Μουσικό Σχολείο Άρτας: 11ο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας
Το Μουσικό Σχολείο Άρτας ύστερα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Άρτας συμμετείχε στο 11ο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου

Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Φόρουμ Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου (AICForum) και το Επιμελητήριο Άρτας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (μέλος της Uniadrion) και το Οικονομικό Επιμελητήριο του Spit (μέλος του φόρουμ AIC) υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Αρταίων. Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι 41 Επιμελητηρίων – μελών του Forum, που προέρχονται από τις χώρες Αλβανία, Βοσνία –Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Κροατία, Μοντενέγκρο, Σερβία, Σλοβενία και Ελλάδα.

msa-synedrio8.jpg

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, το βράδυ της Πέμπτης στις 17 του Οκτώβρη, στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό και στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του συνεδρίου, παρουσίασε μερικά από τα βασικότερα ιδιώματα που συναντάμε στις μουσικές παραδόσεις των διαφορετικών περιοχών της χώρας μας, μέσα από μια σειρά επιλεγμένων παραδοσιακών τραγουδιών. Την ευθύνη του μουσικού συνόλου  είχαν οι εκπαιδευτικοί Παναγιώτης Γιαννούτσος και Άγγελος Σταθόπουλος και συμμετείχαν οι μαθητές Σπύρος Οικονόμου και Γιώργος Φλιτούρης στο κλαρίνο, Ελένη Παππά και Σωτήρης Λάμπρης στα κρουστά, Κατερίνα Ζήση στο κανονάκι, Βάγια Καρακώστα στη τρομπέτα, Βαγγέλης Σωτηρίου στη κιθάρα, Παναγιώτης Νταλής στο μπουζούκι και Ηλίας Λύκας στο λαούτο. Στο τραγούδι συμμετείχε η απόφοιτος του σχολείου μας και φοιτήτρια του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρία Γκούβα.

msa-synedrio1.jpg

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας είναι πάντα παρόν σε δράσεις που έχουν σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας μας, αναδεικνύοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο για την πρόσκληση και τη συνεργασία και συγχαίρουμε τους μαθητές μας για την εξαιρετική τους παρουσία.

Μουσικό Σχολείο Άρτας

msa-synedrio12.jpg