Thumbnail
Ανακοίνωση

Το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση,  είναι από τα πιο σπουδαία και η θεσμοθέτηση καθολικής εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, συνιστά βασική πρόνοια κάθε σύγχρονης Πολιτείας .

Η Ίδρυση ΔΥΕΠ και στην Χίο όπως σε όλη την Χώρα είναι ιδιαίτερα θετική και την χαιρετίζουμε εκφράζοντας συγχρόνως την αλληλεγγύη και την στήριξη μας σε όλους όσοι εμπλέκονται στην οργάνωση και την λειτουργία των ΔΥΕΠ.

Το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση είναι δεδομένο και αναφαίρετο δικαίωμα αυτών των παιδιών που βρίσκονται στον τόπο μας διαβιώντας σε συνθήκες συχνά κακές.

Κάθε άλλη σκέψη και ενέργεια που παρεμποδίζει την ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική ζωή είναι μικρόψυχη και ρατσιστική.

Έχουμε χρέος να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα και να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές που παρασύρουν σε ξενοφοβικές ατραπούς  συλλόγους γονέων.

Η προτροπή του Ρήγα Βελεστινλή που διατυπώθηκε το 1797 στο Άρθρον 22. –<< Όλοι, χωρίς εξαίρεσιν, έχουν χρέος να ηξεύρουν γράμματα. Η Πατρίς έχει να καταστήσει σχολεία εις όλα τα χωρία διά τα αρσενικά και θηλυκά παιδία. Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή, με την οποίαν λάμπουν τα ελεύθερα έθνη…>>, είναι πλέον πιο επίκαιρη από ποτέ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οραση
Όταν η δημιουργία των μαθητών του 8ου Γυμνασίου Ηρακλείου φτάνει μέχρι το Υπουργείο Παιδείας
«Μέσα από το ντοκιμαντέρ, οι μαθητές/τριες προσεγγίζουν ζητήματα που σχετίζονται με την κοινωνία, την αποδοχή και τη συμπερίληψη, φωτίζοντάς τα με...
Όταν η δημιουργία των μαθητών του 8ου Γυμνασίου Ηρακλείου φτάνει μέχρι το Υπουργείο Παιδείας
pencil-968952_960_720.jpg
ΚΥΣΔΙΠ: Στο τραπέζι μεταθέσεις, προαγωγές και άδειες προσωπικού στην αυριανή συνεδρίαση
Εξετάζονται κρίσιμα υπηρεσιακά ζητήματα διοικητικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας
ΚΥΣΔΙΠ: Στο τραπέζι μεταθέσεις, προαγωγές και άδειες προσωπικού στην αυριανή συνεδρίαση
παδα
ΠΑΔΑ: Πρωταγωνιστικός ρόλος στο εθνικό σχέδιο για την αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας
Υπουργείο Πολιτισμού και ΠΑΔΑ: Στρατηγική συμμαχία για τον επαναπροσδιορισμό της παράδοσης
ΠΑΔΑ: Πρωταγωνιστικός ρόλος στο εθνικό σχέδιο για την αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας