Για τη μη έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων του 1ου Ε.Κ Αριδαίας
Ψήφισμα διαμαρτυρίας του συλλόγου διδασκόντων του 1ου Ε.Κ Αριδαίας

Ο σύλλογος διδασκόντων  του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αριδαίας διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας να μην εγκρίνουν τη λειτουργία των τμημάτων μαθητείας (πλην  Βοηθ. βρεφονηπιοκομίας) που συγκροτήθηκαν στην Αριδαία και είχαν στόχο να υποστηρίξουν  την ένταξη μαθητών /τριων στην αγορά εργασίας, την αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων και την βελτίωση και επικαιροποίηση των επαγγελματικών τους γνώσεων. Τα τμήματα αυτά συγκροτήθηκαν και με την παρότρυνση του τέως υφυπουργού παιδείας κου Μπαξεβανακη και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κας Τζάκρη Θ. & Σηφάκη Ι. κατά την επίσκεψη του υφυπουργού στην Αριδαία (19/04/2018).

            Η απόφαση αυτή έρχεται μετά και την μη έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων, ειδικότητας Οχημάτων (Γ΄ τάξη) & ειδικότητας Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων (Γ΄ τάξη) του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας και δείχνει την αδιαφορία και την απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας την Επαγγελματική εκπαίδευση και την βελτίωση της οικονομικής & κοινωνικής θέσης των μαθητών/τριών μια ακριτικής περιοχής της χώρας μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Το Υπουργείο Παιδείας και τις περιφερειακές του υπηρεσίες να σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες των μαθητών/τριών για την αναβάθμιση των  εκπαιδευτικών και επαγγελματικών τους προσόντων, σε μια περίοδο  που οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας από τους μελλοντικούς εργαζόμενους αυξάνονται και να υποστηρίξει κάθε ενέργεια της εκπαιδευτικής κοινότητας προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΖΗΤΑΜΕ

Να μπει τέλος στις επαναλαμβανόμενες διοικητικές αποφάσεις του ΥΠΑΙΘ, της κατάργησης και αναστολής τμημάτων στην Τεχνική και Επαγγελματική εκπαίδευση, που βάζουν φραγμούς στην μόρφωση και την εκπαίδευση των μαθητριών/των μας.

 

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ Ε.Κ

 

 

best of network

σχετικά άρθρα