λόγω της δυνατότητας της να χρησιμοποιείται και το  χειμώνα σε εποχές που δεν υπήρχαν ψυγεία  .  

.........................................................................

> Οι ινδιάνοι στην Αμερικανοί τη θεωρούσαν τόσο θρεπτική, που την έθαβαν μαζί με τους νεκρούς, γιατί πίστευαν ότι  τους χάριζε δύναμη στο τελευταίο τους ταξίδι

.........................................................................

> Οι σπόροι της - ο γνωστός  πασατέμπος - είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, το οποίο  μας βοηθά να αποκτήσουμε  υγιή οστά και  ισχυρό νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα.

portokali-kolokytha-ena-xehasmeno-thayma-tis-fysis-2.jpg

Η συνταγή της Βάσως  : Το πιο δύσκολο απ'όλα είναι να κόψουμε την  κολοκύθα. να την ανοίξουμε, να την καθαρίσουμε από τα σπόρια, να αφαιρέσουμε την εξωτερική φλούδα της με το μαχαίρι και να την κόψουμε σε μεγάλους κύβους . Μετά λιώνουμε ασβέστη σε νερό και το σουρώνουμε να μην έχει βρωμιά και κυρίως πετραδάκια. Βάζουμε τα κομμάτια σε μεγάλη λεκάνη,  που το ασβεστόνερο τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε για 2 - 3 ώρες ανάλογα την ποσότητα και το μέγεθος και τα ανακατεύουμε τακτικά.

Μετά τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βράζουμε για 2 - 3 φορές σε καθαρό νερό μέχρι να καθαρίσει από τον ασβέστη. Τα στραγγίζουμε και κάνουμε το σιρόπι, που το βράζουμε για 15 λεπτά.  Ρίχνουμε τα κομμάτια μέσα και βράζουμε μέχρι να δέσει. Στο τέλος ρίχνουμε ξινό σε κόκκους και βανίλια. Το αφήνουμε να "κοιμηθεί" όπως λέμε για 24 ώρες και μετά αν χρειαστεί το ξαναβράζουμε. Αποστειρώνουμε  τα βάζα, τα γεμίζουμε όσο είναι καυτά, τα γυρίζουμε ανάποδα για να φύγει ο αέρας, και τα χαρίζουμε με περίσσια γλύκα στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

74601194_564689430959421_5864600327394689024_n.jpg
76653024_2478431669067254_2233590771552878592_n_1.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπουργειο
Υπουργείο Παιδείας: Μία απάντηση στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Παραστατίδη
«Άλλη μια προσπάθεια παραπλάνησης, που έχει ως στόχο την αμφισβήτηση της εγκυρότητας και της διαφάνειας της διαδικασίας αδειοδότησης των μη κρατικών...
Υπουργείο Παιδείας: Μία απάντηση στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Παραστατίδη
Σχολική αίθουσα
Κατάρρευση πόρτας στα 2ο–7ο Δημοτικά Αλίμου: Τεράστια η ανάγκη για ασφαλή σχολεία
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τις ελλείψεις στη συντήρηση και ζητούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών
Κατάρρευση πόρτας στα 2ο–7ο Δημοτικά Αλίμου: Τεράστια η ανάγκη για ασφαλή σχολεία