Thumbnail
Ανακοίνωση

Το 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Γυναίκα της Ελλάδας - Γυναίκα της Ευρώπης", την Παρασκευή 8 Μαρτίου ώρα 9:00 που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας.

Η Ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος "Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" στο οποίο συμμετέχει το 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές και τους νέους γενικότερα, μέσα από διάφορες δράσεις, να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους ως ευρωπαίοι πολίτες. Να γνωρίσουν, επίσης, το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Μελών του και να αντιληφθούν πώς μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση του δημόσιου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην ΕΕ.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Διευθυντής της Δ’ ΔΔΕ Αθήνας κ. Αριστοτέλης Βαρελάς, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ Γλυφάδας κ. Κων/νος Ντουνιάς καθώς και εκπρόσωπος του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, όπου θα συμμετέχουν και μαθητές από άλλα σχολεία της περιοχής, οι μαθητές junior ambassadors του προγράμματος θα παρουσιάσουν την έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει για τη θέση και το ρόλο της Γυναίκας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ενώ ομιλίες θα απευθύνουν Ελληνίδες που διαπρέπουν και χαρακτηρίζονται από την προσφορά τους, όπως καθηγήτριες Πανεπιστημίου, ερευνήτριες, εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κοινωνικοί επιστήμονες από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, καθώς και γυναίκα πιλότος της πολεμικής αεροπορίας.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακός διαγωνισμός γνώσεων για τους μαθητές μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα σε πραγματικό χρόνο. Ο διαγωνισμός θα είναι σχετικός με θέματα που αναπτύχθηκαν στην Ημερίδα γύρω από τη θέση και το ρόλο της Γυναίκας σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ θα δοθούν δώρα στους νικητές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του δημοφιλούς αντιβιοτικού Fucidin – Τι επικίνδυνο βρέθηκε στα χάπια

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kakopoiisi
Σοκ στη Ρόδο: Το DNA αποκάλυψε αιμομιξία – Ο παππούς είναι και πατέρας του παιδιού της 31χρονης
Τι αποκάλυψαν τα αποτελέσματα DNA – Ο 57χρονος πατέρας της 31χρονης ταυτοποιείται και ως βιολογικός πατέρας του παιδιού της
Σοκ στη Ρόδο: Το DNA αποκάλυψε αιμομιξία – Ο παππούς είναι και πατέρας του παιδιού της 31χρονης
sxolikes_monades.jpg
Ειδική Αγωγή: Ποιες ΣΜΕΑΕ ανοίγουν, ποιες καταργούνται και ποιες αναβαθμίζονται
Νέος σχεδιασμός για τις ΣΜΕΑΕ: Ριζικές αλλαγές σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή
Ειδική Αγωγή: Ποιες ΣΜΕΑΕ ανοίγουν, ποιες καταργούνται και ποιες αναβαθμίζονται
τράπεζες
Έρχεται κοινό δίκτυο ΑΤΜ για όλες τις τράπεζες – Ποιες χρεώσεις καταργούνται από τις 11 Αυγούστου
Νέο μοντέλο με κοινόχρηστα ΑΤΜ εξετάζουν οι τράπεζες, με στόχο την κατάργηση προμηθειών και χαμηλότερο κόστος για τους καταναλωτές
Έρχεται κοινό δίκτυο ΑΤΜ για όλες τις τράπεζες – Ποιες χρεώσεις καταργούνται από τις 11 Αυγούστου
Έβρος
Έβρος: 150 άγρια άλογα εγκλωβισμένα σε νησίδα χωρίς νερό – Επιχείρηση διάσωσης από φορείς
Εδώ και εβδομάδες μεταφέρονται καθημερινά νερό και τροφή στη νησίδα των 17.000 στρεμμάτων (video)
Έβρος: 150 άγρια άλογα εγκλωβισμένα σε νησίδα χωρίς νερό – Επιχείρηση διάσωσης από φορείς