Χ. Κεφαλίδου: «Φθηνοί μονομάχοι ενός ανέξοδου (;) εντυπωσιασμού»
Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

Η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής προχώρησε στην παρακάτω δήλωση με αφορμή τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ:

«Την ώρα που επιχειρούν να μεταβάλουν την ΑΣΟΕΕ σε Πρατήριο ανεφοδιασμού εκρηκτικών υλών των πάσης φύσης μπαχαλάκηδων. Την ώρα που απαιτείται η ετοιμότητα όχι μόνο της αστυνομίας αλλά του συνόλου του Δημοκρατικού κόσμου της χώρας, ώστε ο εορτασμός της μνήμης του Πολυτεχνείου να γίνει με ευπρέπεια και σεβασμό στη μνήμη αυτών των νέων παιδιών που έδωσαν τη ζωή τους για τη σύγχρονη Δημοκρατία. Αυτήν την ώρα διάλεξαν φτηνοί μονομάχοι του εντυπωσιασμού να κονταροχτυπηθούν με κενές περιεχομένου ατάκες στην πλάτη των πολιτών που είναι αυτοί που θα πληρώσουν τα σπασμένα μάρμαρα, το κατεστραμμένο ιστορικό κέντρο και την πολιτική ανευθυνότητα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο Κίνημα Αλλαγής είμαστε απέναντι σε κάθε μορφής βία και ανομία. Στεκόμαστε σταθερά δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία που στηρίζει τη λειτουργία των Πανεπιστημίων ως χώρων διακίνησης ιδεών και ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Οι επεμβάσεις της αστυνομίας σε πανεπιστημιακούς χώρους οφείλουν να γίνονται με σύνεση, συνεργασία με τις πανεπιστημιακές αρχές, σχεδιασμό και μόνο προς καταστολή έκδηλα παράνομων ενεργειών. Η χρονική συγκυρία της Επετείου του Πολυτεχνείου απαιτεί ψυχραιμία, σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές».

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syntaxiouxoi.jpg
«Δύο ταχύτητες» στις συντάξεις: Το χάσμα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
Πίσω από κάθε σύνταξη υπάρχει μια ζωή εργασίας. Και η αξιοπρέπεια αυτής της ζωής δεν μπορεί να μετριέται με τόσο διαφορετικά μέτρα και σταθμά.
«Δύο ταχύτητες» στις συντάξεις: Το χάσμα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
ζαχαρακη
Ζαχαράκη: Νέο πλαίσιο για τους κληρικούς της ομογένειας και ενίσχυση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, με την υπουργό να ανακοινώνει μέτρα που αφορούν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο...
Ζαχαράκη: Νέο πλαίσιο για τους κληρικούς της ομογένειας και ενίσχυση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
«Βιομηχανία» πτυχίων-μαϊμού: «Μας παίρνουν τις δουλειές με εξαγορασμένα C2»
Υποψήφιοι στους πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ αγοράζουν μεταπτυχιακά και πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας χωρίς να γνωρίζουν «ούτε Buongiorno»
«Βιομηχανία» πτυχίων-μαϊμού: «Μας παίρνουν τις δουλειές με εξαγορασμένα C2»