Πάντειο: Ψήφισμα Συγκλήτου για κολέγια και όριο χρόνου σπουδών
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κάνουμε έκκληση να ενισχυθούν οι Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Σπουδές

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ (Συνεδρίαση 29/10/2019)

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου, στη σημερινή συνεδρίασή της, αφού συζήτησε τα τρέχοντα θέματα, που αφορούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση, κατέληξε στα εξής:

· Η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων σε πτυχία, που προέρχονται από Ιδρύματα των οποίων δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία ως ομοταγή των ελληνικών Α.Ε.Ι., θα οδηγήσει στην υποβάθμιση όλων των πτυχίων. Τα δημόσια Α.Ε.Ι., μέσα από διαδικασίες αυστηρής επιλογής φοιτητών με πανελλήνιο διαγωνισμό, μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης και πιστοποίησης πτυχίων και Τμημάτων, μέσα από αυστηρή επιλογή διδασκόντων κατά τα διεθνή πρότυπα, παράγοντας και διδάσκοντας έρευνα έχουν πτυχιούχους επιστήμονες υψηλών ικανοτήτων. Τα πτυχία και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα δεν μπορεί να εξισώνονται με εκείνα των Ιδρυμάτων, που δεν έχουν τις ίδιες διαδικασίες και προδιαγραφές. Αυτή η εξίσωση θα αποσταθεροποιήσει την αγορά εργασίας, που στις Κοινωνικές Επιστήμες είναι ιδιαίτερα προβληματική.

· Ως προς το μέτρο της χρονικής διάρκειας των σπουδών σε ν+2: Υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει το κάθε Πανεπιστήμιο να κρίνει μόνο του τον χρόνο φοίτησης των φοιτητών του.

· Επείγοντα ζητήματα στην παρούσα συγκυρία, που απαιτούν άμεση κυβερνητική παρέμβαση, είναι η υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, με αποτέλεσμα βασικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και η συνεχής μείωση του διοικητικού προσωπικού και των μελών ΔΕΠ. Χρειάζονται πόροι και προσωπικό.

Κάνουμε έκκληση να ενισχυθούν οι Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Σπουδές, που είναι το ισχυρό πλεονέκτημα μιας μικρής χώρας όπως η Ελλάδα, ώστε να συνεχίσει να παράγεται έρευνα υψηλού επιπέδου και στην ελληνική γλώσσα, παρά τις συνεχείς περικοπές, που έχουμε επί δεκαετίες υποστεί.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπ
Μήνυμα Παππά με αποδέκτη τον Τσίπρα: «Ξεχάστε τα σενάρια αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ»
Τελεσίγραφο Νίκου Παππά σε Αλέξη Τσίπρα - «Για να υπάρξει γάμος πρέπει να το θέλουν και οι δύο»
Μήνυμα Παππά με αποδέκτη τον Τσίπρα: «Ξεχάστε τα σενάρια αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ»
kathigitis mathimatika pinakas kimolia mathites taxi sxoleio
Προκηρύξεις ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Ξεπέρασαν τις 40.000 οι αιτήσεις σε 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026
Προκηρύξεις Γενικής Εκπαίδευσης: "Φούλαρε" η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ, τι δείχνουν οι εκτιμήσεις για την κατανομή στις αιτήσεις
Προκηρύξεις ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Ξεπέρασαν τις 40.000 οι αιτήσεις σε 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026
Συντάξεις
ΟΛΤΕΕ: Να αναγνωριστεί ως συντάξιμος ο χρόνος διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών 2013-2015
Το αίτημα αφορά περίπου 2.000 εκπαιδευτικούς οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας τον Ιούλιο του 2013, κατ’ εφαρμογή των τότε δημοσιονομικών...
ΟΛΤΕΕ: Να αναγνωριστεί ως συντάξιμος ο χρόνος διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών 2013-2015