Thumbnail
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τις τοπικές κοινωνίες, τα δημοτικά συμβούλια, τους συλλόγους γονέων, τα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 18/10 , 13:30 στη ΔΔΕ Χανίων  διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του νομού. Πάγια θέση της ΕΛΜΕ Χανίων αλλά και του εκπαιδευτικού κινήματος με τις μεγάλες κινητοποιήσεις της φετινής χρονιάς είναι οι μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.

  • Άμεσο διορισμό/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία (προσμέτρηση ολόκληρης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών συμπεριλαμβανόμενης και αυτής των σχολικών ετών 2018 – 2019 & 2019 – 2020).
  • Καμιά συγχώνευση- κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Ανατροπή των Υ.Α. για τη συγκρότηση τμημάτων τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ, Ο.Π στα ΓΕΛ, ξενόγλωσσα τμήματα, μαθησιακές δυσκολίες/ΕΑΕ. Κατάργηση της ρύθμισης για ενδιάμεσο χαρακτηρισμό παρακολουθούντων στα ΕΠΑΛ.
  • πρόσληψη αναπληρωτών  σε μία φάση  με δεδομένα όλα τα εκπαιδευτικά κενά
  • να δοθούν επιδόματα μετακίνησης, σίτισης και στέγασης
  • Επαναφορά του διδακτικού μας ωραρίου που ίσχυε έως το 2013.

Δεν θα επιτρέψουμε να υποτάσσονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας στη λογική του κέρδους και της ζημιάς. Ενάντια στις πολιτικές περικοπών, αγωνιζόμαστε σταθερά για να διασφαλιστεί σε κάθε σχολείο επαρκής αριθμός τμημάτων με τόσους μαθητές ανά τμήμα, ώστε να υπάρχει ομαλή και απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών μας, αλλά και αξιοπρεπές διδακτικό και εργασιακό περιβάλλον για τους συναδέλφους. Αγωνιζόμαστε για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα σχολεία του νομού.

Όλοι στην συγκέντρωση- παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Χανίων , Παρασκευή 13:30μμ. ΤΟ ΔΣ προκηρύσσει 3/ωρη στάση εργασίας από 11:00 έως 14:00

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλαίσιο για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό
Λύση στην υποστελέχωση και τα οικογενειακά προβλήματα των εκπαιδευτικών μέσω τριετών παρατάσεων και επέκτασης επιμισθίου
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλαίσιο για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό
χαλ
6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας: Εκπαιδευτική ημερίδα-σταθμός για τον αποικισμό και το χαλκιδικό αλφάβητο
Από τον Εύριπο στη Μεγάλη Ελλάδα: Η ιστορική διαδρομή της Χαλκίδας μέσα από τα μάτια των μαθητών
6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας: Εκπαιδευτική ημερίδα-σταθμός για τον αποικισμό και το χαλκιδικό αλφάβητο
Κολέγιο Αθηνών
ΟΙΕΛΕ κατά Κολλεγίου Αθηνών για τη λειτουργία του ιστορικού ΣΕΛΚΑ
Την απάντηση ότι «εμείς λύνουμε όλα μας τα προβλήματα μέσα στο σχολείο και δεν χρειάζονται συνδικαλιστές» έλαβε η ΟΙΕΛΕ σε σχετικό αίτημα...
ΟΙΕΛΕ κατά Κολλεγίου Αθηνών για τη λειτουργία του ιστορικού ΣΕΛΚΑ