Ένωση Διευθυντών: Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων
Να ληφθούν μέτρα ζητά η ένωση διευθυντών σχολικών μονάδων για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε, με αφορμή την ανάγκη προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης από τις σχολικές μονάδες, από την ερχόμενη εβδομάδα, σε τιμή  που αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,05 ευρώ ανά λίτρο, και με δεδομένη την τραγική κατάσταση  στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των σχολικών μονάδων, αφού η μείωση της επιχορήγησής τους από το 2010 και μετά ξεπερνά το 50%,

Κ αλ ε ί

τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, να προχωρήσουν στην άμεση λήψη των παρακάτω μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία των σχολικών μονάδων:

1.  Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αλλά και του Φ.Π.Α. στο πετρέλαιο θέρμανσης που προμηθεύονται  οι  Σχολικές Επιτροπές.

2.  Πλήρη κατάργηση του Φ.Π.Α. για όλες τις δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών.

3. Εξασφάλιση πλήρους διαφάνειας στη διαδικασία κατανομής της οικονομικής επιχορήγησης στις σχολικές μονάδες από τις Σχολικές Επιτροπές.

4.   Σταδιακή αύξηση της οικονομικής επιχορήγησης των σχολικών μονάδων, ώστε σε βάθος τριετίας να επανέλθει στα επίπεδα που ήταν πριν το 2010.