Σοβαρά προβλήματα στα σχολικά κτίρια στο Αιγάλεω λόγω του σεισμού
Ανακοίνωση από το ΣΕΠΕ Αιγάλεω - Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Προς: Δήμο Αιγάλεω, Ένωση Γονέων Αιγάλεω, Συλλόγους Γονέων Δημοτικών Σχολείων Αιγάλεω, τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, Γ΄ Δ/νση Π.Ε Αττικής, τα μέλη του Συλλόγου μας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω με έκτακτη συνεδρίασή του και μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω κατά τη συγκρότησή του, αποφάσισε

1. Να ασκήσει πίεση στο Δήμο έτσι ώστε να βρεθούν ασφαλή κτίρια για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία που θα μεταστεγαστούν (17Ο  Δ.Σ, Ειδικό Δημοτικό,7ο Δ.Σ ,11ο Δ.Σ και 15Ο  και 29Ο  Νηπιαγωγεία) προσωρινά .σε πρωινό ωράριο.

2. Να στηρίξει την θέση του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Σχολείου Αιγάλεω για προσωρινή μεταστέγαση στο πρώην 15ο και νυν Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπ/γείο Αιγάλεω και ταυτόχρονα να στεγαστούν τάξεις του 7ου Δ.Σ στον δεύτερο όροφο του ίδιου κτιρίου. Να γίνουν όσες παρεμβάσεις χρειάζονται για να συστεγαστούν προσωρινά τα δυο σχολεία.

3. Να επισπευστούν οι διαδικασίες ώστε να λυθεί επιτέλους το  πρόβλημα που χρονίζει και αφορά την ολική ανακατασκευή του προαναφερομένου κτιρίου ώστε να μεταφερθεί  μόνιμα στο χώρο του το Ειδικό Δημοτικό και να λειτουργήσει επιτέλους το Ειδικό νηπιαγωγείο που βρίσκεται 4 χρόνια σε αναστολή λειτουργίας.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το κτίριο του πρώην 15ου και νυν Ειδικού Σχολείου έχει μετατραπεί από σχολείο κόσμημα σε κτίριο φάντασμα με απίστευτες φθορές που έχουν προκληθεί από την εγκατάλειψη και τις μετατροπές για να εξυπηρετηθούν εξωσχολικές δραστηριότητες.

4. Μετά τη διαπίστωση ότι τα σχολικά κτίρια είναι γερασμένα και η αντοχή τους σε επόμενο σεισμό ακόμα και μικρής έντασης είναι αμφίβολη απαιτούμε τα αρχίσει η ανανέωση της σχολικής στέγης στο Αιγάλεω με ανέγερση καινούργιων σχολείων στη θέση των παλιών και όχι μια απλή επιδιόρθωση.

5. Να κηρυχθεί το Αιγάλεω σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ζητηθεί χρηματοδότηση τόσο για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών εξ αιτίας του σεισμού τόσο και για την ανέγερση ενός τουλάχιστον σχολείου απ αυτά που έχουν λαβωθεί από τον τελευταίο σεισμό και κρίνονται γερασμένα, σύμφωνα με τις θέσεις του συλλόγου μας για την ανέγερση σχολικών κτιρίων.

σχετικά άρθρα

Η ΔΑΠ Μυτιλήνης καταδικάζει αναρχικούς και «δήθεν αλληλέγγυους» για τα επεισόδια στη Λέσβο
Η ΔΑΠ Μυτιλήνης καταδικάζει αναρχικούς και «δήθεν αλληλέγγυους» για τα επεισόδια στη Λέσβο
«Γνωστούς-άγνωστους», αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και «δήθεν αλληλέγγυους» «βλέπει» η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πίσω από το όργιο κρατικής καταστολής στα νησιά
Η ΔΑΠ Μυτιλήνης καταδικάζει αναρχικούς και «δήθεν αλληλέγγυους» για τα επεισόδια στη Λέσβο
Κλειστά τρία ιδιωτικά σχολεία στην Αθήνα αύριο λόγω κορονοϊού
Κλειστά τρία ιδιωτικά σχολεία στην Αθήνα αύριο λόγω κορονοϊού
Τρεις σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές για προληπτικούς λογούς, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με...
Κλειστά τρία ιδιωτικά σχολεία στην Αθήνα αύριο λόγω κορονοϊού