ΣΕΠΕ Σαλαμίνας: Τόσα πολλά ψέματα για να μην καταδικαστεί μια πράξη
Ανακοίνωση

Στις 9 – 10 – 2019  μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας, καταγγέλθηκε ομόφωνα από τις υπόλοιπες παρατάξεις, μετά από πρωτοφανή επίθεση με μπουνιές και σπρωξιές σε μέλος του Δ.Σ., μέλος συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης, καλώντας ταυτόχρονα την παράταξη που ανήκει να πάρει θέση απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, που δε χαρακτηρίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα και δημιουργούν φαινόμενα αποσυσπείρωσης κι εκφυλισμού του.

Αντί απάντησης στην καταγγελία του Συλλόγου, κοινοποιήθηκε στα σχολεία του Πειραιά η ανακοίνωση του τοπικού σχήματος Σαλαμίνας της συγκεκριμένης παράταξης, η οποία συνεχίζει την ίδια τακτική της «λάσπης στον ανεμιστήρα» και των ασύστολων ψευδών, ως γραμμή άμυνας. Δυστυχώς τέτοιες μεθόδους με «κοπτοραπτικές διαστρεβλώσεις» και κιτρινισμούς, που κακοποιούν συνειδητά την αλήθεια. προκειμένου να περάσει επικοινωνιακά μια γραμμή, τις έχουν «νιώσει» όλα τα μέλη του Δ.Σ., κυρίως  από την πλευρά του συγκεκριμένου καταγγελλόμενου μέλους και δεν μας κάνουν εντύπωση. Αυτή τη φορά επιπλέον, με μια ανακοίνωση εμπάθειας εκτός ορίων, πέρα από την παράθεση όλου του βιογραφικού του προέδρου του Δ.Σ., ανακαλύφθηκε και κομματική ταυτότητα ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που κανείς άλλος πέρα από το τοπικό συνδικαλιστικό σχήμα δε γνωρίζει, αλλά κυρίως δεν έχουν καμία σχέση με τη συζήτηση.

Το σημαντικότερο όμως απ’ όλα είναι ότι δε βρέθηκε μισή κουβέντα καταδίκης της χειροδικίας και του τραμπουκισμού. Μέσα σε ωκεανούς κιτρινισμού και λασπολογίας «χάθηκε» η ουσία της καταγγελίας. Το ερώτημα παραμένει: με το να μην καταδικάζεται αυτή η ενέργεια (του τραμπουκισμού και της χειροδικίας) θεωρείται φυσιολογική και νομιμοποιημένη, όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα; Μετά από μια πιθανή ένδεια επιχειρημάτων ή αδυναμία πολιτικής επιβολής σε Συλλόγους που έχουν παγιωμένες  εδώ και χρόνια συντριπτικές πλειοψηφίες, θεωρείται αναμενόμενο και φυσιολογικό να προχωράει κάποιος σε χειροδικία; Με τη μη καταδίκη της συγκεκριμένης ενέργειας το οποιοδήποτε μέλος είναι νομιμοποιημένο να το ξανακάνει;

Κάποια στιγμή πρέπει να συμφωνήσουμε, όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με τα κοινά, ότι η απουσία επιχειρημάτων και η έντονη ανάγκη για αναπαραγωγή ψευδών και λασπολογίας ως επαρκών υποκατάστατων της αλήθειας, έχει ένα όριο. Οι πλειοψηφίες δεν χτίζονται με λάσπη και ψεύδη. Έχει φανεί και ιστορικά, αλλά και στον Σύλλογό μας. ότι ποτέ δε βοήθησαν κανέναν, ούτε τη συγκεκριμένη παράταξη. Ο στόχος δεν μπορεί να είναι σε Συλλόγους. στους οποίους η απήχηση μιας οποιαδήποτε παράταξης είναι μικρή, το παραταξιακό και κομματικό κέρδος να φτάνει μέχρι την ουσιαστική υπονόμευση των Συλλόγων αυτών, με τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες από την πλευρά μελών των Δ.Σ. τους.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Σαλαμίνας, (τα πέντε μέλη του, εκλεγμένα με τις παρατάξεις της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Ενότητας και των Ενωμένων Εκπαιδευτικών, που υπερψήφισαν την καταγγελία αυτή)  θεσμικά είναι εκλεγμένη για να διαφυλάττει την αξιοπιστία και την ουσιαστική λειτουργία του Συλλόγου, μέσω της σωστής λειτουργίας των οργάνων και αποτύπωσης όλων των ζητημάτων στα πρακτικά του Συλλόγου. Το Δ.Σ. είναι επίσης υποχρεωμένο να καταγγέλλει τέτοιες λογικές και πρακτικές, να προστατεύει τις δημοκρατικές κατακτήσεις και όταν έρχεται αντιμέτωπο με πολιτική μικροψυχία, «να σταματά τη συζήτηση».

σχετικά άρθρα

ΗΠΑ: Συλλήψεις ακροδεξιών για υποκίνηση βίας στις διαδηλώσεις για το φόνο του Τζ. Φλόιντ
ΗΠΑ: Συλλήψεις ακροδεξιών για υποκίνηση βίας στις διαδηλώσεις για το φόνο του Τζ. Φλόιντ
Οι ακροδεξιοί προσπάθησαν να παρεισφρήσουν σε ειρηνικές διαδηλώσεις και να προκαλέσουν επεισόδια
ΗΠΑ: Συλλήψεις ακροδεξιών για υποκίνηση βίας στις διαδηλώσεις για το φόνο του Τζ. Φλόιντ
ΜέΡΑ25 για εκπαιδευτικό νομοσχέδιο: Πάλι καλά που δεν επαναφέρουν την ποδιά
ΜέΡΑ25 για εκπαιδευτικό νομοσχέδιο: Πάλι καλά που δεν επαναφέρουν την ποδιά
«Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι μια επανάληψη του 1950», σημειώνει το ΜέΡΑ25 για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο
ΜέΡΑ25 για εκπαιδευτικό νομοσχέδιο: Πάλι καλά που δεν επαναφέρουν την ποδιά