Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Νέα εποχή για τα σχολεία προανήγγειλε η νέα δημοτική αρχή 
Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

    Η πρώτη συνάντηση του τομέα παιδείας της νέας Δημοτικής αρχής της Ρόδου με το Διοικητικό  συμβούλιο της Α΄ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκε  την περασμένη εβδομάδα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Στράτος Καρίκης,  ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ.  Χριστοδούλου Σάββας, ενώ από την μεριά της Α΄ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, οι κ.κ. Μαρίνος Ανδρέας, Ξάφης Θεόδωρος, Κλαδογένης Δημήτρης, Χατζηνικόλας Μιχάλης και Βολονάκη Ελπινίκη.

          Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καρίκης τόνισε ότι πρώτη  προτεραιότητα της νέας Δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Καμπουράκη αλλά και του ιδίου, είναι η  Παιδεία. Στο πλαίσιο αυτό οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, κατά προτεραιότητα, θα ασχοληθούν με την ολοκλήρωση των μελετών που αφορούν τα σχολεία. Για τη συνολική και ταχεία ολοκλήρωσή τους, στο πλαίσιο ειδικών προγραμμάτων, θα αξιοποιηθεί και ο ιδιωτικός τομέας.

          Είναι αδιανόητο να υπάρχουν  χρήματα  από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που δεν αξιοποιούνται λόγω έλλειψης  μελετών. Στις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι και η δημιουργία νέων σχολικών συγκροτημάτων.

          Συζητήθηκε επίσης ο διορισμός διοικητικού προσωπικού στις σχολικές μονάδες, η πραγματοποίηση  προσεισμικού  ελέγχου  όλων των σχολικών μονάδων, αλλά και να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων.  Επίσης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έλεγχος όλων των αλεξικέραυνων στα σχολεία της περιοχής  που σε πάρα πολλές σχολικές μονάδες όπως είχε καταγγείλει και παλιότερα η Α΄ΕΛΜΕ  Δωδεκανήσου  έχουν κλαπεί  οι  αγωγοί απαγωγής  της  ηλεκτρικής τάσης  στο έδαφος. Συζητήθηκε επίσης η ύπαρξη ασφάλισης αστικής ευθύνης ώστε οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να αισθάνεται ασφαλής από κάθε ατυχήματα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Τέλος, να υπάρχει έλεγχος της αστυνομίας έξω από τις σχολικές μονάδες, ώστε  να αποτραπούν  επεισόδια βίας που είχαν συμβεί στο παρελθόν. Στην περίπτωση αδυναμίας της αστυνομίας, ο Δήμος να χρησιμοποιήσει προσωπικό υπεύθυνο για την ασφάλεια των μαθητών. Η ασφάλεια αυτή θα αφορά την προσέλευση των μαθητών στις σχολικές μονάδες (μορφή όπως του σχολικού φύλακα). Τέλος, τονίσθηκε ότι οι υπηρεσίες με το συντονισμό του αρμόδιου Εντεταλμένου Συμβούλου Αναβάθμισης Σχολικών Μονάδων, κ. Αθανάσιου Στάμου, θα προχωρήσουν στις συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων, κυρίως όμως στη διαδικασία αδειοδότησης όλων των σχολικών μονάδων.

 Ακόμα συζητήθηκαν θέματα επισκευής γηπέδων, κ.ο.κ.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με τους διευθυντές όλων των σχολείων όπου θα θέσουν προτεραιότητες για τις σχολικές τους μονάδες.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημογραφικο
Δημογραφική «ασφυξία» στην Ελλάδα: Διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2026
Η σταθερή υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων λαμβάνει πλέον διαστάσεις κρίσης, πλήττοντας με ιδιαίτερη σφοδρότητα την ελληνική περιφέρεια
Δημογραφική «ασφυξία» στην Ελλάδα: Διπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2026
χοτζογλου
Στο πειθαρχικό ξανά η Χρύσα Χοτζόγλου: Κάλεσμα για πανελλαδική απεργία στις 29 Απριλίου ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών
Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν επιχείρηση «βιομηχανίας διώξεων» από το Υπουργείο Παιδείας
Στο πειθαρχικό ξανά η Χρύσα Χοτζόγλου: Κάλεσμα για πανελλαδική απεργία στις 29 Απριλίου ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών
ΕΦΚΑ
Μπαράζ πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 1,3 δισ. ευρώ σε 2,6 εκατ. δικαιούχους
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 20 Απριλίου έως και την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026, αναμένεται να πιστωθούν συνολικά 1.366.334.451,81 ευρώ, τα οποία...
Μπαράζ πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 1,3 δισ. ευρώ σε 2,6 εκατ. δικαιούχους