golearn-engl_970-250
Ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ Ρεθύμνου δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το γεγονός της κατάθεσης αγωγής από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος σε δασκάλα μέλος του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου που είχε στοχοποιηθεί επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα τις θέσεις του Συλλόγου, της Ομοσπονδίας και του κλάδου συνολικά για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία των εκπαιδευτικών και η Ομοσπονδία έχουν θέση για την εκπαίδευση των μαθητών προσφύγων και μάλιστα στα πρωϊνά τμήματα των Δημοτικών Σχολείων και νηπιαγωγείων της χώρας, σε συνθήκες ουσιαστικής συνύπαρξης και συνεκπαίδευσης με τα ελληνόπουλα.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε παιδιού που ζει στη ελληνική επικράτεια να έχει ισότιμη πρόσβαση και εκπαίδευση στο ελληνικό σχολείο σύμφωνα με τους νόμους του κράτους και τις διεθνείς συνθήκες.

Στεκόμαστε απέναντι από κάθε μισάνθρωπη φωνή που εμποδίζει τα παιδιά του πολέμου, της φτώχειας και της προσφυγιάς να μπουν στο σχολείο. Ο ρόλος μας ως εκπαιδευτικοί είναι να διαπαιδαγωγούμε τους μαθητές μας έτσι ώστε πάνω απ’ όλα να αγαπούν τους ανθρώπους, να τους μάθουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.

Θεωρούμε ότι στηρίζοντας τα δικαιώματα των μαθητών προσφύγων στηρίζουμε ταυτόχρονα και τα δικαιώματα όλων των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες να βρίσκονται στο σχολείο με όλες τις υποστηρικτικές Δομές. Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και εντείνουμε την πάλη για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό.

Ο κλάδος μας πρέπει να θωρακιστεί από αυθαίρετες και παράνομες πρακτικές μελών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που επιθυμούν με ταπεινά κίνητρα, που παραβιάζουν τα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των παιδιών, να παρεισφρήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να διαμορφώσουν σύμφωνα με τις απόψεις τους την εφαρμογή του δικαιώματος στην εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να συγχαρούμε τη δασκάλα μέλος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου που λειτούργησε όπως της επέβαλε η συνείδησή της και σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα όλων των παιδιών για εκπαίδευση.

Παρ’ όλο που η αγωγή, με απαίτηση μάλιστα αποζημίωσης 50.000 ευρώ, στρέφεται εναντίον της συναδέλφισσας, την αντιμετωπίζουμε σαν να στρέφεται ενάντια σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε παιδιού να μορφωθεί, πόσω μάλλον των παιδιών θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων

Ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αγωγή

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς του νησιού και τα εκπαιδευτικά σωματεία όλης της χώρας να στηρίξουν τη συναδέλφισσα

Βρισκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσάς μας, όπως και κάθε άλλου συναδέλφου που τυχόν βρεθεί στη θέση της και καλούμε το ίδιο να πράξει και η ΔΟΕ με νομική και οικονομική κάλυψη