Κάλεσμα ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Μαγνησίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Συμμετοχή στις 15 και στις 17 Νοέμβρη σε εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις

Πέρασαν 46 χρόνια από την ηρωική και συνάμα αιματηρή εξέγερση της νεολαίας και του λαού στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973. Η λαϊκή εξέγερση ήταν η αρχή του τέλους της αμερικανοκίνητης χούντας των επίορκων συνταγματαρχών. Μερικούς μήνες μετά κατέρρευσαν… πρόλαβαν όμως να ολοκληρώσουν το «εθνοσωτήριο» έργο τους με την προδοσία της Κύπρου.

Το κυρίαρχο σύνθημα εκείνης της περιόδου, 45 χρόνια μετά, παραμένει επίκαιρο.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Παλεύουμε για την ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονιακών νόμων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση να γίνουν πραγματικά κοινωνικά αγαθά.

Προάσπιση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών και ανθρώπινα όρια ηλικίας. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ δουλειά για όλους. Η ανεργία η υποαπασχόληση, η απλήρωτη εργασία, δεν μπορεί να είναι το μέλλον της νεολαίας.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ το δημόσιο σχολείο. Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών. Αύξηση δαπανών για την παιδεία και όχι μείωση των κοινωνικών δαπανών. Άμεση αναμόρφωση των βιβλίων και των αναλυτικών προγραμμάτων.

Ο Αγώνας μας, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές, για την ειρήνη είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Απαιτούμε την ασφαλή μεταφορά των προσφύγων, την εγκατάστασή τους στις χώρες που επιθυμούν και τη δημιουργία των βασικών υποδομών για τη ζωή τους και τη μόρφωση των παιδιών τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με συνέπεια την πάλη μας ενάντια στο φασισμό, σε κάθε μορφή ρατσισμού καθώς και στην προσπάθεια αναβίωσής τους. Εγγυόμαστε σχολεία ανοιχτά για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, θρησκείας.

ΘΕΤΟΥΜΕ τα θεμέλια για μια κοινωνία της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΕΝΩΤΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και πορεία που καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι από το «θόλο» του Πανεπιστημίου Κυριακή  17 Νοέμβρη,  το απόγευμα.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ στεφανιών από φορείς, Παρασκευή 15 Νοέμβρη στο Ηρώο (παραλία) στις 12 μ.μ

ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας

 

 

 

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παρίσι
Οι πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης
Είτε είστε πρόσφατα ερωτευμένοι, παντρεμένοι για χρόνια ή ταξιδεύετε μόνοι, κάθε πόλη προσφέρει μοναδικές εμπειρίες που μπορούν να γίνουν αξέχαστες.
Οι πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης
αυτοκίνητο
Λαμπάκια στο αυτοκίνητο: Ποτε πρέπει να σταματήσεις άμεσα;
Μέσα από μικρά σύμβολα και διαφορετικά χρώματα, το αυτοκίνητο ενημερώνει για την κατάστασή του και για τυχόν προβλήματα που χρειάζονται προσοχή.
Λαμπάκια στο αυτοκίνητο: Ποτε πρέπει να σταματήσεις άμεσα;
μπανάνες
Οι λευκές ίνες της μπανάνας: τι κάνουν και γιατί δεν είναι άχρηστες
Για κάποιους περνούν απαρατήρητες, για άλλους είναι ενοχλητικές και αφαιρούνται προσεκτικά πριν το πρώτο δάγκωμα. Τι είναι όμως στην πραγματικότητα...
Οι λευκές ίνες της μπανάνας: τι κάνουν και γιατί δεν είναι άχρηστες