Η ΕΛΜΕ Ηλείας για τα κενά στη ΔΕ στο τέλος Οκτώβρη
Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

Το σχολικό έτος έχει ξεκινήσει από τις 11 Σεπτέμβρη, με το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνει ότι τα σχολεία ξεκινάνε “κανονικά” χωρίς “κενά και ελλείψεις”. Η "κανονικότητα" όμως, που υποσχόταν η κυβέρνηση πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα καθώς, αφού έσβησαν τα φώτα της δημοσιότητας μετά το άνοιγμα των σχολείων -  βρισκόμαστε ήδη στα τέλη του Οκτώβρη - οι ελλείψεις στα σχολεία παραμένουν.    

Από τα σχολεία της Ηλείας ( Γυμνάσια, ΓΕΛ , ΕΠΑΛ, Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, Ειδικής Αγωγής, τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης), λείπουν τουλάχιστον 40 εκπαιδευτικοί (θεολόγοι, φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, βιολόγοι, αγγλικής και γερμανικής γλώσσας, καλλιτεχνικών, οικονομίας, μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι, νοσηλευτές, βρεφονηπιοκόμοι και μουσικοί). Φτάσαμε στις 29 Οκτώβρη και τα διάσπαρτα κενά, επίσης, παραμένουν σε πολλά σχολεία της Ηλείας (Αρχαία Ολυμπία, Ανδρίτσαινα, Βασιλάκι, Κρέστενα, Φιγαλεία, Ζαχάρω, Καράτουλα, Γούμερο, Λάλα, Ανδραβίδα, Τραγανό, Σιμόπουλο, Πανόπουλο, σε Γυμνάσια και ΓΕΛ του Πύργου και της Αμαλιάδας καθώς και στα ΕΠΑΛ Κρεστένων – Πύργου - Αμαλιάδας και Λεχαινών).

Η υπάρχουσα  κατάσταση δημιουργεί  προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, στερεί από τα παιδιά το δικαίωμα στη μόρφωση στα αντίστοιχα αντικείμενα και, ταυτόχρονα, τα κατηγοριοποιεί σε προνομιούχα και μη προνομιούχα! Υπάρχουν σχολεία στα οποία αυτή τη στιγμή οι μαθητές δεν διδάσκονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστιες ανισότητες εις βάρος τους, να αδικούνται κατάφωρα και να υπονομεύεται βάναυσα το δικαίωμά τους στις ίσες ευκαιρίες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική που εφάρμοσαν στην παιδεία  οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Υποταγμένη στις νεοφιλελεύθερες  επιταγές  και τα κελεύσματα των δανειστών αδιαφορεί για τις ανάγκες και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Τα κενά είναι μία από τις όψεις του συνολικότερου σχεδίου που προωθείται στην εκπαίδευση και περιλαμβάνει την υποχρηματοδότηση, τη δημιουργία περισσότερων εκπαιδευτικών και εξεταστικών φραγμών,  το πέρασμα ολόκληρων τομέων στην ιδιωτική πρωτοβουλία  και τους χορηγούς, τη διάλυση του ενιαίου χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Είμαστε αντίθετοι με το σύνολο αυτής της πολιτικής και διεκδικούμε:

  • Να διασφαλιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!
  • Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά που υπάρχουν  στα σχολεία!  
  • Να γίνουν επιτέλους μόνιμοι μαζικοί διορισμοί των πάνω από 25.000 αναπληρωτών συναδέλφων, που δουλεύουν ως και 17 χρόνια ως αναπληρωτές (!), για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!

σχετικά άρθρα

«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» - Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» - Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Δείτε αναλυτικά τις διατάξεις του νέου εκπαιδευτικού νομοσχεδίου
«Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» - Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας