Να μην συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Train Your Brain» οι μαθητές των σχολείων της Κέρκυρας!
Ανακοίνωση της ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Κέρκυρας

Με έκπληξη είδαμε τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας να προσκαλεί τους μαθητές της Κέρκυρας στο πρόγραμμα «Train your brain».

Μετά τις διάφορες ημερίδες stem, ρομποτικής κλπ με τις «ευγενικές χορηγίες» της Cosmote, Lego και άλλων «ευγενών ιδρυμάτων», η Δημόσια Βιβλιοθήκη αποφάσισε να κάνει ένα βήμα παραπάνω: Να διοργανώσει πρόγραμμα με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας και του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α.

Διαβάζουμε στο site της eduACT που διοργανώνει το πρόγραμμα:

«To πρόγραμμα Train Your Brain αποτελεί μια πρωτοβουλία της eduΑCT, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αμερικάνικης Πρεσβείας και αντλεί έμπνευση από ποικίλες πηγές όπως το International Visitor Leadership Program του U.S. Department of State μεταξύ άλλων.»

Ήδη στα σχολεία της χώρας μας επιχειρείται να εφαρμοστεί για 2η χρονιά το πρόγραμμα FLEX που επίσης  «χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την κυβέρνηση των Η.Π.Α, υπό τη διαχείριση του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων (ECA) του Υπουργείου Εξωτερικών (US Department of State) των Η.Π.Α.».

Τώρα η  κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Παιδείας, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν και σε άλλο πρόγραμμα άδεια προκειμένου να ικανοποιηθεί με απόλυτη ευλάβεια η προτροπή του State Department προς την Ελλάδα ώστε «μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνει τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία». Η συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με εκπροσώπους της Αμερικάνικης κυβέρνησης στις 7/10 είχε άλλωστε τέτοιο περιεχόμενο.

Δεν διστάζουν να μετατρέψουν στα μάτια της νέας γενιάς τα αμερικάνικα γεράκια του πολέμου σε «περιστέρια της ειρήνης και της δημοκρατίας».

Άλλωστε το πρόγραμμα Train Your Brain ανακοινώθηκε την ίδια μέρα που η Τουρκία, με τις ευλογίες των ΗΠΑ, εισέβαλε για Τρίτη φορά στη Συρία με τα γνωστά αποτελέσματα που όλοι μας παρακολουθούμε.

Αναρωτιόμαστε ποια κουλτούρα και ποιες αξίες θέλει να μεταλαμπαδεύσει το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στους μαθητές μας;

Θα τους μάθει για την ιστορία του αντιπολεμικού κινήματος των ΗΠΑ;

Θα τους μάθει για τους αγώνες εξίσωσης των δικαιωμάτων λευκών και μαύρων;

Ή μήπως θα τους μάθει αυτό που με απροκάλυπτα ωμό και κυνικό τρόπο ο πρόεδρος των ΗΠΑ τιτίβιζε ότι «…Θα πολεμάμε εκεί που βρίσκεται το συμφέρον και το κέρδος μας…»!!!  Ή μήπως την λογική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ που έπνιξαν στο αίμα το λαό της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, που έστησαν δικτατορίες σε όλο το κόσμο και τη χώρα μας;

Αυτές τις «αξίες» θέλει και αυτή η κυβέρνηση να μεταλαμπαδεύσει σε μαθητές 15 και 16 χρόνων προκειμένου να ξεπλύνει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό αντιμετωπίζοντας τους εκπαιδευτικούς ως ιθαγενείς που θαμπώνονται από τα καθρεφτάκια.

Καταδικάζουμε τα προγράμματα αυτά, καθώς και τις συμφωνίες που εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και την νεολαία σε μεγάλους κινδύνους.

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε παιδαγωγοί και έχουμε ευθύνη για τη νέα γενιά. Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί  να μένει αδιάφορος, δεν μπορεί να συναινέσει στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας με τις πιο αντιδραστικές και μαύρες αξίες made in USA!! Έχουμε καθήκον να διαπαιδαγωγήσουμε τους νέους με τα ιδανικά της ειρήνης, της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς, να αποκαλύπτουμε το ρόλο των ιμπεριαλιστών και τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει ενάντια στην ανθρωπότητα.

Ας ψάξουν άλλου για συνενόχους στο έγκλημα που και ο ελληνικός λαός έχει βιώσει με την δικτατορία του 1967, την Κύπρο, τις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό…

Καλούμε:

Τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη δεχτούν να συμμετάσχουν σε κανένα από τα προγράμματα που εκπονούνται από τα «Γεράκια του Πολέμου»!

Τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ να αντισταθούν και να παρέμβουν όπου υλοποιούνται τέτοια προγράμματα.

Τους μαθητές να οργανώσουν την αντίσταση τους  μέσα από τα μαθητικά τους συμβούλια και να μη δεχτούν να συμμετέχουν σε ανάλογα προγράμματα.

Τους Συλλόγους και την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων να μην δεχθούν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν σε αυτά τα προγράμματα.

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα