39 χρόνια από τη δολοφονία της φοιτήτριας και μέλους της ΚΝΕ Σ. Βασιλακοπούλου
Aνακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με αφορμή την συμπλήρωση 39 χρόνων από τη δολοφονία της φοιτήτριας και μέλους της ΚΝΕ, Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

39 χρόνια συμπληρώνονται στις 28 Ιούλη από τη δολοφονία της φοιτήτριας της Παντείου και μέλους της ΚΝΕ Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, ενώ μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες και τις εργάτριες της ΕΤΜΑ. Η εργοδοσία της εταιρείας είχε δώσει εντολή: Να μην πάρουν οι εργάτες προκηρύξεις του ΚΚΕ. Με αυτή την εντολή έφυγαν τα λεωφορεία που μετέφεραν τους εργάτες. Ένα από αυτά έπεσε πάνω στη συντρόφισσα Σωτηρία και της αφαίρεσε τη ζωή.

Αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι η αστική δημοκρατία διαχρονικά σταματάει έξω από τις πύλες των εργοστασίων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Μέσα από αυτές τις πύλες φαίνεται καθαρά το αποκρουστικό πρόσωπο της δικτατορίας των εκμεταλλευτών. Αποδείχθηκε ότι αυτό που φοβούνται περισσότερο από οτιδήποτε οι εκμεταλλευτές είναι η επαφή των εργαζομένων με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ, η οργάνωση και η διεκδίκηση στους χώρους δουλειάς.

Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ζει στους αγώνες τού σήμερα, στις διεκδικήσεις των φοιτητών, των μαθητών, των νέων εργαζομένων και ανέργων. Στην πάλη ενάντια στο σύστημα, στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Οι απαιτήσεις και τα «θέλω» των εκμεταλλευτών σημαίνουν για τους νέους και τις νέες ανασφάλεια, εργασιακή ζούγκλα, μόρφωση-εμπόρευμα, ένταση της καταστολής. Σε αυτόν το δρόμο βάδισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν τη σκυτάλη παρέδωσε στην κυβέρνηση της ΝΔ. Γι’ αυτό η νέα κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει με το πρώτο της νομοσχέδιο την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Για τον ίδιο λόγο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον νόμο-έκτρωμα που βάζει εμπόδια στην κήρυξη απεργίας από τα συνδικάτα.

Οι νέοι και οι νέες έχουμε συμφέρον να παλέψουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη ζωή, στη μόρφωση, για πραγματική ελευθερία. Συνεχίζουμε αποφασιστικά για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο νεολαίας, στα σωματεία, στους Συλλόγους Φοιτητών και Σπουδαστών, στη μαθητική κοινότητα. Για να χτίσουμε τη δική μας δύναμη, το δικό μας αντίπαλο δέος, την κοινωνική συμμαχία ρήξης και σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων, της ΕΕ, της κυβέρνησης.

Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη της συντρόφισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση την Πέμπτη 25 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στο χώρο του πρώην εργοστασίου της ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Άννης).

Αθήνα 23/7/19 Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα