Σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν ….Coca Cola !!!
Σχολειά κλειστά, με στοιβαγμένα, απογοητευμένα και νηστικά παιδιά, με διπλοβάρδια, χωρίς βιβλία, υποδομές, το χειμώνα χωρίς θέρμανση , χωρίς επιχορήγηση (84 χιλιάδες ευρώ είναι το ….αστρονομικό κονδύλι που διαθέτει φέτος ο δεύτερος δήμος της χώρας – ο δήμος Θεσσαλονίκης- για συντηρήσεις) οδηγούνται σε εγκατάλειψη και μαρασμό.  Όλα;;; Όχι!!!  Κάποιο θα γλιτώσει! θα επιδιορθωθεί, θα αναστηλωθεί και θα επισκευαστεί!!!

Σε λίγο τα σχολεία μας θα γράφουν ….Coca Cola !!!

 

Το σχολείο του ΔΝΤ, των ασφυκτικών περικοπών, το «ψηφιακό» σχολείο  της Διαμαντοπού-λου ….καταρρέει.

Σχολειά κλειστά, με στοιβαγμένα, απογοητευμένα και νηστικά παιδιά, με διπλοβάρδια, χωρίς βιβλία, υποδομές, το χειμώνα χωρίς θέρμανση , χωρίς επιχορήγηση (84 χιλιάδες ευρώ είναι το ….αστρονομικό κονδύλι που διαθέτει φέτος ο δεύτερος δήμος της χώρας – ο δήμος Θεσσαλονίκης- για συντηρήσεις) οδηγούνται σε εγκατάλειψη και μαρασμό.

 Όλα;;; Όχι!!!  Κάποιο θα γλιτώσει! θα επιδιορθωθεί, θα αναστηλωθεί και θα επισκευαστεί!!!

Πώς;   Με την ευγενή χορηγία της Coca Cola (!!!),  της γνωστής πολυεθνικής που αποκομίζει τεράστια κέρδη ανοιγοκλείνοντας εργοστάσια τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων που πρόσφατα προχώρησαν σε μεγαλειώδη αγώνα διαρκείας για να τα υπερασπίσουν !

Ποιό ;       αυτό που θα αποφασίσουν οι μαθητές με την …ψήφο τους μέσω του facebook !! (νάτο το ψηφιακό) όπως ακριβώς στα γνωστά άθλια τηλεοπτικά reality  που επισκευάζουν το σπίτι σε φτωχές οικογένειες κάνοντας θέαμα και εμπόρευμα το πόνο και την απόγνωση κάποιων «τυχερών» ανθρώπων. Σε λίγο θα αποφασίσουν “δημοκρατικά” ποιος καθηγητής θα απολύεται και η αξιολόγηση θα μετριέται σε like. Άλλες εταιρείες θα χορηγούν βιβλία στα …τυχερά σχολεία, άλλες θα κάνουν γυμναστήρια  καθορίζοντας βέβαια το τι και πώς και από ποιους θα διδάσκεται μέσα στο σχολείο. Προφανώς θα μετονομασθούν με τον λογότυπο της αμερικανικής πολυεθνικής!

Οργανωτές του «project»;      Οι υποτιθέμενοι αρμόδιοι συντήρησης της σχολικής στέγης οι ….αναβαθμισμένοι  «καλλικρατικοί» δήμοι Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Αμπελο-κήπων, Ευόσμου, οι Δήμοι -επιχειρήσεις, οι Δήμαρχοι -manager, dealer των ιδιωτικών συμφε-ρόντων, οι δήμοι φορομπήχτες των πολιτών, το τοπικό κράτος που εξαφανίζει τις κοινωνικές δαπάνες!

 Όσο η προτεραιότητα είναι η αιώνια εξυπηρέτηση του χρέους και οι θυσίες για τα κέρδη των πολυεθνικών, τόσο τα κοινωνικά δικαιώματα ή δεν θα υπάρχουν ή θα είναι ενίοτε  προϊόν «φιλανθρωπίας» από τους ισχυρούς του απάνθρωπου συστήματος.

Είναι αναγκαίο, λογικό και δυνατότητα ( ναι, στο σήμερα !) ένα δημόσιο δωρεάν  υψηλής ποι-ότητας σχολείο. Φωτεινό, «πλούσιο», γερό,  υγιεινό, φιλικό στα παιδιά και στο περιβάλλον.  Ένα σχολείο που εκτός των άλλων θα πρέπει να προσφέρει δωρεάν ακόμη και φυσικούς χυμούς σε όλα τα παιδιά !

Αυτό όμως απαιτεί αγώνα για μια άλλη πολιτική, μια άλλη πορεία σε αντίθεση με το σχολείο της ΕΕ,  του ΔΝΤ και την κοινωνία της αγοράς.
        Οι ΕΛΜΕ οι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συντονισμό με τους συλλόγους γονέων να παρέμβουμε και να σταματήσουμε άλλη μια προσπάθεια  απαράδεκτης εμπορευματικοποίησης της εκπαίδευσης.

  • Έξω οι εταιρείες από τα σχολεία !

Τη διάλυση του σχολείου μας δεν …θα τη «χωνέψουμε» με cocacola!!

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε΄ΕΛΜΕ -Θ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Υπολογισμός μορίων Πανελληνίων - Πανελλαδικών - Υπολόγισε τα μόριά σου εδώ

Πανελλαδικές 2021: Οι απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

Σωματεία Ρεθύμνου: Νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα
Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν τα πρωτοβάθμια σωματεία Ρεθύμνου ενάντια στο εργατικό νομοσχέδιο - Καλούν σε νέο συλλαλητήριο στις 16 Ιουνίου
Σωματεία Ρεθύμνου: Νέα κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα
Πανελλήνιες: Θέματα τελευταίων ετών στην Νεοελληνική Γλώσσα
Πανελλήνιες 2021-ΟΛΜΕ: Αίτημα στην ΑΔΕΔΥ για εξαίρεση από την απεργία
Αίτημα να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας από την 24ωρη απεργία της Τετάρτης, λόγω των πανελληνίων εξετάσεων 2021, απέστειλε στην...
Πανελλήνιες 2021-ΟΛΜΕ: Αίτημα στην ΑΔΕΔΥ για εξαίρεση από την απεργία
Ποιος θα δώσει ελπίδα στους νέους;
«Καμιά κυβέρνηση, κανένας αποκλεισμός, καμιά δυσκολία που είναι εναντίον τους, δεν θα πτοήσουν αυτά τα παιδιά ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. Το...
Ποιος θα δώσει ελπίδα στους νέους;