Να επαναλειτουργήσει το σχολείο της πακιστανικής κοινότητας στο 144ο ΔΣ Αθηνών
Ανακοίνωση - διαμαρτυρία της Πρωτοβουλία; ανεξάρτητων εκπαιδευτικών ΠΕ

Συγκέντρωση στο 144 ΔΣ (Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη 1, Σεπόλια) 
και πορεία  στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας,  Δευτέρα 18/11,  3 μ.μ.

Το 2017 όλοι μαζί, δάσκαλοι, γονείς, γείτονες, αντιρατσιστικές οργανώσεις, σωματεία, σταθήκαμε απέναντι στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να μπλοκάρει τα μαθήματα της Πακιστανικής Κοινότητας που θα πραγματοποιούνταν Κυριακές στο 144 Δημοτικό Σχολείο στα Σεπόλια που είχε παραχωρηθεί από το Δήμο – παραχώρηση που δεν αποτελούσε χάρη αλλά υποχρέωση του Δήμου. Με τις συνήθεις πρακτικές τους οι φασίστες, ως «αγανακτισμένοι γονείς» αυτή τη φορά προσπαθουσαν να μολύνουν το σχολείο με το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να πείσουν και άλλους γονείς να συμμαχήσουν μαζί τους στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν μικρά παιδιά να μάθουν τη γλώσσα της χώρας καταγωγής τους. Διέδιδαν φριχτά ψέματα, ότι δήθεν τα παιδιά είχαν αρρώστιες, ότι θα χρησιμοποιούνταν το σχολείο ως ορμητήριο για τζιχαντιστές, θα έβαζαν βόμβες και άλλους παρόμοιους παντελώς ανυπόστατους και μισαλλόδοξους ισχυρισμούς. Δεν τα κατάφεραν.

Ήμασταν απέναντι γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να μάθουν τη γλώσσα της πατρίδας τους. Γιατί τα σχολεία υπάρχουν για να χρησιμοποιούνται για όσο το δυνατόν περισσότερους σκοπούς από όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το χρώμα τους ή την καταγωγή τους. Γιατί το ρατσιστικό μίσος μολύνει ολόκληρες τις κοινότητες, και τις σχολικές φυσικά, αν του επιτρέψουμε να διαχυθεί και να κυριαρχήσει. Γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε σχολεία όπου όλοι οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριές τους έχουν τα ίδια δικαιώματα και δεν αντιμετωπίζεται κανένα παιδί ως κατώτερο. Και νικήσαμε. Παρά τις απειλές και την απόπειρα τρομοκράτησης, τα μαθήματα ξεκίνησαν πανηγυρικά και γίνονταν κανονικά μέχρι τη φετινή χρονιά.

Φέτος η δημοτική αρχή του κ. Μπακογιάννη, αποφάσισε να μην παραχωρήσει το σχολείο. Πιθανότατα για να ικανοποιήσει ένα ξενοφοβικό κομμάτι των ψηφοφόρων της που είναι αρκετά μεγάλο και που το χαϊδεύει σταθερά, ήδη από την προεκλογική καμπάνια. Ενώ η σχολική επιτροπή του δήμου της Αθήνας ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας, και ενώ το θέμα της παραχώρησης χώρων στο 144ο ΔΣ Αθήνας υπήρχε στην αρχική εισήγηση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις παραχωρήσεις σχολικών χώρων η εντεταλμένη σύμβουλος της δημοτικής αρχής Ινές Λυκούδη, υπεύθυνη για το παιδί, δήλωσε ότι το αποσύρει με δικαιολογίες που σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν (η ίδια σύμβουλος της οποίας την παραίτηση από την εν λόγω αρμοδιότητα υποχρεώθηκε να ζητήσει ο Μπακογιάννης, μετά την αποκάλυψη ύπαρξης βίντεο με συμμετοχή της σε ρατσιστική συγκέντρωση παρέα με τον Κασιδιάρη. Ωστόσο απέχει πολύ από το να είναι παραφωνία η Λυκούδη στην παράταξη Μπακογιάννη, καθώς παρέμεινε Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης και πήρε άλλη αρμοδιότητα (Το φυσικό αέριο).

Ύστερα από την γενική αντίδραση του συλλόγου γονέων, του συλλόγου διδασκόντων, των εκπαιδευτικών συλλόγων και των σωματείων μας, αντιρατσιστικών οργανώσεων και δημοτικών παρατάξεων, η δημοτική αρχή υποχρεώθηκε να φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο στις 18 Νοέμβρη 2019. Θα είμαστε εκεί, ξεκινώντας από το 144 ΔΣ στις 3 το μεσημέρι και θα μεταβούμε (μέσω μετρό) στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας, για να απαιτήσουμε την επαναλειτουργία του σχολείου.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet

σχετικά άρθρα

Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Η Φαουζία Κούφι, που είναι και βουλευτής και ασκεί δριμύτατη κριτική στους Ταλιμπάν, επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε επίθεση μέσα από τη σελίδα της στο...
Αφγανιστάν: Πυροβόλησαν γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο
Το παιδί περίμενε στα σύνορα με την οικογένειά του να περάσει στην Ελλάδα, όμως ασθενοφόρο που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα το παρέσυρε, με...
Κακαβιά: Νεκρό 10χρονο αγόρι που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο