Ψήφισμα της Γ' ΕΛΜΕ Δ. Αθήνας ενάντια στην κατάργηση  του ασύλου
Ανακοίνωση

Το Δ.Σ της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας, δηλώνει την αντίθεση του στην προσπάθεια κατάργησης του ασύλου από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, τα πρωτοβάθμια σωματεία να καταδικάσουν τις προσπάθειες αυτές καθώς και τις πρακτικές του δόγματος “νόμος και τάξη”. να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων. Το άσυλο κατακτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες από φοιτητές και εργαζόμενους. Οι προσπάθειες κατάργησης του πάντα συνδέονταν με την καταστολή και την επιβολή αντιλαϊκών πολιτικών.

Μπλοκάρουμε την απόπειρα της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει το ακαδημαϊκό άσυλο!

Υπερασπιζόμαστε το πραγματικό περιεχόμενο του μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σωματεία των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα!

Διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή!