Ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου για τις ρατσιστικές ανακοινώσεις της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης
Ανακοίνωση

Με ένα κρεσέντο ρατσιστικής ρητορικής και αποκρουστικές διατυπώσεις  η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης  εξέδωσε ανακοίνωση διατυπώνοντας την αντίθεσή της στην μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ του Δήμου Πεντέλης – Μελισσίων.

Στην επιστολή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τα μέλη της νεολαίας της Ν. Δ. αναπαράγουν τα πιο ρατσιστικά στερεότυπα σημειώνοντας ότι η παρουσία προσφύγων και μεταναστών «θα προσελκύσει εγκληματίες». Επίσης η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης κάνει λόγο για το ενδεχόμενο εμφάνισης πανδημιών όπως η φυματίωση και η ευλογιά, ενώ ξεπερνάει κάθε όριο όταν αναφέρει ότι οι ανήλικοι μετανάστες θα πειράζουν σεξουαλικά τα κορίτσια της περιοχής, γιατί «τις θεωρούν χαλαρών ηθών λόγω διαφορετικού ντυσίματος».

Και συνεχίζουν: «Θα πρέπει κι εμείς για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας να τους φορέσουμε μαντίλες; Δεν θα δεχτούμε την αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Φθάνουν, μάλιστα, στο πλέον αβίαστο συμπέρασμα ότι αν ο αριθμός των παιδιών μεταναστών είναι παραπάνω ανά σχολική τάξη τότε «τα δικά μας παιδιά είναι καταδικασμένα να μην μάθουν γράμματα».

Με την επιστολή της αυτή η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης απαιτεί τον αποκλεισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να επικρίνουν ακόμα και τους ανήλικους πρόσφυγες που έχουν βιώσει την φρίκη του πολέμου προβαίνοντας στην εξής αποκρουστική διατύπωση: « Ακόμα όμως και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει στην πραγματικότητα  ψυχή ανηλίκου; Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα;».

Για την απαράδεκτη αυτή επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης  το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του, τον αποτροπιασμό του απέναντι σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις και την έντονη ανησυχία του για την ηθική και πολιτική κατάπτωση των συντακτών της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, θεωρώντας ότι στην επιστολή αυτή είναι συγκεντρωμένα όλα τα ρατσιστικά και φασιστικής απόχρωσης στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την ελληνική κοινωνία και τα παιδιά μας.  

Ως εκπαιδευτικοί που διδάσκουμε στα παιδιά του ελληνικού λαού την ανοχή, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αγάπη και αλληλοκατανόηση προσπαθώντας να διαπαιδαγωγήσουμε δημοκρατικά τους μαθητές μας αντιτασσόμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις και αντιλήψεις που υπονομεύουν τις προσπάθειές μας αυτές, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από την πλευρά του πολιτικού οργανισμού του κυβερνώντος κόμματος που διακονεί την δημοκρατία και επελέγη από τον ελληνικό λαό με δημοκρατικές διαδικασίες για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και του λαού μας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την Νέα Δημοκρατία να καταδικάσει τέτοιου είδους ανακοινώσεις και να απομονώσει τους εκφραστές τέτοιου είδους αντιλήψεων.

Άλλωστε η ιστορία και η παιδεία του ελληνικού λαού, που έχει βιώσει όσο κανένας άλλος λαός την προσφυγιά και την μετανάστευση, δηλώνουν περίτρανα ότι τέτοιου είδους ακραία ρατσιστικές αντιλήψεις είναι απόλυτα ξένες προς αυτόν.

Καταλήγοντας με την ευχή να πρυτανεύσει η σύνεση, η αλληλοκατανόηση και η αλληλεγγύη στο πλαίσιο των όποιων προβλημάτων δημιουργούνται από την έλευση των κατατρεγμένων και καθημαγμένων από τον πόλεμο συνανθρώπων μας (προσφύγων – μεταναστών) επικαλούμαστε τις συνειδήσεις και την ανθρωπιά των συμπολιτών μας, όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων πολιτών αφιερώνοντας τους τον παρακάτω ύμνο της αγάπης για τον συνάνθρωπο, τον αδικημένο, τον κατατρεγμένο, τον «ξένο»:

 «Τὸν ἥλιον κρύψαντα τὰς ἰδίας ἀκτίνας,
καὶ τὸ καταπέτασμα τοῦ ναοῦ διαρραγέν, τῷ τοῦ Σωτῆρος θανάτῳ,
ὁ Ἰωσὴφ θεασάμενος, προσῆλθε τῷ Πιλάτῳ καὶ καθικετεύει λέγων·
 δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, τὸν ἐκ βρέφους ὡς ξένον ξενωθέντα ἐν κόσμῳ·
δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὃν ὁμόφυλοι μισοῦντες θανατοῦσιν ὡς ξένον·
δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὃν ξενίζομαι βλέπειν τοῦ θανάτου τὸ ξένον·
δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὅστις οἶδεν ξενίζειν τοὺς πτωχούς τε καὶ ξένους·
δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὃν Ἑβραῖοι τῷ φθόνῳ ἀπεξένωσαν κόσμῳ·
δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ἵνα κρύψω ἐν τάφῳ, ὃς ὡς ξένος οὐκ ἔχει τὴν κεφαλὴν ποῦ κλῖναι·
δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὃν ἡ Μήτηρ καθορῶσα νεκρωθέντα ἐβόα·
Ὦ Υἱὲ καὶ Θεέ μου, εἰ καὶ τὰ σπλάγχνα τιτρώσκομαι,
καὶ καρδίαν σπαράττομαι, νεκρόν σε καθορῶσα,
ἀλλὰ τῇ σῇ ἀναστάσει θαρροῦσα μεγαλύνω.
 Καὶ τούτοις τοίνυν τοῖς λόγοις δυσωπῶν τὸν Πιλᾶτον
ὁ εὐσχήμων λαμβάνει τοῦ Σωτῆρος τὸ σῶμα,
ὃ καὶ φόβῳ ἐν σινδόνι ἐνειλήσας καὶ σμύρνῃ, κατέθετο ἐν τάφῳ
τὸν παρέχοντα πᾶσι ζωὴν αἰώνιον καὶ τὸ μέγα ἔλεος ».

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Έγραψαν συνθήματα σε τοίχους σχολείων και τους συνέλαβαν
Θεσσαλονίκη: Έγραψαν συνθήματα σε τοίχους σχολείων και τους συνέλαβαν
Χειροπέδες σε δύο άνδρες ηλικίας 26 και 30 ετών, οι οποίοι τα ξημερώματα της Πέμπτης έγραψαν συνθήματα και κόλλησαν αφίσες στους τοίχους 2ου και 7ου...
Θεσσαλονίκη: Έγραψαν συνθήματα σε τοίχους σχολείων και τους συνέλαβαν