Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
«Η πολιτική ηγεσία δεσμεύεται ότι θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί και στη Γενική Αγωγή εντός της τετραετίας» - Ανακοίνωση της ΠΕΑΔ για τη συνάντηση με τη γενική γραμματέα του ΥΠΑΙΘ Αναστασία Γκίκα

«Η Π.Ε.Α.Δ. εκφράζοντας θεσμικά την αγωνία δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων ενόψει της έναρξης της νέας σχολ. χρονιάς, τόσο για τις προσλήψεις αναπληρωτών, όσο και για το διαχρονικό ζήτημα-όνειδος της παρατεταμένης αδιοριστίας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απευθύνθηκε στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, αναφερόμενος στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα είπε ότι «είναι αδιανόητο σήμερα να υπάρχουν αναπληρωτές καθηγητές οι οποίοι υπηρετούν τη δημόσια Παιδεία για 10, 12, 15 χρόνια και να εξακολουθούν να ζουν με την αβεβαιότητα της ετήσιας ανανέωσης της εργασιακής τους σχέσης.»

Μετά από συνεννόηση με το γραφείο της Υφυπουργού κας Ζαχαράκη, ορίστηκε συνάντηση για σήμερα Δευτέρα 5/8 στις 10.00’. Εξαιτίας έκτακτων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων της κας Υφυπουργού ζητήθηκε αρχικά αναβολή της συνάντησης για τις 14.00’, αλλά τελικά ακυρώθηκε λόγω ανυπέρβλητων υποχρεώσεών της. 

Κατόπιν αυτού, το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Δ. έγινε δεκτό από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γκίκα Αναστασία.

Στη συνάντηση με την κ. Γενική Γραμματέα, η ΠΕΑΔ διατύπωσε τις εξής θέσεις:

Την εφαρμογή του νόμου 4589/2019 για τη σύνταξη των νέων πινάκων διορισμών και προσλήψεων, που προβλέπονται να γίνουν υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ. 
Την παράλληλη εφαρμογή των προκηρύξεων προσλήψεων/διορισμών για τη Γενική και την Ειδική Αγωγή, ώστε να μην προκληθούν νέες στρεβλώσεις, που θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες. Το ζήτημα της προκήρυξης των 10.500 διορισμών στη Γενική Αγωγή είναι στοιχειώδες θέμα ισονομίας, ισοπολιτείας και δικαιοσύνης.

Η κ. Γενική Γραμματέας άκουσε με προσοχή τις θέσεις της ΠΕΑΔ και δήλωσε πως:

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρωθούν οι διορισμοί στην Ειδική, κάτι που δεν προβλέπεται να συμβεί πριν τον Δεκέμβριο του 2019.

Η πολιτική ηγεσία δεσμεύεται ότι θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί και στη Γενική Αγωγή εντός της τετραετίας.

Θα μεριμνήσει ώστε να προγραμματιστεί εκ νέου συνάντηση της ΠΕΑΔ από κοινού με όλη την πολιτική ηγεσία (Υπουργό, Υφυπουργό, Γ. Γραμματέα).

Αναμένουμε σύντομα τον εκ νέου προγραμματισμό της ακυρωθείσας σήμερα συνάντησης, ευελπιστώντας στην ανταπόκριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και διατηρούμε το δικαίωμα να εκφράζουμε τα έννομα συμφέροντα των συναδέλφων αναπληρωτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
«Έφυγε» πρόωρα από κορονοϊό καθηγήτρια Γυμνασίου της Θεσσαλονίκης - Ο αποχαιρετισμός της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
fakelos covid sxoleio arnitis goneas
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Σφοδρές αντιδράσεις για την κυβερνητική απόφαση να περικοπεί η αμοιβή των εργαζόμενων γονέων που λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού κατά 50%
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!
«Μια απλή καταγραφή των πεπραγμένων της Υπουργού Παιδείας αποδεικνύει την υποκρισία αλλά και την επιλογή της Εκπαίδευσης ως χώρου πειραματισμού  για...
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!