Το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής στο πρόγραμμα Erasmus+
5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής

Κατά τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018-2019, το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+. Το έργο που υλοποιεί έχει τίτλο «New methodologies to avoid early school leaving». Στο συγκεκριμένο έργο,  συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία, την Ουγγαρία και τη Λετονία. Το αντικείμενο του σχεδίου είναι η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στο καθημερινό πρόγραμμα των σχολείων για την αποφυγή της σχολικής διαρροής.

Την περίοδο 11-17/11/2018, 45 μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα εταιρικά σχολεία επισκέφθηκαν την Ελλάδα. Οι μαθητές των εταιρικών σχολείων φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του 5ου Γυμνασίου.

Η τελετή υποδοχής των ξένων αποστολών έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στις 12/11/2018. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν απεύθυναν χαιρετισμό Έλληνες και ξένοι εκπαιδευτικοί, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Δημ. Σχέσεων, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Δέσποινα Αϊβαζίδου – Ποριώτου, εκπρόσωποι του Δήμου και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, κ. Αθανάσιος Φαλούκας. Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση της Ελλάδας, της περιοχής και του σχολείου. Οι ξένοι εκπαιδευτικοί και μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίσης Ελληνικά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από μαθητές και μαθήτριες του ελληνικού σχολείου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οι Έλληνες και ξένοι μαθητές, είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Οι μαθητές όλων των σχολείων εργάστηκαν σε μεικτές ομάδες, χρησιμοποιώντας ως κοινή γλώσσα τα Αγγλικά. Ειδικότερα, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν πρωτότυπα μαθήματα ρομποτικής, παρουσιάσεις και εργαστηριακές ασκήσεις με διαφορετικούς τύπους ρομπότ που έφερε κάθε σχολείο από τη χώρα του. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα. Οι Έλληνες μαθητές που πήραν μέρος στο πρόγραμμα ξεναγήθηκαν με τα παιδιά των άλλων χωρών στο Μουσείο Ακρόπολης και στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας. Επίσης συμμετείχαν σε ημερήσια εκδρομή στις Μυκήνες και στο Ναύπλιο.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, κατά το σχολικό έτος 2017-2018, ομάδες παιδιών και εκπαιδευτικών του 5ου Γυμνασίου είχαν επισκέφθηκεί τα εταιρικά σχολεία της Ιταλίας και της Ουγγαρίας.

Το τελικό στάδιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2019, όταν ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του 5ου Γυμνασίου θα επισκεφθεί το εταιρικό σχολείο στη Λετονία.

akropoli_erasmus.jpg

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Νέος συναγερμός για παραπλανητικά e-mails
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Νέος συναγερμός για παραπλανητικά e-mails
Προσοχή: Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο καταγγέλλει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες παραπλανητικά e-mails με σκοπό την υποκλοπή κωδικών
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Νέος συναγερμός για παραπλανητικά e-mails
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ανακοίνωση-κόλαφος ενάντια στο νομοσχέδιο
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ανακοίνωση-κόλαφος ενάντια στο νομοσχέδιο
Με μία ανακοίνωση-κόλαφο, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τάσσεται ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ - «Απαξίωση της Γ' Λυκείου - αποκλεισμός...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ανακοίνωση-κόλαφος ενάντια στο νομοσχέδιο