Ανακοίνωση

Με αφορμή την επικείμενη απορρόφηση του ΔΙΠΑΕ από τα ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως αυτή περιγράφεται στο υπο διαβούλευση νομοσχέδιο, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος διαμαρτύρεται για:

• Την υποβάθμιση του μέχρι πρότινος  αυτοδύναμου και αυτοδιοίκητου Διεθνούς Πανεπιστημίου και την μετάλλαξή του σε Πανεπιστημιακό Κέντρο, ακαδημαϊκή μονάδα, που θα διοικείται από διοικητικό συμβούλιο ες αεί, στο οποίο η πλειοψηφία αποτελείται από εκπροσώπους των άλλων προς συγχώνευση Ιδρυμάτων.
  • Το νέο Πανεπιστημιακό Κέντρο δεν έχει έδρα, όπως θα έπρεπε (Θέρμη Θεσσαλονίκης). Έτσι θεωρητικά μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε, με ή χωρίς το προσωπικό του.
  • Την ανυπαρξία διατάξεων του νομοσχεδίου που προστατεύουν και διασφαλίζουν το προσωπικό (ακαδημαϊκό και διοικητικό) του νυν Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Ενδεικτικά:

• αποκλεισμός του ακαδημαϊκού προσωπικού από τον τρίτο κύκλο σπουδών και, για το διοικητικό προσωπικό, μόνιμο και με συμβάσεις, κραυγαλέα αδιαφορία, εφόσον δεν υπάρχει καμία διάταξη στο νομοσχέδιο σχετική με αυτό, π.χ. που θα βρίσκεται την επόμενη ημέρα της απορρόφησης ή αν θα μετακινηθεί τη μεθεπόμενη. Ο όρος «κραυγαλέα αδιαφορία» δικαιολογείται πλήρως όταν αντιδιαστέλλεται με την ύπαρξη συγκεκριμένων προβλέψεων για το διοικητικό προσωπικό των τριών ΤΕΙ (άρθρο 10).
  • Ανυπαρξία διοικητικού πλαισίου (Οργανισμός - Κανονισμός)

Σ’ αυτό το ζοφερό και δυσοίωνο πλαίσιο που διαμορφώνει το νομοσχέδιο για τους εργαζόμενους του νυν ΔΙΠΑΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητάει:

• Προσλήψεις στο ύψος των αναγκών, διοικητικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά και άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων υπαλλήλων (έργου και ΙΔΟΧ) του Ιδρύματος καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Και μέχρι να συμβεί αυτό, την θέσπιση 2ετών συμβάσεων που θα αντικαταστήσουν τις 7μηνες συμβάσεις ομηρίας.
  •  Καμία μετακίνηση προσωπικού από τον χώρο εργασίας του.
  • Καμία μετακίνηση εργαζομένου χωρίς τη συναίνεσή του
  • Άμεση κατάρτιση Οργανισμού (και Κανονισμού Λειτουργίας) του νέου Ιδρύματος εντός 60 ημερών (από την ίδρυση)
  • Καμία αλλαγή που να χειροτερεύει τους όρους εργασίας των εργαζόμενων, αλλά αντίθετα ορθολογικός σχεδιασμός και μέριμνα για την οργάνωση και λειτουργικότητα των διοικητικών υπηρεσιών του νέου σχήματος

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ