μαθητές μαθήτριες τάμπλετ δημοτικό
Του Βασίλη Παληγιάννη

Εκατοντάδες νηπιαγωγεία σε ακατάλληλους χώρους

Η φοίτηση στο νηπιαγωγείο αν και θεωρείται πολύ σημαντική για την περαιτέρω πορεία του παιδιού, καθώς προσφέρει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για νοητική, κοινωνική, συναισθηματική και πολύπλευρη ανάπτυξή του, δυστυχώς έως σήμερα στη χώρα μας αντιμετωπίζεται με αδιαφορία, χωρίς να δίνεται η δέουσα σημασία.

Απόδειξη οι κτηριακές συνθήκες ντροπής κάτω από τις οποίες λειτουργούν εκατοντάδες νηπιαγωγεία.

Η έλλειψη της απαραίτητης κτηριακής υποδομής πρέπει να προβληματίσει κάθε υπεύθυνο σ΄αυτή τη χώρα.

Το 2019 υπάρχουν εκατοντάδες νηπιαγωγεία σ΄όλη τη χώρα που φιλοξενούνται σε χώρους ακατάλληλους και ενίοτε επικίνδυνους για την ασφάλεια των νηπίων, χωρίς αύλειο χώρο, χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό, χωρίς το απαραίτητο παιδαγωγικό υλικό.

Είναι απαράδεκτο να θεωρούνται πρώην καταστήματα, ισόγεια πολυκατοικιών και αποθήκες κατάλληλοι χώροι για τη φιλοξενία παιδιών αυτής της ηλικίας. Εξ αιτίας της έλλειψης χώρων στην κυριολεξία στοιβάζοντας νήπια σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα.

Η νέα πολιτική ηγεσία οφείλει να επισκεφθεί νηπιαγωγεία για να κατανοήσει την ανάγκη της άμεσης δρομολόγησης της αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος των νηπιαγωγείων.

Είναι απολύτως απαραίτητο να κατασκευαστούν σύγχρονα νηπιαγωγεία με τους απαραίτητους χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, τραπεζαρία, αύλειο χώρο κ.τ.λ.) και να εξοπλιστούν με το κατάλληλο παιδαγωγικό υλικό.

Τα νήπια πρέπει να φοιτούν σε ένα ελκυστικό, δημιουργικό και χαρούμενο περιβάλλον.

Πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε νηπιαγωγείο για όλα τα νήπια, νηπιαγωγείο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας με ταυτόχρονη επίλυση των ιδιαίτερων προβλημάτων των νηπιαγωγών.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να επιδιώξει την επίτευξη υψηλότερης ποιότητας στην παρεχόμενη δημόσια εκπαίδευση για να ελπίζουμε σ΄ένα καλύτερο αύριο. 

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλειος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πετρελαιο
Πετρέλαιο και πόλεμος: Χρυσές μπίζνες 30 εκατ. δολαρίων την ώρα για τους ενεργειακούς κολοσσούς
Η γεωπολιτική κρίση εκτόξευσε τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών, την ώρα που πολίτες και οικονομίες πληρώνουν ακριβό τίμημα
Πετρέλαιο και πόλεμος: Χρυσές μπίζνες 30 εκατ. δολαρίων την ώρα για τους ενεργειακούς κολοσσούς
Κίνα στη Ζιμπάμπουε
Κίνα: Ανάπτυξη-έκπληξη στο 5% αλλά με «ρωγμές» στο εσωτερικό της οικονομίας
Η ισχυρή επίδοση του πρώτου τριμήνου ξεπερνά τις προβλέψεις, όμως η επιβράδυνση της ζήτησης και οι πιέσεις στην αγορά ακινήτων δημιουργούν νέα...
Κίνα: Ανάπτυξη-έκπληξη στο 5% αλλά με «ρωγμές» στο εσωτερικό της οικονομίας
ψαρια
Το «σκοτεινό ψάρι» της Μεσογείου: Ο διατροφικός θησαυρός με ισχυρά οφέλη για την καρδιά
Η κουτσομούρα στο μικροσκόπιο της επιστήμης – Πλούσια σε ωμέγα-3, πρωτεΐνη και ιχνοστοιχεία, αλλά με εξαρτώμενη από την προέλευση ασφάλεια κατανάλωσης
Το «σκοτεινό ψάρι» της Μεσογείου: Ο διατροφικός θησαυρός με ισχυρά οφέλη για την καρδιά