Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συνεχίζοντας τις δράσεις αιμοδοσίας, οι Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλούν τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τις εξής μέρες και ώρες:

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου, 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, Πεσόντων Ηρώων 1Α, 08:30-13:00.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, 1ο ΓΕΛ Συκεών, Επταπυργίου 150, 08:30-13:00.

Να σημειωθεί ότι οι άντρες μπορούν να δίνουν αίμα κάθε 3-4 μήνες και οι γυναίκες κάθε 4-6 μήνες. Ας έχουμε κατά νου ότι, σύμφωνα με το ΕΚΕΑ, κάθε φιάλη αίματος μπορεί να σώσει τρεις ζωές.

Όποιος/α επιθυμεί να δώσει αίμα για τις ΕΛΜΕ, αλλά δεν μπορεί να προσέλθει στις παραπάνω ημερομηνίες, μπορεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς να πηγαίνει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας και να δίνει αίμα για την τράπεζα αίματος των ΕΛΜΕ, στις ημέρες και ώρες αιμοληψιών του εκάστοτε νοσοκομείου.

Τα στοιχεία της τράπεζας αίματος των ΕΛΜΕ είναι: «Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» και ο αριθμός μητρώου είναι 14147

Σχετικά με τον αποκλεισμό αιμοδοτών/τριών από συγκεκριμένες περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης ισχύουν τα εξής: δεν μπορούν να δώσουν αίμα όσοι/ες διαμένουν ή εργάζονται στους Δήμους Δέλτα και Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Όσοι/ες διαμένουν ή εργάζονται στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου μπορούν να δώσουν αίμα κανονικά.

Όποιος/α επιθυμεί να πάρει αίμα από την τράπεζα αίματος της Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης μπορεί να απευθύνεται στα μέλη των Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ. Ακόμη, μπορεί να στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected] αναγράφοντας τα στοιχεία του/της, ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο του ατόμου που θα λάβει το αίμα, νοσοκομείο νοσηλείας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Οι αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ προκηρύσσονται από τα Δ.Σ. των δύο ΕΛΜΕ και γίνονται με τον ίδιο τρόπο που γίνονται από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και τις άλλες ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα.

Όσοι/ες έχουν απορίες σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις της αιμοδοσίας, μπορούν να ανατρέξουν στη διεύθυνση http://ekea.gr/ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας).

aimodosia_2019_oktobrios.jpg

Τα Δ.Σ. της Γ΄ και της Ε΄ ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μετα
Όταν η τεχνολογία βλέπει τα πάντα: Τα έξυπνα γυαλιά και το τίμημα της ιδιωτικότητας
Πίσω από την τεχνολογική πρόοδο αναδύεται μια πιο ανησυχητική πλευρά: η πιθανότητα κατάχρησης και παραβίασης της ιδιωτικής ζωής.
Όταν η τεχνολογία βλέπει τα πάντα: Τα έξυπνα γυαλιά και το τίμημα της ιδιωτικότητας