Η Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας για την παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο για το σχ. συγκρότημα της Γκράβας
Ανακοίνωση

Αναρμόδιοι για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων του συγκροτήματος της Γκράβας και του 39ου Γυμνασίου και Λυκείου (από τα πιο πολυπληθή) δήλωσαν για άλλη μια φορά οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Αποστολόπουλος Γ και Ηλιοπούλου Μ.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της  Αθήνας (11/4/2019) μπήκε το θέμα των σχολείων στην ημερήσια διάταξη και συζητήθηκε πρώτο μετά από απαίτησή μας, θέσαμε την κρισιμότητα των κτιριακών ζητημάτων  η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων μεταφέροντας αποφάσεις σχολικών συμβουλίων και συσκέψεων φορέων των εκπαιδευτικών και των γονέων όχι μόνο από την περιοχή μας αλλά και από όλη την πόλη. Τα αιτήματά μας στηρίχτηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης με τοποθετήσεις τους.

Στο αίτημα για αυτονόμηση της θέρμανσης του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας, ενίσχυση του φωτισμού και της φύλαξης, πυρασφάλειας και αντισεισμικής προστασίας, δημιουργίας τεχνικής υπηρεσίας  και ιατρείου ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Αποστολόπουλος δήλωσε αναρμόδιος και μετέθεσε την ευθύνη στις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ).

Ενώ δεν απάντησε καθόλου για την αποκατάσταση της διάβρωσης του πρανούς στο σχολικό συγκρότημα του 39ου Γυμνασίου-Λυκείου και την αναγκαιότητα να παρθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας του κτιρίου για την ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπών εργαζομένων  μέχρι και την αποκατάσταση της ζημιάς.

Αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τα συγκεκριμένα προβλήματα και να επιληφθούν για την άμεση λύση τους, αδιαφορώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή τόσων ανθρώπων και τη λειτουργία των σχολείων.

Καταστήσαμε σαφές ότι έχουν την ευθύνη αν συμβεί οτιδήποτε και κάποιος πάθει κάτι.

Χρειάζεται γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία για να μπορέσουν τα σχολεία να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς και με ασφάλεια αλλά και απόδοση της πετσοκομμένης στο μισό  επιχορήγησης από το 2010 για τις λειτουργικές τους ανάγκες. Η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της αλλά και ο Δήμος της Αθήνας. Οι δύο αντιδημάρχων δεν δικαιολογούν το ότι δεν διεκδίκησαν τόσο καιρό την αύξησή τους και κυρίως τη δημιουργία πλεονάσματος και την επιστροφή στο κράτος των 760.000 ευρώ της επιχορήγησης για τα σχολεία. Γιατί υπηρετούν την πολιτική της παράταξης Καμίνη που όλα τα θυσίασε στο βωμό της επιχειρηματικότητας.

Παρόλο που απαιτήσαμε να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που επείγουν, πρόταση που τέθηκε από τις παρατάξεις  της αριστεράς, αποφάσισε στη συνεδρίαση στις 22 Απριλίου να κληθούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες του Δήμου και να παρουσιάσουν την πορεία των τεχνικών έργων στα σχολεία.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές  να συμμετέχουν μαζικά στην οργάνωσή του.

Άμεση αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, τουλάχιστον στο προ του 2010 ποσό. Επιστροφή από το κράτος των 760.000 ευρώ στη σχολική επιτροπή.

Να γίνουν άμεσα τα έργα για την αυτόνομη θέρμανση στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και την αποκατάσταση του πρανούς στο σχολικό συγκρότημα του 39ου Γυμνασίου-Λυκείου.

best of network

σχετικά άρθρα