Καταγγέλλουμε την κρατική επιδρομή - έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ

Όλοι οι οικονομικοί απολογισμοί είναι δημοσιοποιημένοι από την εκάστοτε Εξελεγκτική Επιτροπή κάθε τέλος της συνδικαλιστικής χρονιάς και γνωστοί σε όλους!

Ο κρατικός οικονομικός έλεγχος των σωματείων υπηρετεί τον πολιτικό τους έλεγχο!

Ούτε βήμα πίσω! Η ΕΛΜΕ να μη δώσει στοιχεία, να μην εκδώσει ΑΦΜ. Δεν είναι επιχείρηση!

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής καταγγέλλει την διπλή επιδρομή του ΣΔΟΕ στα γραφεία της με εντολή εισαγγελέα (Τρίτη 30/10) που συνοδεύτηκε με την απαίτηση να δοθούν μια σειρά στοιχεία των δέκα τελευταίων χρόνων, όπως μητρώα μελών (!), πρακτικά Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων, βιβλία ταμείου, σε ποια μέλη της ΕΛΜΕ έχει δοθεί οικονομική ενίσχυση από το ταμείο αλληλοβοήθειας κ.α.!

Την επόμενη μέρα (Τετάρτη 31/10) «μπούκαραν» στα κλειστά γραφεία της ΕΛΜΕ και προχώρησαν σε κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων (υπολογιστής κ.α.), με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά! Τα κρατικά όργανα με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θυμίζουν μεθόδους της ασφάλειας σκοτεινών εποχών, αλλά ταυτόχρονο δείχνουν εικόνες από το μέλλον.

Να θυμίσουμε πως, ταυτόχρονα, πιεστικά επανέρχεται η μνημονιακή απαίτηση του οικονομικού ελέγχου των σωματείων μέσω της έκδοσης ΑΦΜ, μια απαίτηση που προβλέπει βαριά πρόστιμα για όποιο σωματείο δεν πειθαρχήσει. Για αυτό και αρνηθήκαμε κάθε διαδικασία απόδοσης στοιχείων και έκδοσης ΑΦΜ. Οσον αφορά αυτό το τελευταίο, θεωρούμε λαθεμένη κίνηση υποχώρησης της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ (ΠΑΜΕ-ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΕΚ) την άρον άρον έκδοση ΑΦΜ από την ΕΛΜΕ ενώ ακόμα η μάχη είναι σε εξέλιξη, ενώ η συμπαράσταση πλαταίνει και δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού. Για αυτό, όμως θα επανέλθουμε σε πιο ήρεμες στιγμές.

Το άλλοθι που χρησιμοποιείται από το σύστημα είναι η υποτιθέμενη αποφυγή οικονομικών ατασθαλιών.

Όμως το άλλοθι αυτό δεν έχει καμία βάση. Τα σωματεία έχουν Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία κάθε τέλος συνδικαλιστικής χρονιάς δημοσιοποιεί οικονομικό απολογισμό στη Γενική Συνέλευση. Ο οικονομικός αυτός απολογισμός είναι στον έλεγχο κάθε συναδέλφου και τίθεται σε δημόσια κρίση και κριτική.

Τονίζουμε, επίσης, ότι η ΕΛΜΕ Πειραιά δε χρηματοδοτείται ούτε από το κράτος ούτε από «χορηγούς». Τα μοναδικά της έσοδα είναι οι συνδρομές που καταθέτουν οι συνάδελφοι από το υστέρημα τους. Σε αυτούς αναφερόμαστε σε αυτούς δίνουμε λογαριασμό.

Πρόκειται για ευθεία επίθεση ενάντια στην ΕΛΜΕ που δε συμμορφώνεται με την κυβερνητική πολιτική και τον κρατικό έλεγχο. Είναι πρόκληση η στοχοποίηση και συκοφάντηση ενός σωματείου που δεν έχει οικονομικές συναλλαγές με κράτος και επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που όλη η κοινωνία βοά για το τι είδους και ποιότητας συναλλαγές έχουν τα ισχυρά οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας του τόπου.

Αυτή η επιδρομή του ΣΔΟΕ και της εισαγγελίας δεν προέκυψε τυχαία. Είναι ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα και δεν πρέπει κανένας να το υποτιμήσει. Στην εποχή που ζούμε, που χαρακτηρίζεται από ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, το σύστημα της εκμετάλλευσης έχει ως βασικό στόχο να ελέγξει κάθε προσπάθεια συλλογικής οργάνωσης και αγωνιστικής συγκρότησης των εργαζομένων. Για αυτό και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι συνένοχη.

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, το σύστημα χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς του για να χωθεί ακόμα πιο βαθιά στη λειτουργία των σωματείων, να ξέρει ποιοι είναι μέλη και ποιοι όχι, να ελέγχει τις οικονομικές ενισχύσεις των σωματείων. Μπορούμε να φανταστούμε τι δρόμος ανοίγει και τι ποινικοποίηση μπορεί να υποστεί ένα σωματείο που, ας πούμε, επιλέγει να δώσει 100 ευρώ για να ενισχύσει τον αγώνα των Παλαιστίνιων, σε μια τέτοια περίοδο που όποιος παλεύει χαρακτηρίζεται τρομοκράτης. Ας σκεφτούμε τι σημαίνει ένας τέτοιος έλεγχος αν ένα σωματείο αποφασίσει να υποστηρίξει οικονομικά απεργία άλλου σωματείου που γίνεται ενώ έχει κηρυχθεί παράνομη.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά δεν έχει να κρύψει τίποτα και δεν έχει να δώσει κανένα στοιχείο, πέραν των ετήσιων δημόσιων οικονομικών απολογισμών.

Η σημερινή μαζική παράσταση και διαμαρτυρία την Πέμπτη 1/11 έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά να είναι η αρχή για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην κρατική και κυβερνητική επίθεση εναντίον της ΕΛΜΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε όλα τα σωματεία, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν θέση και να συμπαρασταθούν αγωνιστικά οικοδομώντας ένα πλατύ μέτωπο συμπαράστασης και αντίστασης στον κρατικό έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος!

Η τρομοκρατία και η λάσπη δε θα περάσουν! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5