Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στη Τράπεζα Πειραιώς
Ανακοίνωση της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα των     εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, των 1.200 εργαζόμενων του RBU(τμήμα διαχείρισης κόκκινων δανείων (Recovery Banking Unit)που αγωνίζονται να μη χάσουν τη δουλειά τους και τα δικαιώματά τους.

Η απαράδεκτη απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς, για απόσχιση και πώληση της μονάδας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων (RBU), οδηγεί στην ανασφάλεια χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους, καθώς τους αποβάλλει από τον τραπεζικό κλάδο , αφού η μεταβίβαση των δανείων σε εταιρείες που δεν είναι τράπεζες σημαίνει ότι κι οι εργαζόμενοι σε αυτές δεν θα είναι τραπεζοϋπάλληλοι!

Μια απόφαση που φρόντισε να διευκολύνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το Ν.4601/2019 για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς, τον οποίο ψήφισε τον Μάρτη. Οι σχεδιασμένες «αναδιατάξεις» στην τράπεζα Πειραιώς μόνο τυχαίες δεν είναι. Εντάσσονται στα πλαίσια 10.000 απολύσεων τραπεζοϋπαλλήλων που ζητάει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω του SSM, και στηρίζουν οι «εταίροι» μας στην ΕΕ, η κυβέρνηση και οι τραπεζίτες. Άλλωστε, αυτές τις ημέρες τρέχουν 2.000 απολύσεις στην Εθνική τράπεζα και στην ΕUROBANK με τη μορφή της «εθελούσιας» αποχώρησης.

Η τράπεζα Πειραιώς, όπως και όλες οι τράπεζες, χρόνια τώρα εκμεταλλεύονται την εργασία των υπαλλήλων τους αλλά και τον κόπο και τις θυσίες των λαϊκών νοικοκυριών για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Τώρα, αφού έχει χρηματοδοτηθεί με δις ευρώ από τις τσέπες του ελληνικού λαού, αποφασίζει να μεταβιβάσει τα κόκκινα δάνεια και τους εργαζόμενους σε ξένο fund ,γιατί η «διαχείρισή» τους δεν αποδίδει τα αναμενόμενα κέρδη. 

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία 28/5 και τη συγκέντρωση δείχνει τις διαθέσεις του κόσμου της εργασίας να αντισταθεί στα αντιδραστικά σχέδια τραπεζιτών και κυβέρνησης. Δεν θα πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι τις ζημιές τους! 1200 τραπεζοϋπάλληλοι δεν θα βρεθούν απολυμένοι και εκτός τράπεζας! 

Ο αγώνας των υπαλλήλων της τράπεζας Πειραιώς είναι δίκαιος. Παλεύουν για τη δουλειά τους και για μια ζωή με αξιοπρέπεια και θα κερδίσουν. Και δεν αφορά μόνο την Πειραιώς αυτό, αλλά ολόκληρο τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων.

 

  • Να ματαιωθούν τώρα τα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς. Καμιά απόσχιση, καμιά απόλυση, καμιά αλλαγή στην εργασιακή σχέση των τραπεζοϋπαλλήλων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Καμιά λαϊκή κατοικία και περιουσία στα χέρια των τραπεζών και του κράτους -Κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

 

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ

σχετικά άρθρα

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της...
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα
Ανοικτές αιτήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και αδιόριστους έχουν την εβδομάδα που μας έρχονται τα μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά...
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα