Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν.Αττικής "Ο Βύρων"

Συνάδελφοι, η καθημερινότητα που σήμερα αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Εκπαίδευση απαιτεί συμμετοχή στην συλλογική δράση και την οργάνωση του αγώνα μας! Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους: μαύρη-απλήρωτη εργασία, μείωση μισθών και ωρομισθίων, μη καταβολή δώρων και δεδουλευμένων, ανασφάλιστη εργασία και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Η εργοδοτική ασυδοσία δίνει και παίρνει, ενώ η πλειονότητα των συναδέλφων δουλεύει κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί, σε συνθήκες γαλέρας και φόβου.

Φαινόμενα χρόνιας απληρωσιάς και μη καταβολής δεδουλευμένων και ενσήμων συναντάμε σε μια σειρά χώρων του κλάδου. Κραυγαλέο παράδειγμα αποτελεί η επιχείρηση των ΙΙΕΚ ΚΟΡΕΛΚΟ. Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι το Σωματείο μας έχει δεχτεί καταγγελίες και έχει παραστεί σε τριμερείς στην ΣΕΠΕ (Επιθεώρηση Εργασίας) όπου οι  συνάδελφοι προσέφυγαν προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρωστούμενα ένσημα και χρηματικά ποσά. Πρόκειται για πολλές περιπτώσεις εργαζομένων οι οποίοι έχουν μείνει απλήρωτοι για πολλούς μήνες, με τα ποσά να ανέρχονται σε 2000 ή ακόμα και 3000! Το ιστορικό καταγγελιών, των προστίμων όπως και των καταδικαστικών αποφάσεων για εργατικές διαφορές προς τη συγκεκριμένη επιχείρηση είναι πλούσιο όπως άλλωστε μας ενημέρωσαν και από την οικία Επιθεώρηση Εργασίας. Η δε τακτική της διεύθυνσης της ΚΟΡΕΛΚΟ είναι να μην εμφανίζεται ούτε στις τριμερείς συναντήσεις με την εργατική πλευρά, αλλά και να κρύβεται όταν το Σωματείο επανειλημμένα έχει προσπαθήσει να έρθει σε επικοινωνία μαζί της.

Σαφέστατα η εργοδοσία εκμεταλλεύεται το νομικό οπλοστάσιο που της παρέχουν οι κυβερνήσεις και το κράτος , όπως και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Στηρίζεται στην ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών της ΣΕΠΕ και δρα ανενόχλητη χρόνια τώρα, αφού η νομική οδός διεκδίκησης από μέρους των εργαζομένων αποτελεί γι’ αυτούς ανυπέρβλητο οικονομικό εμπόδιο.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Οι εργοδότες οργανωμένα χτυπούν κατακτήσεις και δικαιώματα, τα οποία έχουμε δει να χάνονται «εν μία νυκτί». Από την άλλη, η οργάνωσή μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε είναι δυσανάλογη των απαιτήσεων! Σ΄ αυτό στηρίζεται η εργοδοσία ώστε να επιβάλλει, εξευτελιστικούς όρους δουλειάς, να τρομοκρατεί, να εμφανίσει τους εργαζόμενους σαν ζητιάνους, συχνά επικαλούμενη οικονομική δυσπραγία. Για εμάς υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος της συλλογικής διεκδίκησης και της μαζικής συμμετοχής στην καθημερινή πάλη για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «ο Βύρων» μέσα από τη δράση του έχει αποσπάσει νίκες σε μια σειρά χώρων με παρόμοια προβλήματα.

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο αλλά και στους σπουδαστές – τους αυριανούς εργαζόμενους – των οποίων οι οικογένειες πληρώνουν αδρά στο σήμερα για την εκπαίδευση τους, η οποία κατά τα άλλα είναι «δημόσια και δωρεάν»: Μην «τσιμπάς» στη λογική που μας προτάσσουν οι εργοδότες να κάνουμε υποχωρήσεις για την επιχείρηση, να είμαστε και ευχαριστημένοι διότι δήθεν αυτοί ‘’μας δίνουν δουλειά’’ και χάρη σ’ αυτούς ‘’αποκτούμε εμπειρία και προϋπηρεσία’’! Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο χώρο δουλειάς είναι κοινός τόπος για όλους τους εργαζομένους τόσο στον κλάδο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης όσο και σε όλους τους κλάδους. Απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού στους χώρους δουλειάς, εμείς προτάσσουμε την συλλογική οργανωμένη δράση. Όπλο μας η αλληλεγγύη στους εργαζομένους που διεκδικούν.

Καλούμε τους εργαζομένους στα ΙΙΕΚ ΚΟΡΕΛΚΟ να συνταχθούν με το Σωματείο και τους συναδέλφους τους. Καταγγέλλουμε την εργοδοσία και διεκδικούμε:

Καταβολή εδώ και τώρα των δεδουλευμένων και ενσήμων στους συναδέλφους των ΙΙΕΚ ΚΟΡΕΛΚΟ.

Τέρμα η κοροϊδία! Όλοι εμείς που δουλεύουμε για ψίχουλα, με μηνιάτικο της τάξης των 400€, όλοι εμείς που εργαζόμαστε με επισφαλείς όρους, χωρίς συμβάσεις και ένσημα, που αντιμετωπίζουμε την ανεργία, εμείς  που θεωρούμαστε και θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε αναλώσιμοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της προάσπισης των δικαιωμάτων μας στα χέρια μας! Η πραγματικότητα είναι ότι…

Μας χρωστάνε. Δεν τους χρωστάμε!

Κανένας εργαζόμενος δεν κατάφερε να αποσπάσει κατακτήσεις δρώντας ως μονάδα. Μόνο η οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση έχει φέρει αποτέλεσμα.  Ο  «Βύρωνας» καλεί όλους τους συνάδελφους να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων στα ΙΙΕΚ ΚΟΡΕΛΚΟ και να καταγγείλουν  στο σωματείο οποιαδήποτε περίπτωση εργοδοτικής ασυδοσίας.

Έλα σε επαφή με το σωματείο σου.

Ενημέρωσε – Ενημερώσου – Διεκδίκησε!

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4