Thumbnail
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τις τοπικές κοινωνίες, τα δημοτικά συμβούλια, τους συλλόγους γονέων, τα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 18/10 , 13:30 στη ΔΔΕ Χανίων  διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του νομού. Πάγια θέση της ΕΛΜΕ Χανίων αλλά και του εκπαιδευτικού κινήματος με τις μεγάλες κινητοποιήσεις της φετινής χρονιάς είναι οι μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.

  • Άμεσο διορισμό/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία (προσμέτρηση ολόκληρης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών συμπεριλαμβανόμενης και αυτής των σχολικών ετών 2018 – 2019 & 2019 – 2020).
  • Καμιά συγχώνευση- κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Ανατροπή των Υ.Α. για τη συγκρότηση τμημάτων τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ, Ο.Π στα ΓΕΛ, ξενόγλωσσα τμήματα, μαθησιακές δυσκολίες/ΕΑΕ. Κατάργηση της ρύθμισης για ενδιάμεσο χαρακτηρισμό παρακολουθούντων στα ΕΠΑΛ.
  • πρόσληψη αναπληρωτών  σε μία φάση  με δεδομένα όλα τα εκπαιδευτικά κενά
  • να δοθούν επιδόματα μετακίνησης, σίτισης και στέγασης
  • Επαναφορά του διδακτικού μας ωραρίου που ίσχυε έως το 2013.

Δεν θα επιτρέψουμε να υποτάσσονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας στη λογική του κέρδους και της ζημιάς. Ενάντια στις πολιτικές περικοπών, αγωνιζόμαστε σταθερά για να διασφαλιστεί σε κάθε σχολείο επαρκής αριθμός τμημάτων με τόσους μαθητές ανά τμήμα, ώστε να υπάρχει ομαλή και απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών μας, αλλά και αξιοπρεπές διδακτικό και εργασιακό περιβάλλον για τους συναδέλφους. Αγωνιζόμαστε για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα σχολεία του νομού.

Όλοι στην συγκέντρωση- παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Χανίων , Παρασκευή 13:30μμ. ΤΟ ΔΣ προκηρύσσει 3/ωρη στάση εργασίας από 11:00 έως 14:00

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΙΕΛΕ
Κραυγή Αγωνίας από την ΟΙΕΛΕ: Φθίνει η εκπαίδευση, υπονομεύονται τα δικαιώματα
«Απόλυτη προτεραιότητα για εμάς η προάσπιση του αγαθού της Παιδείας και η βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και των αμοιβών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών»
Κραυγή Αγωνίας από την ΟΙΕΛΕ: Φθίνει η εκπαίδευση, υπονομεύονται τα δικαιώματα
εκλογ
Δημοσκόπηση Alco: Σταθερά πρώτη η ΝΔ - το 55% ζητά την ανάληψη ευθυνών Μητσοτάκη για τα Τέμπη
Επιπλέον, το 56% βλέπει τις επόμενες εκλογές ως ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας, γεγονός που δείχνει έντονη πολιτική κινητικότητα και αίσθημα...
Δημοσκόπηση Alco: Σταθερά πρώτη η ΝΔ - το 55% ζητά την ανάληψη ευθυνών Μητσοτάκη για τα Τέμπη