ΣΕΠΕ "ο Αριστοτέλης": Σχετικά με την τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τους πίνακες
Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στις 13/6 στο Υπουργείο Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13/6 παράσταση διαμαρτυρίας πρωτοβάθμιων συλλόγων εκπαιδευτικών Αττικής, στην οποία συμμετείχε και ο σύλλογός μας, με θέμα τον αποκλεισμό συναδέλφων εκπαιδευτικών από τους πίνακες ε.α.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων συναντήθηκαν με τον διευθυντή ε.α. και εκπρόσωπο του Υπουργείου Π. Κασσιανό, στον οποίο θέσαμε το θέμα του αποκλεισμού των συναδέλφων μας από τους πίνακες διορισμού εξαιτίας έλλειψης εξομοίωσης ή γιατί εμφανίζονται να μην πλήρωσαν εγκαίρως τα παράβολα γιατί παραπλανήθηκαν από το σύστημα. Και οι δύο περιπτώσεις αποτελούν στην πραγματικότητα τις πρώτες απολύσεις του νέου νόμου-τερατουργήματος, με τον οποίο από την αρχή έχουμε εκφράσει την πλήρη αντίθεσή μας και τον ονομάσαμε «νόμο απολύσεων».

Πιο συγκεκριμένα για το θέμα του παραβόλου, οι σύλλογοι ζήτησαν από το Υπουργείο ως εργοδότης των αναπληρωτών συναδέλφων να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να λύσει άμεσα το πρόβλημα ώστε να μην αποκλειστούν οι συνάδελφοι/ισσες ε.α. οι οποίοι ενώ κατέθεσαν εμπρόθεσμα όλα τα δικαιολογητικά τους και εξασφάλισαν  το ηλεκτρονικό παράβολο ως τις 24/5, δεν το πλήρωσαν εγκαίρως διότι παραπλανήθηκαν από το σύστημα που τους έδινε προθεσμία ως και 1,5 μήνα.

Ο Π. Κασσιανός ενώ παραδέχτηκε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και συμφωνεί ότι αποτελεί αδικία για τους θιγόμενους, δήλωσε ότι δεν μπορεί με κανένα τρόπο να παρέμβει γιατί οι διαδικασίες είναι από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, ο οποίος είναι ανεξάρτητη αρχή. Εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί το σύστημα αυτό δεν έχει άμεση διασύνδεση με το τμήμα δημοσίων εσόδων! Πρόσθεσε ωστόσο, ότι το Υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με τον ΑΣΕΠ και εκτιμά ότι και στον ΑΣΕΠ κατανοούν το θέμα αν και δεν έδωσαν ως τώρα σαφή απάντηση, επειδή το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και αφορά πολύ κόσμο. Στη συνέχεια προέβη σε τεχνικού τύπου παρότρυνση να πληρωθεί άμεσα το παράβολο, ώστε να είναι τακτοποιημένο όταν γίνει ο σχετικός έλεγχος. Στην ερώτηση τι θα γίνει αν τελικά ο ΑΣΕΠ μετά τον έλεγχο δεν κάνει δεκτούς τους συναδέλφους που θα έχουν πληρώσει «εκπρόθεσμα» γι’ αυτόν το παράβολο, απάντησε ότι σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν ένσταση.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου δε δεσμεύτηκε σε κανένα χρονοδιάγραμμα λύσης ενώ παραδέχτηκε ότι θα υπάρξουν κι άλλα λάθη του συστήματος.

Καταγγέλλουμε το υπουργείο ως πολιτικά υπεύθυνο!

Καλούμε:

- τους/τις συναδέλφους/ισσες του Συλλόγου μας που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό να το δηλώσουν στο e-mail συλλόγου μας [email protected] μαζί με το όνομά τους και το σχολείο τους.

- τη ΔΟΕ να προχωρήσει σε πανελλαδική καταγραφή του προβλήματος και να προχωρήσει στην οργάνωση κινητοποιήσεων.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS