Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών

Και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις, για την ακρίβεια, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου, φάνηκαν οι προθέσεις της νέας ηγεσίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων.

Ο νέος πρόεδρος, ο ταμίας και το τρίτο μέλος της παράταξης της ΕΚΕ (ΑΕΕΚΕ) στο ΔΣ αρνήθηκαν να ψηφίσουν την πρόταση για συμμετοχή του ΣΕΠΕ Χανίων στην αντιφασιστική συγκέντρωση για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, λέγοντας ότι είναι αντίθετοι με την πραγματοποίηση «μνημόσυνων».

Το θράσος και η υποκρισία περισσεύουν στη στάση αυτή. Την ώρα που οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα αλλά και οι επίδοξοι δολοφόνοι των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των Αιγύπτιων αλιεργατών αλλά και τόσων άλλων παραμένουν ελεύθεροι, την ώρα που οι ηγέτες της εγκληματικής συμμορίας είναι υπόδικοι, κανείς δεν έχει τολμήσει να χαρακτηρίσει τον αγώνα της οικογένειας Φύσσα αλλά και του συνόλου του αντιφασιστικού κινήματος ως «μνημόσυνο». Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ στρώνει το δρόμο για να πέσουν οι νεοναζί υπόδικοι στα μαλακά, οργανώνοντας, μαζί με τους Βελόπουλους και τους Πλεύρηδες, ρατσιστικές εκστρατείες εναντίον των προσφύγων από τα νησιά του Αν. Αιγαίου μέχρι τα Εξάρχεια, η στάση των συνδικαλιστών της ΕΚΕ, μόνο ως μαλακό μαξιλαράκι στους νεοναζί μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ειδικά  στην εκπαίδευση τέτοιου είδους λογικές εύκολα φέρνουν στο νου τη διαρκή προσπάθεια της ακροδεξιάς να υποβαθμίσει και να χαρακτηρίσει «μνημόσυνα» τους αντιφασιστικούς αγώνες όπως την εξέγερση του Πολυτεχνείου με σκοπό να καταργήσουν τον εορτασμό της ειδικά στα σχολεία.  Για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι είναι επικίνδυνοι για το εργατικό κίνημα.

Το πιο ενδιαφέρον όμως σε όλα αυτά είναι ότι ο Τσαλαπάκης και η παράταξή του κέρδισαν τις τελευταίες εκλογές για το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων με τη ολόθερμη στήριξη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να πνίξει την αριστερή κριτική που ασκούσε ο ΣΕΠΕ Χανίων στις πολιτικές τους. Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να δηλώνει, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την υποστήριξή του στον αντιφασιστικό αγώνα, όμως το κόμμα του στην πράξη, οι συνδικαλιστές του στην εκπαίδευση,  τον υπονομεύουν ανοιχτά.

Ως ΕΑΚ δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ο ΣΕΠΕ Χανίων, ένα σωματείο με ιστορική δράση ενάντια στο φασισμό, να πάει πίσω και να μετατραπεί σε μια κλειστή ομαδούλα ατομικής εξυπηρέτησης.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4