golearn-engl_970-250
Thumbnail
5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής

Κατά τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019, το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+. Το έργο που υλοποιεί έχει τίτλο «New methodologies to avoid early school leaving». Στο συγκεκριμένο έργο,  συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία, την Ουγγαρία και τη Λετονία. Το αντικείμενο του σχεδίου είναι η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στο καθημερινό πρόγραμμα των σχολείων για την αποφυγή της σχολικής διαρροής.

Την περίοδο 11-17/11/2018, 45 μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα εταιρικά σχολεία επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Οι μαθητές των εταιρικών σχολείων φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του 5ου Γυμνασίου.

Η τελετή υποδοχής των ξένων αποστολών έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στις 12/11/2018. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν απεύθυναν χαιρετισμό Έλληνες και ξένοι εκπαιδευτικοί, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Δημ. Σχέσεων, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Δέσποινα Αϊβαζίδου – Ποριώτου, εκπρόσωποι του Δήμου και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, κ. Αθανάσιος Φαλούκας. Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση της Ελλάδας, της περιοχής και του σχολείου. Οι ξένοι εκπαιδευτικοί και μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίσης Ελληνικά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από μαθητές και μαθήτριες του ελληνικού σχολείου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οι Έλληνες και ξένοι μαθητές, είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Οι μαθητές όλων των σχολείων εργάστηκαν σε μεικτές ομάδες, χρησιμοποιώντας ως κοινή γλώσσα τα Αγγλικά. Ειδικότερα, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν πρωτότυπα μαθήματα ρομποτικής, παρουσιάσεις και εργαστηριακές ασκήσεις με διαφορετικούς τύπους ρομπότ που έφερε κάθε σχολείο από τη χώρα του. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα. Οι Έλληνες μαθητές που πήραν μέρος στο πρόγραμμα ξεναγήθηκαν με τα παιδιά των άλλων χωρών στο Μουσείο Ακρόπολης και στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας. Επίσης συμμετείχαν σε ημερήσια εκδρομή στις Μυκήνες και στο Ναύπλιο.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, κατά το σχολικό έτος 2017-2018, ομάδες παιδιών και εκπαιδευτικών του 5ου Γυμνασίου είχαν επισκέφθηκεί τα εταιρικά σχολεία της Ιταλίας και της Ουγγαρίας.

Το τελικό στάδιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2019, όταν ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του 5ου Γυμνασίου θα επισκεφθεί το εταιρικό σχολείο στη Λετονία.

akropoli_erasmus.jpg

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο πρωτόκολλο στα σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

Των φρονίμων… ολίγα
«Στο όνομα της δημοκρατίας, παραβιάζονται κατάφωρα οι θεσμοί και επιστρέφουμε σε ένα τραυματικό παρελθόν που οπωσδήποτε θέλουμε να ξεχάσουμε»
Των φρονίμων… ολίγα
sxolika vivlia
Σχολικά Βιβλία: Κονδύλι 2 εκ.€ για αναβάθμιση ποιότητας και εφοδιασμού
Ανάμεσα στις αλλαγές είναι και η συστηματικότερη ανακύκλωση των παλιών βιβλίων σε εθελοντική βάση – σε επίπεδο δήμων – με προγράμματα ανακύκλωσης σε...
Σχολικά Βιβλία: Κονδύλι 2 εκ.€ για αναβάθμιση ποιότητας και εφοδιασμού
Αρκτική: Ανεβάζει θερμοκρασία επτά φορές ταχύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο
Η Αρκτική ανεβάζει θερμοκρασία τέσσερις φορές πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις
Αρκτική: Ανεβάζει θερμοκρασία επτά φορές ταχύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο
thanos plevris
«Δεν θέλουμε να πάμε σε μέτρα τον Σεπτέμβριο», λέει ο Πλεύρης παρά τους δεκάδες θανάτους καθημερινά
«Δεν είναι επιθυμία μας να πάμε σε μέτρα τον Σεπτέμβριο», αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης, κόντρα σε δηλώσεις του προ λίγων μηνών - 45 νεκροί από κορονοϊό...
«Δεν θέλουμε να πάμε σε μέτρα τον Σεπτέμβριο», λέει ο Πλεύρης παρά τους δεκάδες θανάτους καθημερινά