ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Απόσυρση της ΥΑ για το «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων»
Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Είναι μια απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια αυτή η ΥΑ, που αντιμετωπίζει τα συνδικάτα ως εν δυνάμει “εγκληματικές οργανώσεις”, χώρους που γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή ως “οντότητες”, όπως χαρακτηρίζονται στο νόμο, που μπορεί και να “χρηματοδοτούν την τρομοκρατία”. Πρόκειται πραγματικά για μια θρασύτατη πολιτική ενέργεια που τσουβαλιάζει τα συνδικάτα και τα σωματεία και τα δημοκρατικά εκλεγμένα συμβούλια με τους ανθρώπους της νύχτας, του υποκόσμου, τους σύγχρονους δουλεμπόρους, τους εμπόρους ναρκωτικών και όπλων, τους κάθε λογής μαφιόζους.

Σύμφωνα με τον ν. 4557/2018 του ΣΥΡΙΖΑ, που ενσωµατώνει Οδηγία της ΕΕ τα ΔΣ όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων υποχρεούνται να καταγράψουν σε ειδική πλατφόρμα, με τίτλο “Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων” (ΚΜΠΔ), τα ατομικά στοιχεία των μελών των προεδρείων τους. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας επάξια την πολιτική αυτή, υπενθυμίζει στα σωματεία πως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων αυτών είναι η 1η Νοέμβρη. Έπειτα ακολουθεί πρόστιμο 10.000€, ενώ για όσους επιμένουν να μην “συμμορφώνονται” με τις κυβερνητικές εντολές, τα πρόστιμα διπλασιάζονται.

Η πολιτική αυτή επιβεβαιώνει πως και η κυβέρνηση της ΝΔ, ιδιαίτερα με το πολυνομοσχέδιο με τις αντεργατικές αντισυνδικαλιστικές διατάξεις, στοχεύει το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Θέλει να επιφέρει καίρια πλήγματα και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και όσους ασκούν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, όσους συνδικαλίζονται, όσους απεργούν και αγωνίζονται. Επιβεβαιώνεται πως η προκλητική εισβολή στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά πριν από ένα περίπου χρόνο και η κατάσχεση  περιουσιακών στοιχείων (υπολογιστές κλπ) από το ΣΔΟΕ μόνο μεμονωμένο περιστατικό δεν ήταν. Ούτε φυσικά η αντεργατική ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2018 που χτυπούσε το δικαίωμα στην απεργία. Το επιχείρημα πως “πρόκειται για συμμόρφωση σε ευρωπαϊκή οδηγία” επιβεβαιώνει πως η ΕΕ αντιμετωπίζει εχθρικά τον κόσμο της εργασίας και την οργανωμένη πάλη και δράση του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής του.

Η ΝΔ κλιμακώνει επικίνδυνα την αντεργατική πολιτική της για να καταστείλει την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων για την υπεράσπιση των εργασιακών τους, αλλά και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Τα συνδικάτα δεν απολογούνται ούτε δίνουν λογαριασμό σε κυβέρνηση, κράτος και ΕΕ. Λογοδοτούν αποκλειστικά στα μέλη τους, στους εργαζόμενους. Εργαζόμενοι και σωματεία δρουν και αγωνίζονται πάντα κάτω από το φως του ήλιου!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα την απαράδεκτη, προσβλητική και προκλητική απόφαση που φακελώνει και στιγματίζει τα συνδικάτα. Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία, την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ να καταδικάσουν και να εναντιωθούν σε αυτή την πολιτική.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  οφείλει να προβεί ΤΩΡΑ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  που θα εξασφαλίσουν την εξαίρεση των σωματείων μας από την υποβολή δήλωσης στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!

ΤΩΡΑ να εξαιρεθούν τα συνδικάτα από την υποβολή δήλωσης!

Κανένας κρατικός έλεγχος στα σωματεία των εργαζομένων!

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS