ΑΣΕ: Για τα «μαθήματα ιστορίας» από τη ΔΑΚΕ του ΣΕΠΕ «Γ.Σεφέρης»
Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Καλωσορίσατε!!!!!

Μετά από δυο χρόνια εκκωφαντικής σιωπής επανεμφανίστηκε η γνωστή ΔΑΚΕ. ΠΟΙΟΙ;  Αυτοί που απουσιάζουν από τις μικρές και μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις του σωματείου, από τις απεργίες, από τις ενημερώσεις των συναδέλφων, από τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση, από τις ιστορικές ξεναγήσεις, τις εκδρομές, τις θεατρικές παραστάσεις, ακόμα και από τις συνεδριάσεις των ΔΣ στα οποία έρχονται περιστασιακά ή κατά τη λήξη τους. Που ολοφάνερα απαξιώνουν το ίδιο το σωματείο και τη λειτουργία του καθώς και τις μικρές και μεγάλες διεκδικήσεις των συναδέλφων.

Έρχονται λοιπόν με αφορμή την  ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου και την καταγγελία για την επίσκεψη της υπουργού σε σχολική μονάδα της Ν.Ιωνίας να δικαιολογήσουν την «ανιστόρητη» υπουργό Παιδείας και να αμφισβητήσουν για άλλη μια φορά την ιστορική αλήθεια. Έχοντας αναλάβει καλά το ρόλο του μακριού χεριού της κυβέρνησης, του υπουργείου και της διοίκησης, εμφανίζονται και με τον άλλο ρόλο τους, αυτό του γραφείου τύπου  της  υπουργού   προσπαθώντας να  την δικαιολογήσουν που στην ανακοίνωση της «έβγαλε λάδι» τον φασισμό.

Όσον αφορά τις διαδικασίες , αν ήταν «παρούσα» η παράταξη της ΔΑΚΕ θα ήξερε ότι οι αποφάσεις παίρνονται στις συνεδριάσεις του ΔΣ, στις γενικές και έκτακτες γενικές συνελεύσεις που ούτε τον λόγο δεν παίρνουν (τι να πουν άλλωστε;) και στα διευρυμένα ΔΣ.

Είναι ολοφάνερο όμως πως αυτό που ονειρεύονται η  κυβέρνηση της ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της  για την κοινωνία και  τους χώρους δουλειάς είναι η καθεστωτική σιωπή νεκροταφείου. Η διαχρονική στάση της κάθε παράταξης (βλ. ΔΑΚΕ ) μέσα στα σωματεία, φανερώνει έτσι κι αλλιώς:

  • ποιοι είναι αυτοί που βάζουν μόνιμα πλάτη, στις αντιλαϊκές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που προωθούν την αξιολόγηση, την υποχρηματοδότηση, την αδιοριστία και τη μόνιμη αναπλήρωση, τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών  
  • και ποιοι είναι αυτοί που  στέκονται απέναντι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, στις απαράδεκτες συμφωνίες εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στους αναπτυξιακούς νόμους, στο χτύπημα της απεργίας.

Σκοπός της κυβέρνησης και των παρατρεχάμενων της είναι  να μπουν στον γύψο τα σωματεία που δυναμικά υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Αυτό είναι το δίλημμα τώρα και σε αυτό συναδέλφισσες και συνάδελφοι πρέπει να τους απαντήσουμε.

 Σας καλούμε να συμμετέχουμε δυναμικά στη Γ.Σ. (27/11)και να οργανώσουμε την πάλη μας για να συνεχίσει το σωματείο μας να είναι ταξικό και αγωνιστικό. Για  να συνεχίσει να οργανώνει τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης (είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ), για να παλεύει για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών, για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας .

28 Οκτωβρίου 2019

 

σχετικά άρθρα

Έκτακτη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κοροναϊό
Έκτακτη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κοροναϊό
Ο νέος κοροναϊός έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες κινεζικές πόλεις, ενώ κρούσματα εκδηλώθηκαν σε άλλες τρεις ασιατικές χώρες
Έκτακτη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κοροναϊό
Αγροτικά μπλόκα και κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία τη Δευτέρα
Αγροτικά μπλόκα και κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία τη Δευτέρα
Μπλόκα σε εθνικές οδούς και συλλαλητήρια για το κόστος παραγωγής, τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, τα φάρμακα, τα λιπάσματα και ΕΛΓΑ
Αγροτικά μπλόκα και κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία τη Δευτέρα