Thumbnail
Ανακοίνωση

Να ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματα του κλάδου.

Οι συνάδελφοι της πρώην διαθεσιμότητας από τον Ιούνιο του 2018   σε πολλούς νομούς της χώρας  και με αποφάσεις πολλών ΕΛΜΕ, αλλά και της ΟΛΜΕ, διεκδικούν αιτήματα για την άρση των αδικιών της περιόδου της διαθεσιμότητας, τις συνέπειες της οποίας βιώνουν  μέχρι σήμερα. 

Βασικά αιτήματα είναι:

  • η επιστροφή αναδρομικά της παρακράτησης του 25% του μισθού τους για την αντίστοιχη περίοδο της διαθεσιμότητας, 
  • η προσμέτρηση του στις συντάξιμες αποδοχές. 

Τα αιτήματα τους, όχι απλώς βρίσκουν τη στήριξη των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά έγιναν ομόφωνα αποδεκτά από όσα Δ.Σ. έχουν μέχρι σήμερα βγάλει αποφάσεις. Η στήριξη των εκπαιδευτικών σωματείων έρχεται να επιβεβαιώσει τόσο το δίκαιο των αιτημάτων, όσο και την αναγκαιότητα να γίνουν τώρα αποδεκτά από την κυβέρνηση.

Οι συνάδελφοι της πρώην διαθεσιμότητας οργάνωσαν κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, την Λάρισα, την Αθήνα τις οποίες στήριξαν ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ. Στην κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη στις 22/11 στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης,  δόθηκε υπόσχεση ότι θα μεταφερθούν τα αιτήματα προς την κυβέρνηση και θα υπάρξουν απαντήσεις σε συνάντηση με την υπουργό και τον κ. Αγγελόπουλο. Μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες προέδρων των ΕΛΜΕ, δεν έχει οριστεί ακόμη συνάντηση !

Στις 30/11 συνάδελφοι της πρώην διαθεσιμότητας  από όλη την Ελλάδα διεκδίκησαν τα αιτήματά τους σε έξι υπουργούς και υφυπουργούς των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας . Σε κάποια από αυτά αρνήθηκαν ακόμη και να τους δεχτούν, ενώ δεν υπήρξε καμία σαφής απάντηση. Το αίτημα που υπέβαλε η ΟΛΜΕ δυο φορές γραπτώς για συνάντηση με τα Υπουργείο  Οικονομικών και Παιδείας δεν έχει ικανοποιηθεί.

Η κυβέρνηση με την απαράδεκτη συμπεριφορά της  σηματοδοτεί την άρνησή της να αποδεχτεί τα αιτήματα του κλάδου. Την ίδια στιγμή μάλιστα που δικαιώνονται τα ίδια αιτήματα εργαζομένων στα νοσοκομεία  που είχαν τεθεί κι αυτοί σε διαθεσιμότητα. 

Ο δρόμος του αγώνα προβάλλει ξανά ως μοναδική αναγκαιότητα για τη δικαίωση των διεκδικήσεων των συναδέλφων πού έχουν άλλωστε  πλούσιες εμπειρίες από τους πολύμορφους και μαζικούς αγώνες της περιόδου της διαθεσιμότητας . 

Απαιτούμε: Να οριστεί άμεσα συνάντηση των ΕΛΜΕ- Θ με την Υπουργό Μακεδονίας Θράκης και να δοθούν απαντήσεις.

Αποφασίζουμε:

  • Να γίνει συντονισμός με τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας σε άλλους χώρους εργασίας (διοικητικοί ΑΕΙ, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες) για να δοθεί από κοινού ο αγώνας.
  • Ημέρα πανελλαδικής κοινής δράσης όλων των συναδέλφων με αποφάσεις των ΕΛΜΕ και ενημερώσεις, έκδοση ανακοινώσεων και αφίσας, συνέντευξη τύπου, κινητοποιήσεις σε Διευθύνσεις, Περιφέρειες, Υπουργεία, κ.ά. 
  • Ημέρα  πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα στο Υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των συναδέλφων από όλους τους νομούς. Η ΟΛΜΕ να πάρει απόφαση ουσιαστικής στήριξης του αγώνα και κάλυψης των εξόδων της μετακίνησης των συναδέλφων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKTAKTO
Πανελλαδικές 2024: Ξαφνική αναστάτωση στον Πειραιά από διακοπή του διαδικτύου σε εξεταστικό κέντρο
Τι είπε ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ για το θέμα που προέκυψε στο alfavita.gr
Πανελλαδικές 2024: Ξαφνική αναστάτωση στον Πειραιά από διακοπή του διαδικτύου σε εξεταστικό κέντρο
mathimatika
Συμβαίνουν κι αλλού: «Χαμός» στην Κύπρο για υπερδύσκολα θέματα Μαθηματικών στις Παγκύπριες Εξετάσεις
Πρόβλεψη στην Κύπρο για τα γραπτά των Μαθηματικών: «Θα δούμε πολλούς μαθητές, δυστυχώς, να έχουν από 1 έως 5».
Συμβαίνουν κι αλλού: «Χαμός» στην Κύπρο για υπερδύσκολα θέματα Μαθηματικών στις Παγκύπριες Εξετάσεις