Ο Σύλλογος γονέων 9ου δημοτικού Σχ. Αχαρνών για την παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Αττικής
Σύλλογος γονέων 9ου δημοτικού Σχ. Αχαρνών

Πραγματοποιήθηκε       την   Τετάρτη   20-03-2019   και  ώρα  12:30    παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15 – Αθήνα)   από γονείς, εκπαιδευτικούς του σχολείου μας,   εκπροσώπους  από  τον  Σύλλογο εκπαιδευτικών «Σωκράτης»,  αιρετούς, εκπροσώπους  από την  Ένωση Γονέων Αχαρνών  και  από το Δ.Σ. της Διδασκαλικής  Ομοσπονδίας  Εκπαιδευτικών.

Καταγγείλαμε παρουσία όλου του υπηρεσιακού συμβουλίου ΑΠΥΣΠΕ Αττικής  (συμπεριλαμβανομένων του Περιφερειακού Δ/ντη και της Δ/ντριας Π.Ε. Αν. Αττικής)  με τον πιο έντονο τρόπο την ολιγωρία τόσο της Δ/ντριας Π.Ε. Αν. Αττικής  όσο και του Περιφερειακού Δ/ντη που 15 μέρες νωρίτερα  σε συνάντηση αντιπροσωπείας γονέων, εκπαιδευτικών  μαζί του είχε δεσμευτεί για απαντήσεις που  ποτέ δεν έδωσε.

Καλέσαμε και τους δύο να  δώσουν ένα τέλος στην αδιέξοδα παρατεταμένη αναστάτωση  που βιώνουμε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί.

Απαιτήσαμε τη συντομότερη απομάκρυνση της Δ/ντριας του 9ου Δ.Σ. Αχαρνών από τη θέση ευθύνης που κατέχει. Παραθέσαμε εκ νέου  όλη την εικόνα της  μη  προσήκουσας συμπεριφοράς   της  προς  γονείς,  μαθητές  και  εκπαιδευτικούς .

Η Δ/ντρια εκπαίδευσης δεσμεύτηκε να παραδώσει την εισήγησή της στο περιφερειακό Δ/ντη μέχρι την Τετάρτη 27/3 και ο Περιφερειακός  μέχρι  την Παρασκευή 29/3  θα ανακοινώσει   την εισαγωγή  της υπόθεσης στο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Θα είμαστε σε ετοιμότητα  σε περίπτωση που δεν διευθετηθεί μέσα στο ανακοινωμένο χρονοδιάγραμμα  το ζήτημα.

Θέσαμε την αποκατάσταση στης εύρυθμης λειτουργίας  του σχολείου  και την ηρεμία  όλης της σχολικής κοινότητας άμεση προτεραιότητά μας.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους εκπαιδευτικούς της σχολικής  μονάδας που υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας κάτω από  συνθήκες ιδιαίτερης  πίεσης κι άγχους.

ΜΕ  ΤΙΜΗ                                                                                                                                                      ΤΟ  Δ.Σ.

best of network