Οι Παρεμβάσεις ΠΕ για πίνακες αναπληρωτών-παράβολο-αποκλεισμούς
Προσοντολόγιο απολύσεων, ανεργίας, αποκλεισμών και ανθρωποφαγίας

Η φετινή χρονιά σημαδεύτηκε από τον αγώνα χιλιάδων εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μονίμων, που έδωσαν αταλάντευτα τη μάχη για μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Απάντησαν στα εκβιαστικά και διχαστικά διλήμματα κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ προτάσσοντας τα αναφαίρετα εργασιακά δικαιώματα που κατοχυρώνουν το πτυχίο και τα χρόνια υπηρεσίας στην εκπαίδευση. Ο αγώνας για μαζικούς διορισμούς, για άμεσο διορισμό/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών απέναντι στην ανθρωποφαγία, στο αέναο κυνήγι προσόντων και πιστοποιήσεων, στον αγώνα δρόμου «χωρίς νικητές» για μια θέση ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο, συνεχίζεται! Να μη μείνει κανένας/καμιά μόνος/μόνη!

Την ώρα που οι προεκλογικές πια υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς κρατούν ομήρους σε ένα χυδαίο παζάρι χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και τις ευθύνες να πηγαίνουν σαν μπαλάκι από «αρμόδιο» σε «αρμόδιο», εκατοντάδες εκπαιδευτικοί βλέπουν τους εαυτούς τους αποκλεισμένους από τους νέους πίνακες που συγκροτούνται με βάση τον ν.4589 και το προσοντολόγιο. Σα να μην έφτανε που χιλιάδες υποψήφιοι κάτω από τον εκβιασμό της ανεργίας έσπευσαν να συγκεντρώσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά της προκήρυξης 3ΕΑ, τελικά σημαντικός αριθμός αυτών βρίσκονται στον αέρα αν όχι αποκλεισμένοι από τη δυνατότητα τους να εργαστούν τα επόμενα 3 χρόνια με τους πίνακες κλειδωμένους!

Πολλοί συνάδελφοι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής λόγω παραπλανητικής ενημέρωσης του συστήματος, παρότι εξασφάλισαν ηλεκτρονικά το απαιτούμενο παράβολο ως τις 24 Μάη, όπως προβλεπόταν από τη συγκεκριμένη προκήρυξη, δεν πλήρωσαν το παράβολο αυτό ως την ημερομηνία αυτή, γιατί, όταν το εξέδιδαν, το σύστημα τους ενημέρωνε ότι έχουν περιθώριο πληρωμής του ως και 1,5 μήνα! Επιπλέον, υπήρξαν και περιπτώσεις συναδέλφων, που επιχειρούσαν κατ’ επανάληψη να πληρώσουν ηλεκτρονικά το παράβολο μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη δυνατό, πιθανόν λόγω «υπερφόρτωσης του ηλεκτρονικού συστήματος». Μετά τον αποκλεισμό των συναδέλφων που δεν έχουν εξομοίωση, όχι με δική τους ευθύνη και χωρίς αυτό να αποτελεί προαπαιτούμενο μέχρι τώρα. Υπουργείο Παιδείας και Α.Σ.Ε.Π. συνεχίζουν τους αποκλεισμούς οδηγώντας τους εκπαιδευτικούς σε βέβαιη ανεργία και οριστική απόλυση!

Να μην επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στις ατομικές λύσεις και τον ανταγωνισμό μεταξύ μας! Η υπόσχεση του Γενάρη παραμένει ανοιχτή! Δε θα ανεχτούμε να μετρηθούμε σε λίστες ανεργίας ανταγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλο, συγκεντρώνοντας κάθε λογής πιστοποιητικά που κατά βούληση του κάθε υπουργού θα μπορούν να αλλάζουν. Συλλογικά και μαχητικά θα σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο δωρεάν σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας! Το προσοντολόγιο να ανατραπεί από τον αγώνα μας!

 

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση του νόμου 4589/19 – όχι στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών! Άμεσος διορισμός/ Μονιμοποίηση τώρα ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
  • Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα - προστασία της μητρότητας. 
  • Το εκπαιδευτικό μνημόνιο να μην εφαρμοστεί, όχι στην αύξηση ωραρίου και στις περικοπές. Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, καμία συγχώνευση/κατάργηση, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης. 
  • Δημιουργία οργανικών θέσεων για κάθε υπάρχουσα ειδικότητα. Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών με διορισμούς 

 

Απαιτούμε:

Το Υπουργείο να αναλάβει άμεσα την πολιτική ευθύνη και να παρέμβει έτσι ώστε να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος/ισσα: 

  • που κατέθεσε κανονικά τα δικαιολογητικά του και αποκλείεται λόγω παραπλανητικής ενημέρωσης του συστήματος για το παράβολο. Σε κάθε περίπτωση να δοθεί σε όλους τους συναδέλφους χρονικό περιθώριο να προβούν στην πληρωμή του, αν δεν ισχύει το προβλεπόμενο περιθώριο που λέει το σύστημα. 
  • που είναι, μέχρι σήμερα, εγγεγραμμένος/η στους πίνακες προϋπηρεσίας και δεν έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα εξομοίωσης του πτυχίου του. 

 

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να καλέσει τους συναδέλφους να ενημερώσουν την ομοσπονδία, ώστε να γίνει καταγραφή όσων εκπαιδευτικών υπάγονται σε αυτές τις κατηγορίες και να προχωρήσει συντονισμένα σε δράσεις για την άρση των αποκλεισμών, στην διεκδίκηση του δικαιώματος όλων των εκπαιδευτικών στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

 

σχετικά άρθρα

«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» - Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» - Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Δείτε αναλυτικά τις διατάξεις του νέου εκπαιδευτικού νομοσχεδίου
«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» - Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας