Δ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: ΕΔΟΘ- Δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι το χρέος στον ΟΑΣΘ
     Την Δευτέρα 7/10 συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ με θέμα, για ακόμη μία φορά, την αγωγή του ΟΑΣΘ κατά της ΕΔΟΘ.

Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και «Πρωτοπορία» (ΠΑΣΚΕ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον ΟΑΣΘ, για το χρέος ύψους 118.000 ευρώ που δημιουργήθηκε από την διαχείριση των καρτών του ΟΑΣΘ τα περασμένα χρόνια.

     Υπενθυμίζεται ότι στις 3/10/2017 κοινοποιήθηκε στην ΕΔΟΘ έγγραφο από τον ΟΑΣΘ για οφειλή 120.000 ευρώ που αφορούσαν χρήματα από τις εκπτωτικές κάρτες των συναδέλφων τα οποία, αν και αποδόθηκαν κανονικά από τα σωματεία, δεν δόθηκαν στη συνέχεια στον ΟΑΣΘ. Στην πορεία έγινε φανερό ότι καμία ευθύνη δεν έχουν τα σωματεία και οι εκπρόσωποί τους. Ευθύνη έχουν τα φυσικά πρόσωπα που διαχειρίζονταν τα χρήματα αυτά και πολιτικά οι παρατάξεις τους Πρωτοπορία/ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που είχαν την πλειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) της ΕΔΟΘ. Ενδιάμεσα,οι εκπρόσωποι των δυνάμεων αυτών προσπάθησαν με κάθε τρόπο είτε να συγκαλύψουν το σκάνδαλο ,είτε να μετατοπιστεί στην ΕΔΟΘ η ευθύνη του.

     Στις 24/1/2018 κοινοποιήθηκε εκ νέου στην ΕΔΟΘ, μέσω δικαστικού κλητήρα, εξώδικο του ΟΑΣΘ προς όλα τα μέλη της Ε.Ε. ξεκαθαρίζοντας πως ζητάει να αποδοθεί το ποσό των 118.173,80 ευρώ από την ΕΔΟΘ για τη μη καταβολή χρημάτων που δεν αποδόθηκαν στον ΟΑΣΘ. Μετά από αυτό η ΕΕ της ΕΔΟΘ προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά, μετά την απόφαση και του Γ.Σ., όπου περιγράφεται όλη η διαδικασία παραλαβής-παράδοσης των κουπονιών και φυσικά αναφέρονται όλα τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονταν σε αυτή.

Η πλειοψηφία της ΕΕ της ΕΔΟΘ στις 7/10/2019 παραβιάζοντας την απόφαση του Γ.Σ.  πρότεινε εκ νέου να προχωρήσει σε διακανονισμό με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Ως Δ.Σ. της Δ ΕΛΜΕ Θ θεωρούμε ότι:

  • Το πρόβλημα δεν είναι μόνο διαχειριστικό, είναι συνδικαλιστικό και πολιτικό. Δείχνει πως αντιλαμβάνονται οι παρατάξεις που είχαν την διαχείριση των καρτών της ΕΔΟΘ και τα σωματεία, ως χώρος προάσπισης προσωπικών, κομματικών και κυβερνητικών επιλογών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγκαλυφθούν οι ευθύνες που υπάρχουν. Ιδιαίτερα, στη συγκυρία που η κυβέρνηση και το κράτος επιδιώκει να ασκήσει πιεστικό έλεγχο στα σωματεία.
  • Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με την απόφαση για διακανονισμό. Εξάλλου, η απόφαση του δικαστηρίου θα βγει το νωρίτερο σε 8 μήνες, μετρώντας από αρχές Δεκέμβρη. Η ΕΔΟΘ έχει και το δικαίωμα έφεσης κατά της απόφασης του δικαστηρίου. Μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου θα γίνει το συνέδριο της ΕΔΟΘ τον Μάη. Την απόφαση για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα μπορεί να την πάρει και το συνέδριο.

Απαιτούμε:

-Να συγκληθεί άμεσα το Γενικό Συμβούλιο της ΕΔΟΘ

-Να προχωρήσει η μηνυτήρια αναφορά με βάση και την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΔΟΘ στις 11/5/2018.

-Να μη προχωρήσει ο διακανονισμός για μηνιαία πληρωμή του χρέους προς τον ΟΑΣΘ.

-Να γίνει κοινή παρέμβαση των σωματείων στην ΕΕ της ΕΔΟΘ, ώστε να απαιτηθούν τα παραπάνω

-Το χρέος στον ΟΑΣΘ να το πληρώσουν όσοι το δημιούργησαν και να μη συγκαλυφθούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ευθύνες.

 

 

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Μητσοτάκης: Πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά

Κορονοϊός: 99 νέοι θάνατοι, 2018 κρούσματα και 608 διασωληνωμένοι

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων: Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκέντρωσης
ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων: Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκέντρωσης
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων και του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, για την απεργιακή συγκέντρωση της 26ης Νοεμβρίου
ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων: Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική απαγόρευση συγκέντρωσης
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 28 Φεβρουάριου
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 28 Φεβρουάριου
Παράταση μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για τους δικαιούχους των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας...
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών έως τις 28 Φεβρουάριου