Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες- Ανάγκη για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης
Ανακοίνωση της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το δράμα των προσφύγων και των οικογενειών τους συνεχίζεται και εντείνεται. Μετά τη βίαιη εκκένωση των κτηρίων που είχαν βρει καταφύγιο πρόσφυγες, την κατάργηση του ΑΜΚΑ, τη βίαιη ανακατανομή τους στα νέου τύπου hotspot κλειστά στρατόπεδα η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την αντιμεταναστευτική κρατική πολιτική.                    

Τις τελευταίες μέρες μεταφέρθηκαν από τα νησιά στη Κεντρική Μακεδονία  χιλιάδες  πρόσφυγες. Στο Βαγιοχώρι του Δήμου Βόλβης μεταφέρονται περίπου 600-700 άτομα, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά.

Το Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ Θ, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, αποφάσισε να πραγματοποιήσει επισκέψεις αλληλεγγύης τις επόμενες μέρες. Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας καλούμε  τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή και να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης, ή χρήματα και οι ίδιοι οι σύλλογοι να προμηθευτούν τα αναγκαία είδη για τη στήριξη της προσπάθειας αλληλεγγύης. Ο πολιτισμός μας η αλληλεγγύη στους αδύναμους. Αδύναμοι οι φτωχοί, ακόμα πιο αδύναμοι οι φτωχοί και οι ξένοι, οι καταδιωγμένοι.

Τα αναγκαία είδη :

  • Ρούχα : σεντόνια, πετσέτες, κουβέρτες, sleeping bags, αδιάβροχα, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά ρούχα (χειμωνιάτικα), ζώνες ανδρικές, παπούτσια παιδικά, ανδρικά και γυναικεία για όλες τις ηλικίες.
  • Τρόφιμα : γάλα για παιδιά, βρεφικό γάλα σε σκόνη (Νο 1,2,3), γάλα μακράς διαρκείας για ενήλικες, βασική τροφή : πλιγούρι, ρεβίθια, φασόλια, ρύζι, σάλτσα,  λάδι (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο),  κονσέρβες (σαρδέλα, τόνος).
  • Είδη υγιεινής : μωρομάντηλα, πάμπερς (Νο 3, 4,5), μπιμπερό (μεγάλα),  σαπούνια και σαμπουάν (μικρές συσκευασίες), σερβιέτες, χαρτί υγείας, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες.
  • Είδη καθαριότητας : απορρυπαντικό πιάτων, απορρυπαντικό ρούχων για πλυντήριο και πλύσιμο στο χέρι.

Συναντήσεις παραλαβής και τακτοποίησης ειδών:

Τόπος συνάντησης παραλαβής ειδών από σχολεία και συναδέλφους: 1ο  Γυμνάσιο Σταυρούπολης  Πέμπτη 14/11 ώρα 2.00 μ.μ.

Επίσκεψη αλληλεγγύης στο Βαγιοχώρι ή στα Λαγκαδίκια Σάββατο 16/11 με αναχώρηση από το 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης  στις 10.30 π.μ.

To Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
Απορρίπτει την «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και καλεί στην κινητοποίηση των μαθητών το μεσημέρι της Πέμπτη 1/10
«Δε θα γίνουμε ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης ενάντια στους μαθητές»
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά
Αυστηρή σύσταση στους εργαζόμενους οικισμών του δήμου Θηβαίων και οικισμού της Ευβοίας να μην προσέλθουν στις εργασίες τους αύριο, λόγω κινδύνου...
Υπουργείο Εργασίας σε εργαζόμενους από Θήβα και Χαλκίδα: Μην πάτε αύριο στη δουλειά