Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Νέα εποχή για τα σχολεία προανήγγειλε η νέα δημοτική αρχή 
Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

    Η πρώτη συνάντηση του τομέα παιδείας της νέας Δημοτικής αρχής της Ρόδου με το Διοικητικό  συμβούλιο της Α΄ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκε  την περασμένη εβδομάδα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Στράτος Καρίκης,  ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ.  Χριστοδούλου Σάββας, ενώ από την μεριά της Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, οι κ.κ. Μαρίνος Ανδρέας, Ξάφης Θεόδωρος, Κλαδογένης Δημήτρης, Χατζηνικόλας Μιχάλης και Βολονάκη Ελπινίκη.

          Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καρίκης τόνισε ότι πρώτη  προτεραιότητα της νέας Δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Καμπουράκη αλλά και του ιδίου, είναι η  Παιδεία. Στο πλαίσιο αυτό οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, κατά προτεραιότητα, θα ασχοληθούν με την ολοκλήρωση των μελετών που αφορούν τα σχολεία. Για τη συνολική και ταχεία ολοκλήρωσή τους, στο πλαίσιο ειδικών προγραμμάτων, θα αξιοποιηθεί και ο ιδιωτικός τομέας.

          Είναι αδιανόητο να υπάρχουν  χρήματα  από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που δεν αξιοποιούνται λόγω έλλειψης  μελετών. Στις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι και η δημιουργία νέων σχολικών συγκροτημάτων.

          Συζητήθηκε επίσης ο διορισμός διοικητικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες, η πραγματοποίηση  προσεισμικού  ελέγχου  όλων των σχολικών μονάδων, αλλά και να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων.  Επίσης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έλεγχος όλων των αλεξικέραυνων στα σχολεία της περιοχής  που σε πάρα πολλές σχολικές μονάδες όπως είχε καταγγείλει και παλιότερα η Α΄ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου  έχουν κλαπεί  οι  αγωγοί απαγωγής  της  ηλεκτρικής τάσης  στο έδαφος. Συζητήθηκε επίσης η ύπαρξη ασφάλισης αστικής ευθύνης ώστε οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να αισθάνεται ασφαλής από κάθε ατυχήματα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Τέλος, να υπάρχει έλεγχος της αστυνομίας έξω από τις σχολικές μονάδες, ώστε  να αποτραπούν  επεισόδια βίας που είχαν συμβεί στο παρελθόν. Στην περίπτωση αδυναμίας της αστυνομίας, ο Δήμος να χρησιμοποιήσει προσωπικό υπεύθυνο για την ασφάλεια των μαθητών. Η ασφάλεια αυτή θα αφορά την προσέλευση των μαθητών στις σχολικές μονάδες (μορφή όπως του σχολικού φύλακα). Τέλος, τονίσθηκε ότι οι υπηρεσίες με το συντονισμό του αρμόδιου Εντεταλμένου Συμβούλου Αναβάθμισης Σχολικών Μονάδων, κ. Αθανάσιου Στάμου, θα προχωρήσουν στις συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων, κυρίως όμως στη διαδικασία αδειοδότησης όλων των σχολικών μονάδων.

 Ακόμα συζητήθηκαν θέματα επισκευής γηπέδων, κ.ο.κ.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με τους διευθυντές όλων των σχολείων όπου θα θέσουν προτεραιότητες για τις σχολικές τους μονάδες.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίδομα, λεφτά
Μπόνους στις συντάξεις: Ποιοι ασφαλισμένοι κερδίζουν από τον «ασφαλιστικό μόχθο» του παρελθόντος
Συντάξεις: Ποιοι θα δουν αυξήσεις λόγω διπλών εισφορών – Δείτε αν είστε στη λίστα
Μπόνους στις συντάξεις: Ποιοι ασφαλισμένοι κερδίζουν από τον «ασφαλιστικό μόχθο» του παρελθόντος
ΛΟΥΜΟΣ
Όταν ένα σχολείο υπερασπίζεται τον άνθρωπό του: Το πειθαρχικό στον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Παπάγου και η φωνή μιας κοινότητας
Οι ευθύνες αυξάνονται, τα πειθαρχικά πληθαίνουν, οι αποκλίσεις από το «πρωτόκολλο» γίνονται όλο και λιγότερο ανεκτές. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κάθε...
Όταν ένα σχολείο υπερασπίζεται τον άνθρωπό του: Το πειθαρχικό στον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Παπάγου και η φωνή μιας κοινότητας
Ειδική Αγωγή
Ειδική Αγωγή: Πώς μπαίνετε στους επικουρικούς πίνακες με Πανεπιστημιακή πιστοποίηση
Το σεμινάριο που δίνει μόρια και ανοίγει τον δρόμο για ένταξη στους πίνακες Ειδικής Αγωγής
Ειδική Αγωγή: Πώς μπαίνετε στους επικουρικούς πίνακες με Πανεπιστημιακή πιστοποίηση