Κάλεσμα ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Μαγνησίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συμμετοχή στις 15 και στις 17 Νοέμβρη σε εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις

Πέρασαν 46 χρόνια από την ηρωική και συνάμα αιματηρή εξέγερση της νεολαίας και του λαού στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973. Η λαϊκή εξέγερση ήταν η αρχή του τέλους της αμερικανοκίνητης χούντας των επίορκων συνταγματαρχών. Μερικούς μήνες μετά κατέρρευσαν… πρόλαβαν όμως να ολοκληρώσουν το «εθνοσωτήριο» έργο τους με την προδοσία της Κύπρου.

Το κυρίαρχο σύνθημα εκείνης της περιόδου, 45 χρόνια μετά, παραμένει επίκαιρο.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Παλεύουμε για την ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονιακών νόμων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση να γίνουν πραγματικά κοινωνικά αγαθά.

Προάσπιση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών και ανθρώπινα όρια ηλικίας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ δουλειά για όλους. Η ανεργία η υποαπασχόληση, η απλήρωτη εργασία, δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νεολαίας.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ το δημόσιο σχολείο. Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών. Αύξηση δαπανών για την παιδεία και όχι μείωση των κοινωνικών δαπανών. Άμεση αναμόρφωση των βιβλίων και των αναλυτικών προγραμμάτων.

Ο Αγώνας μας, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές, για την ειρήνη είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Απαιτούμε την ασφαλή μεταφορά των προσφύγων, την εγκατάστασή τους στις χώρες που επιθυμούν και τη δημιουργία των βασικών υποδομών για τη ζωή τους και τη μόρφωση των παιδιών τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με συνέπεια την πάλη μας ενάντια στο φασισμό, σε κάθε μορφή ρατσισμού καθώς και στην προσπάθεια αναβίωσής τους. Εγγυόμαστε σχολεία ανοιχτά για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, θρησκείας.

ΘΕΤΟΥΜΕ τα θεμέλια για μια κοινωνία της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΕΝΩΤΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και πορεία που καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι από το «θόλο» του Πανεπιστημίου Κυριακή  17 Νοέμβρη,  το απόγευμα.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ στεφανιών από φορείς, Παρασκευή 15 Νοέμβρη στο Ηρώο (παραλία) στις 12 μ.μ

ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας

 

 

 

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Ποια σχολεία μετονομάζονται σε "Αντώνης Σαμαράκης" και "Διδώ Σωτηρίου"
Σε ΦΕΚ η απόφαση της υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, για τη μετονομασία δύο σχολείων
Υπουργείο Παιδείας: Ποια σχολεία μετονομάζονται σε "Αντώνης Σαμαράκης" και "Διδώ Σωτηρίου"
panteios
Τριγμοί στο Πάντειο για τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού με το Columbia - Κοντά σε παραίτηση η Πρύτανης
Στα πρόθυρα θεσμικής ρήξης το Πάντειο: Το κοινό μεταπτυχιακό με το Columbia ανάβει «φωτιές» για τα δίδακτρα
Τριγμοί στο Πάντειο για τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού με το Columbia - Κοντά σε παραίτηση η Πρύτανης