Thumbnail
Επιστολή του Νίκου Παλάτζα

Συνάδελφοι, συναγωνιστές,

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, 

Την Κυριακή 17/3, ενημερώθηκα από συνάδελφο, ότι στο εκπαιδευτικό site Alfavita υπάρχει δημοσιευμένο άρθρο που υμνεί τις προωθούμενες αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που φέρει το όνομά μου.

Επιπρόσθετα αντιλήφθηκα ότι στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχει αναρτημένο την ίδια μέρα, 14/3, το ίδιο άρθρο με άλλο τίτλο, με την υπογραφή του Υπουργείου Παιδείας.

Σε επικοινωνία που είχα με τη συντακτική ομάδα του site, προκειμένου να μου δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις (π.χ. μήπως πρόκειται για άρθρο άλλου συναδέλφου), έλαβα ως απάντηση, μετά μάλιστα από τέσσερις ημέρες και ενώ το κείμενο έμεινε αναρτημένο, με ότι  αυτό συνεπάγεται για το πρόσωπό μου, το παρακάτω mail:

Καλημέρα σας,

Μετά από επικοινωνία με την συντακτική ομάδα, προφανώς έγινε λάθος διαχείριση στην ύλη σε κείμενο-έγγραφο που αποστείλατε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εντύπωση πως πρόκειται για δικό σας κείμενο. Ζητούμε συγγνώμη και δηλώνουμε διατεθειμένοι για ανάρτηση επανόρθωσης προς το πρόσωπό σας. Το κείμενο διεγράφη.  

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι:

  1. Δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο που να έγραψε ανάλογο άρθρο. Οι συντάκτες της ιστοσελίδας αποδέχονται ότι με το όνομα αναφέρονται σε μένα.
  2. Επικαλούνται λάθος διαχείριση σε κείμενο που απέστειλα εγώ. Πρόκειται για ψέμα. Ποτέ δεν έστειλα άρθρο που να φέρει τη δική μου υπογραφή. Αντίθετα πολλές φορές απέστειλα προς δημοσίευση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα είτε κείμενα-ανακοινώσεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ), είτε καμμιά φορά αποφάσεις του ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ στο οποίο είμαι γραμματέας.
  3. Με το περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου όχι απλά διαφωνώ αλλά ως εκπαιδευτικός-αγωνιστής θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου ώστε μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος να μην επιτραπεί καν η κατάθεσή του στη Βουλή. Πρόκειται για σπίλωση του ονόματός μου, της δράσης μου και φυσικά των δυνάμεων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τις οποίες υποστηρίζω, να υπάρχει επί 7 μέρες, ένα τέτοιο κείμενο αναρτημένο σε μια ιστοσελίδα με επισκεψιμότητα. Σε μια περίοδο μάλιστα όπου είναι σε εξέλιξη αγώνας του μαθητικού, γονεϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στις εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας.
  4. Το πράγμα βρωμάει πάρα πολύ. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι πρόκειται για μια πολύ καλά μεθοδευμένη κίνηση ( που μόνο άδολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί), ενάντια στο πρόσωπο μου και φυσικά ενάντια στις ταξικές δυνάμεις. Πως είναι δυνατό να υπάρχει το όνομα μου σε κείμενο που φέρει την υπογραφή του Υπουργείου και μάλιστα με άλλο τίτλο;  Δηλαδή οι συντάκτες θέλουν να μας πείσουν ότι βρήκαν και έβαλαν το συγκεκριμένο όνομα τυχαία; Πως; Στην τύχη από τον τηλεφωνικό κατάλογο; Και χωρίς μάλιστα να αναφέρεται από κάτω η ιδιότητα του συγγραφέα;
  5. Απαιτώ από το συγκεκριμένη ιστοσελίδα να αναρτήσει την επιστολή μου, να επικοινωνήσει δημόσια και με δική της επιστολή ότι είναι δική της η ευθύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.
  6. Η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και συνολικά το εργατικό-λαϊκό κίνημα να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην πολιτική που φέρνει μόνο δεινά για τους πολλούς. Το σχέδιο της κυβέρνησης για το λύκειο και το εξεταστικό κινείται σε αντιδραστική κατεύθυνση! Τώρα είναι ώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να οργανώσουν την πάλη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης!

Παίρνουμε θέσεις μάχης μέσα από τα σωματεία μας, προχωράμε σε Γενικές Συνελεύσεις, ενημερώσεις γονιών και μαθητών, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να μην κατατεθεί το σχέδιο – ταφόπλακα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!

7. Ως προς την απόδειξη των παραπάνω, σας παραθέτω τα αντίστοιχα άρθρα.

 

palatzas.jpg

 

 

nikos_pala.jpg

 

Νίκος Παλάντζας,

γραμματέας της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

gamos
Σύντροφοι εκτός γάμου ή συμφώνου συμβίωσης: Ποια δικαιώματα έχουν στην κοινή περιουσία και τι ισχύει με τις κληρονομιές
Νομικό κενό για τους συντρόφους εκτός γάμου ή συμφώνου συμβίωσης – Έρχονται αλλαγές στο κληρονομικό δίκαιο
Σύντροφοι εκτός γάμου ή συμφώνου συμβίωσης: Ποια δικαιώματα έχουν στην κοινή περιουσία και τι ισχύει με τις κληρονομιές
σχολεία Ηλιούπολης
Μια μητέρα μαθητή σε ειδικό σχολείο: «Μιλούν για «συμπερίληψη», για "στήριξη" και φέρονται σα να είναι τα παιδιά μας "βαλίτσες"
«Ποτέ δεν φανταζόμουν πως το σχολείο του παιδιού μου θα έπρεπε να δώσω τόση μεγάλη μάχη»
Μια μητέρα μαθητή σε ειδικό σχολείο: «Μιλούν για «συμπερίληψη», για "στήριξη" και φέρονται σα να είναι τα παιδιά μας "βαλίτσες"
ptisi-aeroplano
Βόλος – Αθήνα σε 31 λεπτά: Ξεκινούν πτήσεις υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes με πτήσεις τσάρτερ
Μετά από 12 χρόνια προσπαθειών, τα υδροπλάνα συνδέουν τον Βόλο με την Αθήνα, προσφέροντας γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση — Πρώτη πτήση την Κυριακή 5/7
Βόλος – Αθήνα σε 31 λεπτά: Ξεκινούν πτήσεις υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes με πτήσεις τσάρτερ