Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακοίνωση της Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς δέχεται τις τελευταίες ημέρες πληθώρα καταγγελιών σχετικά με το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας. Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ πιστεύει   καταρχήν  ότι το θέμα δεν προσφέρεται για κάθε είδους εκμετάλλευση και στοχοποίηση  κανενός και κυρίως της κοινότητας των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς. Είναι χρήσιμο με ψυχραιμία, νηφάλια σκέψη και στοχασμό να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα χωρίς υπεκφυγές και καλύψεις και κυρίως να μη στοχοποιήσουμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ αφού συζήτησε με εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας έχει να σημειώσει τα εξής:

α) εκτιμούμε ότι οι ευθύνες για το θέμα αυτό είναι αποκλειστικά της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, η οποία,  ενώ το θέμα  ήταν  γνωστό εδώ και χρόνια, δεν πήρε κανένα μέτρο προκειμένου να προετοιμαστεί το σχολείο, οι γονείς και οι μαθητές για την υποδοχή και τη σωστή και αποτελεσματική υποστήριξή του, έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μην διαμορφωθεί κλίμα πόλωσης και σύγκρουσης .

β) θεωρούμε εντελώς άδικη την επίθεση που δέχεται η Διεύθυνση και ο σύλλογος των καθηγητών του σχολείου  που κατηγορείται για «ρατσιστική συμπεριφορά» εναντίον του μαθητή.

Η κοινότητα της περιοχής στο σύνολό της, εμπιστεύεται τους εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς επι χρόνια για το λειτούργημα που παρέχουν.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε να εγκαλούνται για υποτιθέμενες «ρατσιστικές συμπεριφορές» αυτοί που επι χρόνια υποδέχονται και αγκαλιάζουν μαθητές με ιδιαίτερες ανάγκες και τους υποστηρίζουν με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Ζητούμε από όλες τις πλευρές της Διοίκησης της Εκπαίδευσης να αναλάβουν ΤΩΡΑ τις ευθύνες τους και με συγκεκριμένα μέτρα να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τη σχολική κοινότητα και εκθέτει την κοινωνία.

Η αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικής εικόνας όλων των εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς προς τα ΜΜΕ  είναι δικό τους καθήκον και απορρέει από την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει τις  κατάλληλες συνθήκες για εκπαιδευτικούς και μαθητές ώστε να διεξάγεται το μάθημα με όρους παιδαγωγικούς και μορφωτικούς.

Καλούμε τα ΜΜΕ να αναζητούν την αλήθεια πίσω από κάθε διαμαρτυρία και καταγγελία που τους γίνεται και να πάψουν να διαπομπεύουν ανθρώπους και να σπιλώνουν υπολήψεις και μάλιστα εκπαιδευτικών και μαθητών, πράξη που δυναμιτίζει το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Τονίζουμε ότι πολλά ζητήματα είναι πολύπλοκα, άκρως ευαίσθητα  και απαιτείται μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα στην προσέγγισή τους. Η κοινωνία μας χρειάζεται να προστατευθεί από αυθαίρετες υπερβολές και από φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού.

Η  ΜΟΡΦΩΣΗ  ΕΙΝΑΙ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Την ανεπάρκεια  και την αδιαφορία της πολιτείας για την εκπαίδευση όλων των παιδιών και των παιδιών με ειδικές ανάγκες την πληρώνουν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και κυρίως τα ίδια τα παιδιά.

Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι αυτά τα ζητήματα δεν λύνονται ούτε με απειλές ούτε με μηνύσεις και εισαγγελείς! Η εκπαίδευσή μας πρέπει να στηρίζεται στη συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

 Το  ΔΣ  της   Β΄  Ε. Λ. Μ. Ε.-Θ

           

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις
H εκπαιδευτικός ένιωθε μόνη και απροστάτευτη απέναντι σε ένα φορτίο που ξεπερνούσε τα όρια της καθημερινής διοικητικής ευθύνης. Αυτοκτονία...
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις
ΣΥΡΙΖΑ, Κουμουνδούρου
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 6 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή στον απόηχο των ανακοινώσεων Τσίπρα
Εσωκομματικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συμμετοχή του Παύλου Πολάκη στα όργανα μετά τη διαγραφή του
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 6 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή στον απόηχο των ανακοινώσεων Τσίπρα