ΑΣΕ: Να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα προβλήματα θέρμανσης στο 1ο ΓΕΛ Ταύρου
Ανακοίνωση

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) στην Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας επισημαίνει την όξυνση του χρόνιου προβλήματος των χαλασμένων σωληνώσεων, στο 1ο ΓΕΛ Ταύρου «Χρίστος Τσολάκης» και του ελλιπούς αριθμού κλιματιστικών, τα οποία δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες ανάγκες. Παρά το γεγονός ότι πέρσι υπήρξε έκθεση των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου στο σφοδρό ψύχος, λόγω έλλειψης θέρμανσης, η κατάσταση χειροτερεύει.

Ενώ πέρσι ο Δήμος Ταύρου – Μοσχάτου είχε δεσμευθεί για την αλλαγή εξ ολοκλήρου της εγκατάστασης θέρμανσης στο συγκρότημα όχι μόνο δεν έγινε τίποτε αλλά και δεν αντικαταστάθηκαν οι εξωτερικές μονάδες των air – condition που κλάπηκαν (έγγραφο του 1ου ΓΕΛ 793/28-06-2019). Αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα θα ζήσουμε ίδιες και χειρότερες καταστάσεις.

Κυβέρνηση και τοπική διοίκηση πρέπει άμεσα να πάρουν μέτρα. Τόσο με την ψευδεπίγραφη «κανονικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αφήνονται να ξεπαγιάζουν. Η ανάπτυξή τους αφορά τους λίγους ενώ οι πολλοί αφήνονται στη μοίρα τους.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!!!

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

• Να αντιμετωπιστεί άμεσα και ολοκληρωμένα το πρόβλημα με τη θέρμανση του σχολείου, ώστε να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες μάθησης και εργασίας σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

• Να στελεχωθούν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου με μόνιμο προσωπικό και να καλυφθούν με σύγχρονα μηχανήματα, ώστε να μπορούν να καλύπτουν όλα τα θέματα αρμοδιότητάς τους, για τα οποία καλούνται από τη σχολική κοινότητα.

• Να χρηματοδοτηθούν οι Σχολικές Επιτροπές από το κράτος, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

• Να μπορέσει να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία και η λειτουργία των σχολείων με όρους που αρμόζουν στις σύγχρονες δυνατότητες, αλλά και ανάγκες.

Καλούμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να γυρίσουν την πλάτη σε όσους τους καθησυχάζουν πως όλα είναι καλώς καμωμένα ή «μοιραία» και «φυσικά» και να μπουν μπροστά στον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία.

Ταύρος 3/10/2019

σχετικά άρθρα

Προς συμφωνία για το ΒΡΕΧΙΤ
Προς συμφωνία για το ΒΡΕΧΙΤ

Έχουμε μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Έχουμε...

Προς συμφωνία για το ΒΡΕΧΙΤ
Εθελοντική αιμοδοσία 20 και 21 Οκτωβρίου, στο μετρό Συντάγματος
Εθελοντική αιμοδοσία 20 και 21 Οκτωβρίου, στο μετρό Συντάγματος
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την Κυριακή και τη Δευτέρα 20 και 21 Οκτωβρίου, από τις 9.00 πμ. έως τις 8.00 μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων...
Εθελοντική αιμοδοσία 20 και 21 Οκτωβρίου, στο μετρό Συντάγματος