Διαμαρτυρία της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για προσλήψεις και κενά
Ανακοίνωση

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/9 2μμ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Για τις προσλήψεις των αναπληρωτών και τις τοποθετήσεις στα κενά

Μια σειρά προβλήματα προέκυψαν στις τοποθετήσεις των συναδέλφων αυτή την περίοδο τα οποία και επισημαίνουμε απαιτώντας την αποκατάσταση των αδικιών, ενώ οι προσλήψεις των αναπληρωτών δεν επαρκούν να καλύψουν όλα τα κενά των σχολείων με βάση τις ανάγκες των μαθητών και είναι πολύ λιγότερα ακόμη και από αυτά που ζήτησε το ΠΥΣΔΕ. Τα μακρινά σχολεία μαζικά έχουν κενά σε όλες τις ειδικότητες και δε μπορούν να λειτουργήσουν. Η πολιτική των περικοπών και των μηδενικών διορισμών καλά κρατεί σε βάρος του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.  Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα όλων των κυβερνήσεων είναι εδώ!

Στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης προσλήφθηκαν 64 αναπληρωτές γενικής παιδείας και με βάση την πρόταση του ΠΥΣΔΕ για να καλυφθούν όλα τα κενά απαιτούνται άλλοι 77. Στην ειδική αγωγή  - παράλληλη στήριξη προσλήφθηκαν 33 αναπληρωτές και απαιτούνται να γίνουν άλλες 30 νέες προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα κενά όλων των ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04. Για τα τμήματα ένταξης και τα ειδικά σχολεία προσλήφθηκαν 76 αναπληρωτές και απαιτούνται άλλοι 76.

Το ΠΥΣΔΕ καθόρισε τους λειτουργικά υπεράριθμους χωρίς να ρωτηθούν οι συνάδελφοι στα σχολεία ποιος επιθυμεί  να είναι υπεράριθμος στην αντίστοιχη ειδικότητα (167 κρίθηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι, οι 123 κρίθηκαν από την περίοδο του καλοκαιριού και οι 44 αυτή την περίοδο).

Την Παρασκευή 13-9 το μεσημέρι έγινε ανακοινοποίηση των κενών και των υπεραρίθμων στο σάιτ της Διεύθυνσης χωρίς αιτιολόγηση από τη Διεύθυνση για τα κενά που προστίθενται. Προστέθηκαν: 8 κενά μαθημάτων γενικής παιδείας (1 ΠΕ011, τρία ΠΕ02, ένα ΠΕ03, δύο ΠΕ04, ένα ΠΕ80), 14 κενά μαθημάτων τεχνικών ειδικοτήτων (πέντε ΠΕ83, επτά ΠΕ87.02, δύο 87.04) και αφαιρέθηκε ένα κενό (ΠΕ81).

Προβλήματα στον καθορισμό των οργανικών θέσεων και των υπεράριθμων. Δόθηκαν κενά από το ΠΥΣΔΕ σε σχολεία πριν δύο μήνες (25/7)  και οι συνάδελφοι που τοποθετήθηκαν με οργανική σε αυτά πριν λίγες μέρες (23/8) τώρα  (12/9) βγαίνουν υπεράριθμοι με πολύ λιγότερες ώρες από 12.

Διεκδικούμε :

  • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών
  • Άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των μαθητών και όλα τα κενά
  • Δημοσιοποίηση όλων των κενών για τις προσλήψεις των αναπληρωτών
  • Να γίνουν όλοι οι αναπληρωτές πλήρους ωραρίου
  • Nα δοθούν οργανικές θέσεις  στα τμήματα ένταξης.Να εγκριθούν τώρα όλες οι αιτήσεις για τη δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης που εκκρεμούν από το Μάιο.
  • Επανεξέταση οργανικών και υπεραριθμιών   με τα ίδια κριτήρια  για όλους.
  • Σαφές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (αιτήσεις – ενστάσεις – τελική τοποθέτηση) για όλες τις φάσεις των τοποθετήσεων που θα περιλαμβάνει και τις διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου
  • Δημοσιοποίηση των κενών για διαθέσεις συμπλήρωσης ωραρίου και αιτήσεις από όλους τους συναδέλφους, όχι επιλεκτική αποδοχή αιτήσεων από τη Διεύθυνση
  • Καθορισμό ομάδων και όμορων ομάδων σχολείων που θα είναι σε γνώση όλων των συναδέλφων για την τοποθέτησή τους που θα αποτελεί βασικό κριτήριο στις τοποθετήσεις για συμπλήρωση ωραρίου 
  • Διαφάνεια σε όλες τις τοποθετήσεις, όλα δημόσια και αιτιολογημένα

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ  οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 19/9, στις 2.00 μ.μ. στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης για την προώθηση των αιτημάτων μας και καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του υπ. Εργασίας απέναντι στους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό
«Τώρα δεν χρειάζεται πανικός αλλά σχέδιο για να μην έχουμε δεύτερο κύμα, προσεκτική ανάλυση των δεδομένων και διεπιστημονική προσέγγιση της...
Η. Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε νέο lockdown - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό