Όλοι στην κινητοποίηση στις 18/10 στη ΔΔΕ Χανίων
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τις τοπικές κοινωνίες, τα δημοτικά συμβούλια, τους συλλόγους γονέων, τα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 18/10 , 13:30 στη ΔΔΕ Χανίων  διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του νομού. Πάγια θέση της ΕΛΜΕ Χανίων αλλά και του εκπαιδευτικού κινήματος με τις μεγάλες κινητοποιήσεις της φετινής χρονιάς είναι οι μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.

• Άμεσο διορισμό/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία (προσμέτρηση ολόκληρης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών συμπεριλαμβανόμενης και αυτής των σχολικών ετών 2018 – 2019 & 2019 – 2020).
  • Καμιά συγχώνευση- κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Ανατροπή των Υ.Α. για τη συγκρότηση τμημάτων τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ, Ο.Π στα ΓΕΛ, ξενόγλωσσα τμήματα, μαθησιακές δυσκολίες/ΕΑΕ. Κατάργηση της ρύθμισης για ενδιάμεσο χαρακτηρισμό παρακολουθούντων στα ΕΠΑΛ.
  • πρόσληψη αναπληρωτών  σε μία φάση  με δεδομένα όλα τα εκπαιδευτικά κενά
  • να δοθούν επιδόματα μετακίνησης, σίτισης και στέγασης
  • Επαναφορά του διδακτικού μας ωραρίου που ίσχυε έως το 2013.

Δεν θα επιτρέψουμε να υποτάσσονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας στη λογική του κέρδους και της ζημιάς. Ενάντια στις πολιτικές περικοπών, αγωνιζόμαστε σταθερά για να διασφαλιστεί σε κάθε σχολείο επαρκής αριθμός τμημάτων με τόσους μαθητές ανά τμήμα, ώστε να υπάρχει ομαλή και απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών μας, αλλά και αξιοπρεπές διδακτικό και εργασιακό περιβάλλον για τους συναδέλφους. Αγωνιζόμαστε για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα σχολεία του νομού.

Όλοι στην συγκέντρωση- παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Χανίων , Παρασκευή 13:30μμ. ΤΟ ΔΣ προκηρύσσει 3/ωρη στάση εργασίας από 11:00 έως 14:00